NASA ruošia skrydžiui naują marsaeigį  (6)

Po dvejų metų pertraukos, NASA pagaliau pradėjo marsaeigio, kurio paleidimas numatytas lapkričio mėnesį, įrangos bandymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aparatas „Curiosity“, sukurtas Reaktyvinio judėjimo laboratorijoje, į Marsą turėjo iškeliauti dar 2009-aisiais, tačiau 2,5 mlrd. dolerių vertės misija buvo vis atidėliojama tiek dėl subrangovų kaltės, tiek dėl iškilusių problemų su termoizoliacija ir parašiutu.

Dabar, kai visos kliūtys jau pašalintos, paruošiamieji darbai vėl prasidėjo. Deja, dalis kosmonautikos mėgėjų tikriausiai nuliūs, nes marsaeigyje nebus sumontuota trimačio vaizdo kamera, sukonstruota Džeimso Kamerono. Kamera nebuvo kaip reikiant išbandyta, todėl Marsas netaps naująja Pandora.

Užtat „Curiosity“ galės pasigirti unikalia nusileidimo ant paviršiaus sistema. Jei anksčiau sėkmingą nusileidimą užtikrindavo pripučiami amortizatoriai, tai dabar tuo pasirūpins specialus mechanizmas, į kurio sudėtį įeina lynai ir raketiniai stabdymo varikliai.

Marsaeigis „Curiosity“ – tai 930 kg sverianti šešiaratė transporto priemonė, primenanti nedidelį automobilį, kurio viduje slypi tikra laboratorija. Aparatas taip pat turi robotizuotą ranką, o radioizotopinis termoelektrinis generatorius atlieka variklio vaidmenį. Planuojama, kad Raudonąją planetą „Curiosity“ pasieks 2012 metais ir darbuosis ten vienerius Marso metus (687 dienas).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Elektronika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)