Vėjo ir vandens bangų jėgainės gali paveikti Žemės energijos pusiausvyrą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mykolas 2011-04-13 18:19
O ne teisingiau būtų tai vadinti "neatsakingu vartojimu" ? Beje problemos visada buvo tos pačios, nepriklausomai nuo gyventojų skaičiaus.
technologas 2011-04-13 18:25
Pagrįsk. Tos problemos buvo susijusios su mielių (ar bakterijų) noru be galo augti ir daugintis, nes kitaip "ekonomika žlugs". Ir išties, ekonomika priklausoma nuo begalinės pigios energijos prietakos. Nėra tos prietakos - recesija, ..... Problemos dar priešaky, kol kas preliudija.
Ramūnas 2011-04-13 18:36
Gerai kad turim naftos, nes kai užges saulė turėsim su kuo pasišviest. Nestatykit aukštų pastatų, nes trukdot paukščiams skraidyt. O tuo labiau nesugalvokit daugintis nes žmonės tai žemės vėžys kuris nesustos kol galutinai jos nepribaigs. Vargšas vėjas pavargo pūst o jus dar sugalvojat jam užkraut tokia našta sukt malūnus.
immortallt 2011-04-13 18:53
Siaip sakyciau to, kad zemeje yra perdaug gyventoju ir tai matosi maisto kainose ryskiausiai. Maisto neissauginama pervirsio. Is ha isgaunama vis daugiau maisto, o kainos nekrinta. Zinoma, pasiekus auksta issivystymo lygi salyje, populiacija stabilizuojasi, bet to jau nepakanka! Reikia realiai kad populiacija mazetu. Kitas dalykas, energijos galetu suvartoti zymiai maziau, jeigu pradetume naudoti taupias technologijos, pvz gatves apsvietimui naudot LED'us. Namai turi buti apsiltinti ir neleisti statyti namu prastesnes silumos kokybes ir pan.
technologas 2011-04-13 19:12
Dabar tau skelsiu nedidelį mokslinį antausį. Užkibai ant propagandos kabliuko. Kam tie LED'ai gatvės apšvietimui? Jie nėra visur taupi technologija. Dabartinės tos gelsvos natrio lempos yra taupiausios. O tai, kad tau kasdien aiškina, kad LED yra nauja technologija, galbūt taupesnė už LCD - tai ne visa tiesa. Bet užkibai.
vytenizs 2011-04-13 19:18
Jau tik nereikia Ukius siaip sau uzdare, kad per daug gamino jo? Tiesiog buvo importas ant tiek pigus is kitu saliu, kad savi ukininkai neissilaike. Problema cia yra zmoniu debiliskumas idiotizmas tiket viskuo ka pasako telikas jum sukuriamos problemos specialiai, kad daugiau moketumet pinigu artumet kai artojai ir kuo labiau situ shudu tikesit tuo JIEMS bus geriau... Ir ten kazkuris susidures su vejo ir saules energija? Bent viena pavyzdi kodel tai negali buti pagrindiniai istekliai?
zet 2011-04-13 21:45
nu ka zinau, kosminiai skaiciavimai kiek viesulas sukuria energijos ? tai vietoj lauzytu medzius, galetu ta energija ar dalis jos paversti elektra . .... o jei isivaizduoti tas vejo turbinas kaip medzius.... arba jei kalnas naujas isauga, jis irgi pakeicia klimata, bet tai niekas nuo to nepasikeicia, pasaulis toliau egzsistuoja... kalnai dygsta, juda zemynai... tai kad tos vejo jegaines toks pats daiktas ir tiek. Taip, jos padarys itaka, kad nebus taip, kaip iki ju, bet pasauliui tikrai niekas nenutiks, tiesiog jos gabens is vienos vietos energija i kita.
Skeleton 2011-04-13 22:24
Straipsnis labai prastai išverstas ar labai prastai parašytas. tačiau jūsų "kritika"... .... irgi pasižymi tik rėksmingumu. Originalaus mokslinio straipsnio esmę sudaro teiginys, kad egzistuoja termodinaminė RIBA kiek energijos vėjo elektrinės gali paimti iš Žemės atmosferos ir ta riba yra gana žema. Praktiniu požiūriu tai pasireikš taip, kad statant vis daugiau vėjo elektrinių ir artėjant prie energijos išgavimo ribos, vėjo malūnėliai pradės "trukdyti" vieni kitiems.
Planktonas 2011-04-14 00:17
Kazkiokioj reklaminei kampanijai sake, jei visus zmones sustatymume salia, mes uzimtume tik kalifornijos valstija... Visko yra daug pauksciu, gyvunu, medziu, esme ne skaiciuje o musu poziuri y gyvenimus, noras tureti daugiau ir geriau uz kaimyna, kad ir butu tie 10 milj. vistiek kenktu tai zemei, vistiek darytu kas pigiau, o ne kas naudingiau ar svariau toks kapitalistinio pasaulio principas, konkurencija, o tas teiginys, kad zmones kaip bakterijos, tai visiskai teisingas, bet is kitos puses, apskritai viskas yra kaip bakterijos, visi gyvunai, netgi ateiviai kurie tikriausiai yra is auksto ziurisi kaip bakterijos ir sito nepakeisi tik reik susitaikyt ir evoliucionuot, pvz kad pagautumet ka as noriu pasakyt, tarkim zvaigzdes atrodo kaip atomai, uz musu saule yra tukstancius kartu didesniu, ka as noriu pasakyt, kad turetu buti daugiau optimizmo moksliniam pasauli, o sito sarlatanu sapaliones reik nuleist juokais, kol per zinias nesako .
vytenizs 2011-04-14 00:18
Oj kaip sitam filme visa tokiu straipsniu kilme parodo http://www.falloftherepublic.com/ Zmones kuriem dar kazkas rupi paziurekit.
Planktonas 2011-04-14 00:20
Skeleton tu man paaiskink, kodel vejo elektrines paima vejo elektra, o tarkim medziai ar uztvaros ne ? juk jie irgi stabdo veja.
zamolskis 2011-04-14 01:08
jus cia biski nukrypot nuo straipsnio minties pagrindine mintis, kenkia ne vejo paemimas! kenkia siluma, kuri issikiria generatoriuje ir patenka i aplinka, kai veja perdirbineji i elektra. o ta siluma sudaro netoli trecdalio. saules elementai irgi isskiria siluma. medziai kai paima saules energija silumos beveik neisskiria! ta prasme visi skaiciavo kad vejo daxera ir dziaugesi dideliais istekliais. o sitas fruktas "mokslininkas" paskaiciavo, kiek gausis silumos, jei paimsim visa veja ir irodineja kad silumos bus tiek daug, kad viskas isvirs net nuo 1% viso vejo sunaudojimo. o jus cia pergyvenat del vejo sustabdymo ne vejo trukume problema!
immortallt 2011-04-14 02:05
O iskastinis kuras nesukuria silumos ? Del televizijos smegenu praplovimo - tikrai ne tas kuri lengvai paveikia zurnalistika. Galbut neismanau visu niuansu, o del LED naudojimo gatves apsvietimui, tai tiesiog pirma i galva sovusi mintis, o ne kur nors perskaityta. Tos geltonos natrio lempos turi trukuma - joms reikia ikaisti. Tas namuose neaktualu. Todel jos irgi turi pranasuma. Ukiai uzdaromi, kai jie dirba neefektyviai ir ju kastai virsija kitu ukininku kastus. O seip populiacijos dydis apsprendzia labai daug ka. Istekliai riboti, ju ribotumas apsprendzia kastus ir verte. Jei kiekvienas gyventojas pasaulyje galetu tureti po sauja gan dideliu deimantu, tai kiek jie butu verti ? O jei tu deimantu tera pora sauju per visa pasauli ? Tas pats galioja ir derlingoms zemems, geleziai, liciui ir bet kokiem kitiem resursam.
Planktonas 2011-04-14 03:05
As nesu nagrinejas vejo elektriniu sandara, bet man labai ydomu kurioj vietoj ten issiskiria siluma ? ir tarkim jei ji issiskiria kazkur tarkim generatoriuose tai as manau tikrai nebeda ja panaudoti kaip kogeneracine energija.... ir siaip nesamone.... kazkokia ... gryztant prie populiacijos temos, yra ir tos zemes, ir maisto, ir tie ukiai bankrutuoja del kapitalizmo... del to, kad norima uzdirbt... bet niekas nemoka... va tas tavo neefektyvus kas yra... tukstanmecius zmones isgyvendavo savo ukiuose ir fermose, bet ne dabar reikia tv... pvz padazu is kito pasaulio krasto, kompu ir t.t. ir tai kainuoja... kaime gyvendamas zmogus sito neuzdirba ir vyksta urbanizacija, miestai darosi kaip skruzdelynai... dar karta pasikartosiu ne populiacijoj esmej, o musu poziuryje ir elgesyje su gamta... mes lietuviai neturim jokios problemos su populiacija, bet tai gyvent ner gerai, tersiam ir tersim, deimantas jei butu pigus jis butu tiesiog nebeydomus ir tiek... jo gyvenimui kaip butinybes nereikia...
Luitas 2011-04-14 09:40
Čia dalis komentatorių, kaip supratau sako, jog žemei bus blogai jei nekils karas ir nesumažės žmonių skaičius?
blizzard 2011-04-14 10:11
Iš dalies pritarčiau tokiai nuomonei, nes su dabartinėm tendencijom greitu metu pradės trūkt ne tik maisto bet ir geriamo vandens. Reikia kažką galvot, arba galima lengviausiu keliu, negalvot nieko ir knopkytę paspaudus paleist kokią raketą kinijos ar amerikos link.. bet manau dauguma vis tiek pasirinktų kitą variantą ir ką nors sugalvotų..
mykolas 2011-04-14 10:48
Tos problemos daug labiau susijusios su noru kuo daugiau pagaminti ir parduoti. O noras daugintis sveikas, be jo seniai išnykę būtume. Tik žmogus ne bakterija, jam rūpi jo vaikų ateitis
Skeleton 2011-04-14 19:32
Na, yra savireguliacijos mechanizmai: jei trūksta maisto (arba vandens), tai dalis populiacijos miršta badu kol maisto paklausa nesusilygina su pasiūla. Elementari rinkos ekonomika
Skeleton 2011-04-14 19:35
Tai kad nestabdo. Jeigu stabdytų (t.y. perimtų energiją iš vėjo), tai nedidelis vėjelis nupūstų tokius medžius arba pastatus velniop.
blizzard 2011-04-14 22:17
+1 neblogas šitas