Alkoholis nepadeda užsimiršti, arba kaip tampama alkoholiku

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2011-04-16 20:59
Svarbiausia turbūt kad flashbackai po to jau net nenaudojant rodosi..
Nerkashis 2011-04-16 22:33
Tai sakai myžam smegenimis? Vanduo važiuoja į galvą smegenų mazgot? 1min. googlėj ir iš pirmos nuorodos: http://www.sveikata24.lt/lt/sveikatos-p ... riezastys/
reality 2011-04-16 23:02
vienetai alkoholikų pripažysta esantys alkoholikais. tarkim išgeriančių kiekvieną savaitgalį yra nemažai, bet jie saves nelaiko alkoholikais. o tarkim savaitgaliais heroina besileidžiantis save laikytu narkomanų? juk tik savaitgaliais. Nerkashiui sūlau truputi daugiau pasidomėti kaip alkoholis veikia eritrocitus kraujyje. tavo googles nuoroda nieko nesako, ir kad pirmoje eilutėje juo labiau. Graudu matyti kaip ginamas išmylėtasis tautos degradavimo priežasties narkotikas. Dar daugelis tai vadina atsipalaidavimu. Cheminio elemento vartojimas per skrandi, kad apsvaigti. Gamtoje alkoholio nėra ir tai nėra mūms natūrali medžiaga betkokiomis dozėmis. Iš kartos į kartą per informacines priemones alkoholio pramonės sąvininkai ipiešė savo produkciją į lietuvių kulūrą. Ar vaiko gimimas ar žmogaus laidotuvės, ten visada rasi ugninio vandenelio. Atsimerkit..
kiesza 2011-04-16 23:14
man asmeniskai labai idomu pasiklausyt senu meistru pasakojimu kaip jie gerdavo anksciau, dar prie ruso, kai gamyklose voliodavosi backos spirito 96proc. ir gerdavo visi, visur, tik labai gaila, kad ir dabar sutikti gera negerianti meistra yra neimanoma, asmeniskai pazystu ne viena auksiniu ranku zmogu kurie savo gyvenime geria 30-40 metu diena dienon ir jie tai gali sau leisti nes uzdirba savo galva ir rankom bei pelne visuotini pasitikejima ir tie zmones atrodo daug zvaliau uz eilini pilieti dirbanti nuo 8iki5 sazingai nesanti sunkiai uzdirbtus 800lt zmonai o pagrindine mintis, kad alus yra birkos pudimas
Nerkashis 2011-04-16 23:32
Na taip, gamtoje jo nėra. Vėl gi 1min. kartu su google http://www.youtube.com/watch?v=D5E5TjkDvU0 Ne tavo abstinencija man užkliūvo. Bet biesina kai nusišnekama iki negalėjimo. Myžam mat smegenimis, nes alkoholis ląsteles pūdo. O pagirios dėl to, kad smegenys visą vandenį išnaudojo. Matyt mano smegenys gudresnės ir nusigėrus iki išsijungimo neteko nė karto patirt pagirių. Po to suaugau, sukūriau šeimą ir kaip ir nebereikia alkoholio, kad pasitūsint. Be abejo mėgstu pasimėgaut geru alumi. Tik kad tai būna pernelyg retai kad taptu priklausomybe. Kiekvienas, manau, praėjom alkoholio mokyklą. Kai kas baigė su pagyrimu, o kai kas liko antriems metams.
nondescript 2011-04-16 23:55
Kas supranta, tas ir negeria tokiais kiekiais, po tu pabandyk kokiam nors vietiniam stoties alkašui paaiškint apie alkoholio žalą sveikatai, pasiųs tave ant trijų raidžių. Problema yra ne alkoholis, bet socialinės problemos, nedarbas, švietimo stoka ir sovietinis palikimas, todėl reikia spręsti šitas problemas, o ne bandyti kažką uždraudinėti.
Mortifer 2011-04-17 03:22
Čia man kažkas sakė, kad mano smegenys iškeliavo pro šlapimtakius Na neblogai, neblogai... Bet žmogus mano pagrindinės minties ir nepagavo, kad galim diskutuot apie teigiamą/neigiamą poveikį kiek norim, bet visų pirma turim remtis savo praktika, o ne gūglu (tas veikėjas kur mano smegenis šlapimtakiais pasiuntė turbūt be gūglo ir batų neužsirištų). Remiantis savo praktika vėlgi galim skirtingai vertint alkoholio sukeliamus efektus, bet kritikuot kitus, lendant į kraštutinumus, nederėtų. Esi neteisus jau vien todėl, kad laikai save teisiu Čia nuskambėjo gera frazė apie alkoholio mokyklą, kiekvienas atranda savo ribas, kiek jam reikia/nereikia alkoholio išgert. Tikrai ne vieną žmogų pažįstu, kuris dėl darbo-šeimos-kitų aplinkybių smarkiai sumažino alkoholio vartojimą, tačiau nei vienas nelindo į kraštutinumą ir to neatsisakė. Vėlgi, fiziologiniai dalykai, jeigu žmogui gerti nepatinka, nepatinka skonis, nepatinka pasekmės, lai negeria, bet tegu nevaidina teisuolio ir nepeza kitiem, kaip tai blogai. P.S. Šiandien jau spėjau susipilt 5 buteliukus alaus, bet nei vienos promilės mano organizme nebūtumėt radę (alus alkoholinis), įminkit mįslę keturgyslę, kaip taip įmanoma?
RiMuSaS 2011-04-17 12:05
Heheh juokingai jus cia postringaujat apie ta alkoholi nesigirsiu, bet patirti esu nemenka surinkes apie alkoholi. Ir ka as galiu pasakyt fiznem lygmeni alkoholis tikrai neduoda nieko gero, yra tokiu teigiamu savybiu, bet jos krastutines. Pvz praplecia kraujagisles, pravarineja krauja ar panasiai, bet kad tuopat metu apnuodija organizma kazkaip niekas nenori girdet. Bet neesme. Alkoholis yra iauges i zmoniu pasamone kaip butinas atributas kone visur. nereikia cia to alkoholio taip aukstint, neturi jis jokiu stebuklingu teigiamu savybiu ar dar kazko. Taip isgert alaus po stikline kasdien yra netgi naudinga. Bet apie tuos saikus ka cia snekejot yra nesmone, kam isvis ta alkoholi gert jai nenori pasigert ? Jug jis tik tam ir teskirtas. O tie ritualiniai pagurksnojimai, man niekad nepatiko ir keistai atrode. apie zole ji tikrai nera kenksmingesne uz alkoholi ir manau tiek tyrimu atlikta su ta medziaga, kad nera apie ka ir kalbet. Jug atliko su hipeis tyrima kurie ruke 5 metus kasdien po 5gramus ir ju smegenu darbas buvo suletejes ~10% bet manau kas yra susidures su zole suvokia ka reiksia 5gramai kasdien 5 metus iseiles. Isivaizduokit dabar toki zmogu vartojusi alkoholi 5 metus kasdien ir labai dideliais kiekiais. O apie LSD grystama poveiki jis pasitaiko pabai retai tiems kas vartojo keleta kartu arba retai. Dazniau tiems kas vartoja daznai. Neteisinu ne vienos narkotines medziagos, bet alkoholis toli grazu nera nekalciausia medziaga. APie saika dar truputi tai zole vartok su saiku ir nieko blogo nebus. Bet zmones tokie padarai, kad tikrai nevisi sugeba su saiku viska daryt... O apie isgeriau 5 bonkes ir nerastu promiliu kraujije na tik nereikia tokiu sapalioniu. Gal tu burtininkas koks ar kokia mistine butybe. Jai vartojai tai promiliu rasta butu paemus krauja.
blizzard 2011-04-17 12:11
klizma..
RiMuSaS 2011-04-17 12:32
Klizma nelabai tinka tokiam dalykui. Bet ir tai promiles ne per rura iseina
Xdmin 2011-04-17 12:37
Gyvenimo guru, jus cia visi atkakliai stengiates virs 100 sulaukt ar cia siaip issiskirti bandot? Visi supranta, kad alkoholis kenkia, kaip ir rukymas, taciau tikrai nera taip kaip jus nupasakojat (puna smegenys, jos isbega su slapimu, kas tave taip prigasdino?) Saikingas vartojimas (zinoma, kiekvienas sia savoka surpanta savaip) tikrai nepadaro juntamos zalos.
reality 2011-04-17 13:14
neatsibodo dar guosti save ir pateisinti nuodu vartojimą? buvo klausimas dėl 100 metų. tarkim tau duodamas pasirinkimas: arba gyveni 100 metų nevartodamas jokių nuodų ir tuos metus nugyveni jausdamas esąs pilnavertis kaip ir tavo gyvenimas, arba reguliariai save nuodiji tiek per maistą tiek per alkoholį, nugyveni ~70 metų isvaizduodamas, kad vartodamas narkotiką tu džiaugiesi gyvenimu, nes esi apkvaitusios būsenos. ką pasirinktum? aš pastebėjau, kad aktyviausi alkoholio gynejai yra tie asmenys kurie jį reguliariai (kad ir per šventes) vartoja. juk jeigu jiems reiketu išmesti alkoholi iš savo gyvenimo jie nebesugebėtu linksmintis ir džiaugtis. paradoksas alkoholis ir tabakas kaikam neša labai didelį pelną.
blizzard 2011-04-17 14:12
Čia sovietinis mentalitetas, kuomet santvarka buvo tokia kad žmogus gerą gyvenimą tik per taurelės dugną matydavo.
Anonymous 2011-04-17 14:31
kad alkoholis zudo organizma tai moklo yra irodyta,bet tuo paciu ir daro gera tai taip pat yra faktas.Gali sauja vaistu isgerti nuo nemigos ar tarkim nugaros skausmu arba vietoj to pavartoti(teigiama prasme)alkoholio.o socialine puse kaip alkoholizmas manes visiskai nejaudina,nes neplauti ranku pries maisto vartojima ar po apsilankimo tualete yra didesnis blogis nei alkoholis.ir man netgi nejuokingi tie kurie tvirtina budami 30 metu su teiginiais,kad jie buve alkoholikai ir jau 10 metus yra svarus,nors tuo paciu kiekviena ryta suvartoja puodeli kavos(kofeino),arbatos ir cigareciu kruva,rija saujomis tabletes susirgus,geria litrais pepsikolas,kokakolas ir pan. O del LSD ir to sukeltais kosmarais yra pasakos vaikams,taip turesi bloga tripa ar kosmariskus flshbakus,bet tik tuo atveju jei jau pries suvartojima esi psichas.Jei nevaldomas juokas ir raumenu skausmai zanduose ir pilvo srityje del juoko yra neigiama tai tada visas gyvenimas yra psichiatrine klinika su sizofrenikais begarbinaciais mirti,lavonus ir kryzius. teigiamu nusistatymu laikausi ir ties zole-daugiau toxinu prisisiurpti gali isejes i gatve nei nuramindamas/pradziugindamas save suktine:)
Gedasz 2011-04-17 15:44
Ir kuo gi dabar man tikėt: begale prieš tai pateiktų faktinių įrodymų ar tavo įtikinimais? Nesu visiškas abstinentas, bet alkoholio nemėgstu. Jau neskaičiuojant jo žalos organizmui, man nepatinka girtumo būsena, o pagirių išvis negaliu pakęsti... Girti žmonės man taip pat nepatinka, nežinai, ko gali iš jų tikėtis, dažnai jie tampa agresyvūs ir pradeda kabinėtis dėl nieko. Pritariu mbr, suktinė yra nuostabi alternatyva
Xdmin 2011-04-17 15:56
Pries tai buvo pateikta pakankamai informaciniu saltiniu. Ok, tu nemegstu todel ir nevartoji, suprantama priezastis. Tuo tarpu kiti komentatoriai irodineja jog jiems tai mirtinai kenkia. Ir taip, as pasirinkciau geriau 70 metu, kuriuos nugyvenciau nevarzydamas saves, nei tu 100 metu taip ir nesuzinojes kas yra degtine, ar kiti tau nuodingi dalykai. PS: labai primenat misionierius, kurie skelbia gyvenimo tiesas.
vaniLinas 2011-04-17 18:34
Bėda ir tame, kad žiūri tik savęs - iki numirštant 70-ies, n metų voliosiesi ligoninėse (kalnas pinigų), pats išleisi kalną pinigų (tavo reikalas, žinoma, bet galima ir prasmingiau nei remti farmacijos pramonę) iki tol ne visad būsi darbingas, girti dažniau sukelia/papuola į avarijas, tad tai vėl gydimas/nedarbingumas, kitų žmonių žalojimas/luošinimas, girti pridaro bilekokių vaikų, kurie irgi bus visokeriopa našta. Esi ne kart girdėjęs apie studiją jevrosojūze 2001 m., jog valstybei gautas 1 Lt iš alko pramonės, atneša 5 Lt nuostolių ir dar daugiau netiesioginių. Štai tavo hedonizmo tikėtinos pasekmės. Gal tai labiau egoizmas. Ir labai sunku konstruktyviai diskutuoti, kuomet kita diskutuojančioji pusė atrodo "misionieriai", o ne turintys savo poziciją.
RiMuSaS 2011-04-17 20:57
Gerai pastebeta. Beje jai neklystu dar siais metais minejo kad 1lt is alkoholio valstybei kainuoja apie 10lt kitoms islaidoms susijusioms su alkoholio vartojimu.
Xdmin 2011-04-17 21:10
Vanilinas - tu visiskai teisus, bet tu kalbi apie alkoholizma, as turejau omeny tik degustavima.
blizzard 2011-04-17 21:50
tada galima paklaust, kodėl degustuojamas alkoholis o ne koks kitas gėrimas?