NASA internete publikavo tūkstančius nedemonstruotų kosmoso vaizdų  (10)

Kosminė agentūra NASA šią savaitę išplatino daugybę kosmoso fotografijų, kuriose - dar nedemonstruoti Visatos vaizdai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią nepaprastai vertingą kolekciją, kuri buvo saugoma NASA nuo pašalinių žmonių, dabar gali išvysti kiekvienas interneto vartotojas. Visos fotografijos atliktos 200 milijonų svarų kainavusiu, 2009-ųjų gruodžio 14 d. į orbitą iškeltu infraraudonųjų spindulių teleskopu „WISE“.

Šiuo teleskopu NASA jau nufotografavo daugiau nei 2,5 milijonų kadrų. Fotografijose užfiksuoti 33 tūkstančiai naujų asteroidų, skriejančių tarp Marso ir Jupiterio bei dar 20 nematytų kometų.

„WISE“ teleskopas ypatingas tuo, kad gali išmatuoti dangaus objektų temperatūrą. Brauno universiteto profesorius Pete‘as Shultzas sako, kad toks gausus duomenų kiekis leis mokslininkams susipažinti su dar nematytais artimais ir tolimais dangaus kūnais.“

Paviešinta galerija tėra tik pusė to, ką NASA yra užfiksavusi „WISE“ teleskopu. Kiti vaizdai plačiajai visuomenei taip pat bus pristatyti netolimoje ateityje. Šiuo metu infraraudonųjų spindulių kosminis teleskopas „WISE“ yra išjungtas.

„WISE“ orbitinio teleskopo nuotraukų yra publikuota ir anksčiau, o dalis jų patalpintos „WISE“ skirtoje Berkelio universiteto internetinės svetainės dalyje.

Dar nematytų kosmoso vaizdų ieškokite NASA interneto svetainėje Nasa.gov/wise.

„Oriono galvos ūkas“. Graikų mitologijos personažo Oriono garbei pavadinto įspūdingo žvaigždyno šviesulys Oriono Lambda (žvaigždyno figūros „galva“) šioje fotografijoje regimas kaip blausus raudonas taškas nuotraukos centre. Oriono Lambdą nufotografavus infraraudonajame spektre, aplink minėtą žvaigždę buvo atrastas didžiulis ūkas. Ryški žydra žvaigždė apatiniame kairiajame kampe švyti medžiotojo Oriono „petys" – supermilžinė Betelgeizė
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: