Ar įmanoma Marsą paversti tinkamu gyvybei, jo atmosferą praturtinus deguonimi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Muskietininx 2011-04-28 22:44
Tai vis dėlto, kaip čia yra su saulės vėju ir atmosfera ?
nuomonė 2011-04-29 03:17
O yra taip kad "nupučiama" ne visa atmosfera, o tik tos molekulės ar atomai kurie lengvai jonizuojasi ultravioletinėje šviesoje. Čia chemikai geriau pasakys, bet saulės ultravioletiniai spinduliai skaido vandenį į deguonies ir vandenilio jonus kurie turi krūvį ir reaguoja į saulės vėjo magnetinį lauką ir taip kartu su juo "nupučiami". Žemės viršutiniuose sluoksniuose taip pat vyksta jonizacija, bet iš ten tie jonai niekur nedingsta, nes žemė turi savo magnetinį lauką ir jis juos apsaugo nuo saulės vėjo. Turbūt todėl ta zona vadinama jonosfera. Žinoma saulės vėjas turi kažkiek ir "smūginės" galios, bet ji per maža sunaikinti atmosferai su Marso gravitacija. Bent jau netaip greit. Kitaip nupūstų dulkes ir nuo mėnulio Išeina taip kad kiek venera ir marsas turėjo co2 tiek ir turi, visa kita "nufiltravo" ir nupūtė saulė. Beje tas procesas gana lėtas ir toliau vyksta: http://www.esa.int/SPECIALS/Venus_Expre ... R8F_0.html Kas įdomu - o kur tie jonai pasidėjo? Netikiu kad turi pakankamai energijos ištrūkti iš saulės sistemos. Visgi tai atomo masę turintis "daiktas".
kionig 2011-04-29 03:37
O apie H2O pagalvojote ?
blizzard 2011-04-29 08:54
Sakyčiau būtų rizikinga vien manyt kad žmogus nėra kvailas dabartinės technologijos jau pereina į lygmenį kuomet vos ne fotosintezė dirbtinai sukuriama, tai yra nenaudojant jokių medžių, o tiesiog technologiją.. Na čia labai slidus reikalas, reikia tikėtis kad neišnyks per tiek metų ir netapsim transformeriais
Swift RR 2011-04-29 15:40
Ko gero Marsas gali išlaikyti 30-40% retesnę Žemiškają atmosferą. Slėgis būtų kaip Žemės kalnuose. Taigi prašome nerašyti nęsamoningų komentarų kad "ant Marso reikės dėti kupolą", "Marsas neišlaikys savo atmosferos" ir etc. Dirbtinių teraformavimo būdų gal ir prireiktų nes planetos masė per maža.
Swift RR 2011-04-29 15:46
Baig šitaip fantazuoti nes keli juoką. Kam taip daryti? Gi sąnaudos būtų idijotiškos.
Muskietininx 2011-04-29 17:37
O kodėl gi ne ? Esi tikras konservatorius. Nori, kad viskas visada ir liktų tokiame pat lygyje, kaip yra dabar ? Taip visai neįdomu. Ar matei "Transformerius", nelikai sužavėtas jų galimybėmis ir pasiekimais, jų gyvenimo trukme ir sugebėjimais ? Kam tam priešintis. Jeigu to reiks, tai tai ir nutiks. Bet aš laikyčiausi nuomonės, kad žemiški transformeriai greičiausiai išsivystis ne tiek iš žmonių, kiek iš mūsų dabartinių technologijų ir kompiuterių. Mes greičiausiai tapsime kažkokiais pusiau robotizuotais GMO žmonėmis. Ir patikėk manim, patys mes tikrai nesusinaikinsim.
Rukis 2011-05-01 04:26
Tai kad tu čia nusišneki. Neišlaikytų tankios atmosferos Marsas. Tau čia ne kalnai kažkokie. Dar nepamiršk šaltis ir visai kitos dujos - vėl kitokios charakteristikos. O besisukantis išsilydžiusio metalo branduolys puikiai apsaugotų Marsą nuo spinduliuočių iš kosmoso. Ir tik nereikia čia sakyt, kad nusifantazuoju. Tavo pačio mintis yra fantazija. O dėl sąnaudų, tai čia daug ekonomiškiau gautųsi. Skraidini ten tuos kelius "kosminius mikrobangų lazerius" ir šaudai į Marsą iš orbitos. Nereikia tūpti ant planetos paviršiaus - sutaupai kuro ir rizikos mažiau. Žodžiu, jei įdomu, parašysiu vėliau. Einu ilsėtis
Swift RR 2011-05-01 16:16
Jo eik pasiilsėti gal taip nefantazuosi. Gi šildai ne spurgą o Marso branduolį, sąnaudos, sąnaudos, sąnaudos. Ir dar kartą sąnaudos.
Azaruto 2011-05-01 18:49
O ko tu nori? Manai yra budu kolonizuoti Marsa kurie butu pigus?
neblogenso 2011-05-01 20:31
Prileist branduoli metalo, ish kur jo paimsi? Jei viduje nesusidarys pakankamas slegis, metalas nesuskystes. Vel gi chia daug niuansu. Tokie grandioziniai planai tik ir liks fantastika. Smarkiai abejoju, kad zmones kada nors vaikschios marse be skafandru. Daug efektyviau ir pigiau gyventi shiltnami ir tasytis kostiuma su balionais ar ishsiraust koki urva.
Swift RR 2011-05-02 19:09
zamolskis 2011-05-04 00:59
as kiek suprantu, atmosfera laiko ne magnetinis laukas, o planetos gravitacija. delto venera turi atmosfera. o marsas ne. o magnetinis laukas tik apsaugo berods nuo kazkurio tipo intensyvaus spinduliavimo ar kazko tokio. taigi marsa reiktu prifarsiruot asteroidais, kad pasunketu bent iki kokiu 70-80% zemes mases , o cia darbelis kaip 7 naujus marsus atvilkt o tada ziuret kas gausis. arba venera nutempt iki marso orbitos - gal net pigesnis variantas. zaidimeliai su atmosferos darymu manau tik marsa visiskai nuskurdintu. jei gerai suprantu pats pigiausias variantas gerai gyvent kolonijoje ne zemeje yra veneros atmosferos valymas, o antras pigiausias variantas kazkurie jupiterio menuliai ir tik tada pagal tinkamuma eina marsas bet jei tinka lievas egzistavimas kupoluose - tai tada pirma menulis - tada marsas. taip kad marsas nieko gero
Swift RR 2011-05-05 21:46
Baikit, čia nebuvo parašytas ižeidžiantis komentaras. Aš čia tiesiog fantazavau, kaip visi čia rašantys.