Matematikos genijus iš Rusijos pagaliau paaiškino, kodėl atsisakė 1 mln. JAV dolerių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Importial 2011-05-01 09:02
Jei gerai pamenu, draugai/bendrakursiai, anksčiau bendravę su G.P., jį apibūdindavo kaip visažinį, turintį savotišką nuomonę bene kiekvienu klausimu. Vadinasi, jam dvasinis/protinis pasaulis yra kur kas svarbesnis už materialųjį, nes anas tiesiog nuobodus, prikimštas fizinių sunkumų, banalių malonumų (mėginu perteikti genijaus mąstyseną)... Sutinku su Rimusu, jog žmonės, nesugebėję išsižadėti visuomenės suformuotų normų (kad ir kokios jos idiotiškos prigimtinėms pažiūroms atrodytų), kaltina tuos, kurie pasirenka nestandartinį kelią bei žengia juo taip pat neįprasta trajektorija (be nuokrypių - 100% susikoncentravimas į nagrinėjamą sritį). Atrodo keista, kai komentatoriai ieško įvairiausių kabliukų pateisinti keistuolio elgseną. Dėmesio siekimas neįprastais būdais... Aišku, gali įtarti, tačiau kritinis mąstymas retkarčiais išauga į absoliutinį debilizmą, tad vertėtų atsargiau rinktis žodžius. Beje, 100-mečio matematiniai uždaviniai, jei neklystu, yra 9. Retas imasi jų, ką jau kalbėti apie progresą sprendime, juk šiuolaikiniams mokslininkams pinigai - neatsiejama gyvenimo dalis. Matyt, pasireiškia idiotiška mąstysena - dėl truputį riebesnio kontrakto renkasi visiškai kitą kompaniją, nors prieš tai buvusioje atmosfera bei kiti rodikliai vos ne idealūs. Tokiu atveju produktyvumą reikia vertinti beveik nuliniu. G.P., kartoju, ne toks. Veikiausiai žydas sumanė tikrąją inteligentiją atvesti į protą savo pavyzdžiu. Nebadauja, neskursta ypatingai, o tiek ir pakanka. Gyvename vienąkart. Kas drąsiausias, tas imasi ekstremaliausių išbandymų. Negalima šio mat. genijaus peikti remiantis savo nuoskaudomis, baime tapti kitokiu.
Nightbringer 2011-05-01 15:12
To RiMuSo fleimą: Bendrai, apie tave buvau susidarės geresnę nuomonę. Na, ką dabar padarysi, jei pritrūksta argumentų, tai geriausia pasiimti kokio žymesnio žmogaus citatą, netikslingai ją pritaikyti, bei apibarstyti savo kliedesius, įžeidinėjimais. Ir rimtai, kur dingo jūsų visų kritiškas mąstymas? Straipsnis peza tokias nesamonės, bet daugeliui, tai nemotais?
Zergas 2011-05-01 15:42
to nightbringer juokas man ima kai tokie "genijai" kaip tamsta pradeda vertinti kazko fundamentalaus pasiekusius mokslininkus.tylet tau kaip pelei po sluota ir dziaugtis naujais skudurais ar nauju iphone pries draugus puikuotis.esi toks ribotas zmogenas kad net baisu klausytis,geriau nematuok tokiu zmoniu kaip Perelmanas per savo prizme nes net milijonas tokiu kaip tu neatstos vieno vienintelio genijaus
kionig 2011-05-01 16:02
Tai grupė gali būti ir 2-3 žmonės savo srities specai, bet "nesumaišyti" su kitais specialistai kai jų nereikia.
RiMuSaS 2011-05-01 16:28
Taip G.Pelermanas ta uzduoti pratese ir galu gale issprende. Bet zmones nevienodi, vieni yra grupes kiti labiau ir efektyviau dirba vieni. Nereikia mastyt kaip kapitalistams, kad isvisko reikai gaut nauda. Asmeniskai manau, kad tas zmogus pakankamai daug jau ir dabar padare. O apie Ensteina tiesa, dabar sakoma, kad dali savo gyvenimo jis issvaiste, bet jai jis butu dar ka didelio atrades, taip nebutu kalbeta siuo metu. Jug atradimai ir padaromi dirbant prie ju ir ieskant kazko. Bet cia ir vel pasikartosiu jis ir taip dave labai daug. Tiesiog labai iskreptas poziuris daugumos zmoniu yra, kad jai sugebejai kazka didelio padaryt turi padaryt dardaugiau. Jug imat tokius zmones ir parastus tai like zmones svaisto savo gyvenimus veltui... Bet eseme manau is to ka parasiau manau matosi kokios pozicijos laikaus siuo klausymu. Gali but grupe mazesne, bet matomai jis smarkiai yra panires po visatos platybe formulese... As nezinau kaip jam is salies viskas atrodo negaliu i jo kaili ilyst. Niekas negalim betkolkas
RiMuSaS 2011-05-01 16:40
@To Nightbringer Ten ne feilmas buvo nereikia iskraipyt faktu. Na gaila, kad tavo nuomone apie mane sumenko, bet sito nepakeisi. Tai ka ten parasiai... tikrai buvo virs visko. Galejau aisq atrasyt labiau santuriau, bet.... to buvo perdaug. Citata nebuvo pasirinkta klaidingai. Tiesiog pamegink pats perskaityt ka ten parasiai. Jug negali but, kad trumparegiskai apibudint toki protinga zmogu. Tokios nuomones kaip tavo zmoniu sutikes esu tikrai daug... Mano nuomone esi baiges/mokaisi/noretum mokytis ekonomika/finasus( ir panasius dalykus ) gal kokia teise ? Na cia jau asmeniskumai. Nesipletosiu. biskeli offtopic, bet viedeo, kaip veikia motivacija siandien ekonominiame pasaulyje. http://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc panasus video buvo idetas keli komentarai auksciau. Na o pasirinktos paskutinies citatos isstraipsnio, tik parodo, kad ieskai visko, kas tik keltu bandas vandenyje. Beje manau nelabai supranti ka reiksia savoka kritinis mastymas.
Nightbringer 2011-05-01 21:55
Jei ne fleimas, tada mažų, mažiausiai- ne pagarba kitiems. Geriau pats pasiskaitytum savo komentarą dar kartą, prieš siuntinėdamas mane. Ar jis nėra...truputį įžeidžiantis? Nepagarbus, vaikiškas, banalus, bei juokingas? Ir paskui tikiesi, kad po tokio komentaro, gausi normalų atsaką? Mane labiausiai piktina tai, kad daugelis jo beprotystė (ar keistumus) bando pateisinti! Kadangi jei jis vadinamas genijumi, tai turi mokėti gyventi. Deja, kartas jei dievulis duoda kažko daugiau, vienoje srityje, tai atima iš kitos. Ir tai nereiškia, kad jei žmogus genijus matematikoje, jis bus protingas ir chemijoje. Ir dar labiau, tai nereiškia, kad negaliu kvestionuoti jo kituose srityse, kurių jis nėra įvaldęs. Kadangi tą dabar ir darau, nepabijojęs kitų reakcijos- esu užsipultas. O pastebėjau tą, kad prieš mane daugiau yra keliamos emocijos, o ne argumentai. Žinoma- šokas.... aš suprantu. Taigi....ar dabar matote, kad jį pradedate tiesiog garbinti. Aklai garbinti, kaip dievą! Nebekvesionuojate juo pasisakymais, veiksmais, bet tik juos teisinate ir aukštinate.
kiesza 2011-05-01 22:38
koks gi jis genijus ? kad issprende uzdavini ? tikrai pasaulyje yra protingesniu zmoniu uz sita zyda, is tikruju protingi zmones nesivaiko populiarumo, o tiesiog zino laimingo gyvenimo formule ir suvokia, kad didziausia vertybe tai laimingai nugyventas gyvenimas. Galetu padaryt kaska genialaus praktiskai, o ne keverzoti skaiciukus i lapa, tuomet butu matyti jo genialumas.. ir siaip manau, kad talentas egzistuoja tik praktineje veikloje, nes pasokti, padainuoti gali visi, o dailiai pagalasti peili vienetai
kionig 2011-05-01 23:18
, o tą daro inžinieriai, matematikai modeliuoja ir panašiai. Visa šita hierarchija papildo save, nes vienas visko tikrai nemokėsi. Geriau mokėti vieną dalyką gerai, nei 10 po truputį.
RiMuSaS 2011-05-01 23:34
@NightBringer Graziai sneki kaip tikras pardavejas. Bet manau uzmirsti pagrindini fakta. Tavo pacio pirmo buvo pradeta nepagarba cia rodyti,o ne mano ar kieno kito ( kalbant tavo atzvilgiu ). Nereikai cia susireiksmint. Po to pasisakymo as ir nesitikejau nieko grazaus ir malonaus. Pripazystu nevertejo man taip prikeverzot galejau viska i sakini du sudet, bet kas padaryta jau padaryta. As niekaip nesuprantu ko tu sieki tokias keistenybes cia rasydamas ? Susikaupk ir prasau argumentuok savo zodzius. Kokias jo keistenybes kas pateisina ? Gal tiesiog stengiasi suprast aaa ? O kodel tu akcentuoji toki dalyka kaip jai gabus matematikoje, nebutinai gamus chemijoje ? Cia jau iskonteksto paimta. Niekas ir nemegina sakyt, kad jis super zmogus visa zynis. Beje tu isvis plaukioji siame kontekste ( prasua nereikia cia amociju, cia neizeidimas, o pastebejimas ), kodel tu turi abejoti jo sugebejimais kitose srityse ? Ar apie kitas sritis eina kalba ir isvis iskur tu istraukei, kad apie tai eina kalba ? Nereikai perdaug susireiksmint. Tavo sakiniuose daugiau emociju, nei logisku argumentu. Sakykim as buvau emociskas, tebunie... Prasau uzdaviau normalius klausymus. Noreciau sulaukt, grieztai tiksliu tavo nuomone atsakymu... Ka reiskia idijotiskas straipsnio galas ? Tu manau gali paaiskint, kokiu pagrindu, kiekviena valstybe turi savo spec padalinius ? Kiek straipsnio gale tiesos, neaisku ir nereikia perduag i tai kreipt demesio, manau. Kalba komentaruose eina apie pati zmogu. Argi mes ne kvestionuojame ? Cia tik tu bandai primest, savo tiesa, kaip teisinga ir negincijama. Tarsi koks religinis fanatas. Niekas cia jo nelaiko dievu, tiesiog supranta, kad zmogus nera eiline asmenybe, o turi neeiliniu protiniu sugebejimu, beje kaip pamineta straipsnije ir sugeba normaliai bendrauti, nera koks tai atsilikes socialiniu poziuriu. Beje dar vienas klausymas. Ka jis tokio blogo padare, kad tu ji taip smerki nepagrystai ? Pavoge kanors ? Uzmuse ? Apsmeize ? SUgriove kieno nors gyenimus ? Ar delto, kad isprende simtmecio matematini uzdavini ? Kuris neaisku kiek ir kokios naudos atnes veliau.
RiMuSaS 2011-05-01 23:41
Tu manau nelabai suvoki, ka jis tokio padare, na bet matomai taves tai ir nedomina, tiek jau to. O kas tau leidzia suprast, kad tas zmogus nera laimingas ? Beje matosi su mokslu nelabai esi susidures. Matematikoje viskas prasideda nuo formuliu. Bet kaip zmogui kuris vertina tik materialu kurini isradima. Sunku suprast, ka duoda tokiu formuliu sprendimas. Jai to nesupranti nera ka toliau ir kalbet apie tai. Na, bet apie pasokima ir padainavima tai cia tikrai nuvaziavai isona. Noreciau tave pamatyt sokanti ir dainuojanti. Kone esu 100% tikras nevieno nei kito gerai atlikt nesugebi ( as beje taipogi ne ). O vat peili galeciau pagalast ( kaime vaikysteja tekdavo pabuvot ismoke ). Vien toks poziuris jau daug ka apie tave pasako.
Importial 2011-05-02 08:32
Teisingiausia būtų visiems taikiai susėsti, nesiveliant į jokius kraštitinumus imti ir perskaityti šį straipsnį - http://www.spauda.lt/science/math/poincare.htm Viskas ne taip jau paprasta, kaip gali pasirodyti.
shunkto 2011-05-02 09:23
Tu taip pat keistas, nes uzteko fakto, kad jis zydas ir del to dabar menkini jo pasiekima. Esu tikras, jog realiai taau taip ir neteko susidurti nei su vienu zydu
kiesza 2011-05-02 10:12
netoli manes gyvena zyde ir per ja aplinkiniai zmones tiek rupesciu aptureje, kad visas rajonas zydu nekencia labiau nei lenku, jin kviesdavo iskart policija jai kas ka blogo daro, jai vaikai laksto ne vietoj is kart vaiku teisem Tai pasidariau isvada, kad visi zydai tokie. O kodel to uzdavinio nesuvede i Super kompiuteri? manau iskart butu gave ta niekinga atsakyma
shunkto 2011-05-02 10:36
Nei ten ji zyde, nei ka. Latve kokia.
RiMuSaS 2011-05-02 15:13
Importial dave nuoroda pasiskaityk pries kliededamas. Kad kompiuteris tai paskaiciuotu turi buti parasyta formule pagal kuria jis tai atliktu. Nes kompiuteris daro tik tai kas jam yra liepema. Kai yra formule jau galima mastyt ka su kompiuterio pagalba galima daryt. Isvis kokio velnio lendi i tokias temas kuriose nesigaudai ?
vazzy 2011-05-02 15:38
adekvatus klausimas, kodel nuo 2001.09.13 iki siandien USA nei kart nepabande ivest i savo "super" kompiuterius klausimo "kur yra Osama Bin Ladenas?" kaip jau minejo komentatorius pries mane, kad kompas apskaiciuotu uzdaviny reikia sukurti tam programa, su visais algoritmais, funkcijom, formulem, o tas formules kuria tokie genijai kaip sis, kadangi si lygtis buvo super sudetinga tai ji pavadinta tukstantmecio lygtini, kuriu yra 7 ( sita vienintele isspresta, todel is to galima sprest, kad visos jos ypac sudetingos ir iveikiamos tik genijaums ). Nightbringer, tai, kad jis susikoncentraves i matematika dar nereiskia, kad jis kituose dalykuose yra neygalus. beto, jeigu jam verkiant reiks pinigu ar pastoges manau betkuris didysis pasaulio universitetas priims ji isskestomis rankomis, todel del jo materialines padeties gali but ramus.
omg 2011-05-02 15:59
Nemaitinkit troliu
Nightbringer 2011-05-02 18:41
Prašom, taip ir padariau. O dabar lauksiu ir iš tavęs, tokio pat, gesto.
RiMuSaS 2011-05-02 19:39
@Nightbringer Prasom ponas NightBringer atsimerk, cia nera jokiu sektantu ar seip grabintoju sio zmogaus tai jus pats sugalvojot ir kazkodel kabinat sia atikete cia esantiems. Idomu. Kaip zmogus jis jau savo indeli inese i musu pasauleli isspresdamas ta uzdavini. Na sis zmogus nera visuomeniskas, bet jo darbas nuoto nenublanksta. O kas tau suteike teise manyt, kad tu zinai kaip reikia gyvent ? Visi turim nuomone kas kam patinka ir kas ko nori. Musu laime, bei gyvenimo kokybe nebutinai turi sutapt su kokia tai konstanta. Prikeverzojai daug, bet kam tiek reikejo nezinau. Viskas sukosi apie viena ir tapati viska buvo galima sutrumpint iki keliu sakiniu. Aciu toliau i sita beprasmybe as nebesiveliu. Nes tas postringavimas apie teisinga gyvenima... Teisiog kazkoks keistas ir tuscias. Tai gali testis dar ilgai, bet esu 100% tikras, kad is sio tasko nepasistumtume ne per centimetra. Viso. Sekancioje temoje.