Rūkyti draudžiantys ženklai rūkalius skatina užsirūkyti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sokantis Debesis 2011-05-07 15:50
hm sveikatai pojaucio nejauti ? o kad kosai kaip velnias nebuna ? jei taip laikas susimastyti, gali buti kad arteji ties tokios stadijos kad sunaikinsi kvepavimo taku virpinamaji epiteli ir kitas lasteles kvepavimo takuose.... sveikatai poveikis nuo rukymo yra, tik pojutis atsiras kai bus per velu. nejau tave negazdina kad rukancio zmogaus kraujyje visad buna anglies monoksido. hemoglobinas, kuris prisijungia deguoni, ir ji nesioja per visa organizma, pas rukanti zmogu hemoglobinas yra nuolatos sudares neskylanti junginy su CO, apie 10% tavo kraukjyje yra pastovus angliesm monoksido, gi tai grynas nuodas... ir kraujo lasteles del sito junginio perensa maziau deguonies, kas ko gero su laiku atsilieps ir smegenims, del deguonies nepakankamumo. Beje lig ir irdoyta kad rukanciu mastymas prastesnis uz nerukanciu... siulau paziureti kiek brudo palieka du blokai cigareciu http://www.youtube.com/watch?v=2Jg3uQqBpd8 Visa sita organizmas nuolatos is saves stengiasi pasalinti, bet tai reikalauja labai daug energijos ir darbo... ir visgi viena diena jis pasiduos.... liudininkai milijonai mirusiu ir serganciu zmoniu, o rukantys vistiek ziuri i Cercili ir sako, va visa gyvenima su cigarete dantyse ir nieko... Tokiu kaip Cercilis vienetai, i juos nera ko ziuret, riekia ziuret i tuos kurie mire, ju n kartu daugiau. siulau is LM parsisiusti "Lengvas budas mesti rukyti" audio knyga ir bent puse isklausyti, mano atveju tai dave nebloga efekta + reikia dometis ir kuom kenkia fiziskai, nors tai nevisad atbaido uzketejusi rukaliu...
rwc 2011-05-07 16:30
Skaičiau. Nebloga psichologinė motyvacija, bet manęs neįtikino, nes jo triukas labai aiškus. Kur kas labiau save motyvuoti ir be tokių gąsdinimų. Buvau metęs trims mėnesiams, kol buvau atostogose ir gastroliavau - bet iš anksto žinojau, kad vos nusileidęs Vilniuje vėl užsipūsiu, ką su dideliu malonumu ir padariau. Paskui perskaičiau A.Carrą ir pamaniau - ką jis čia pudrina smegenis? Kita vertus, pažįstu ne vieną žmogų, kuriam ta knyga padėjo. Ai, bet ar pats Carras nemirė nuo plaučių vėžio?
hostgator 2011-05-07 16:38
rwc-silpnavalis sergantis priklausomybe.
rwc 2011-05-07 16:56
Sakau - mečiau be didelių sunkumų keliems mėnesiams. Jei kas nors pasiūlytų susilažinti iš ko nors vertingo, tai prisivertęs galėčiau kad ir metams. Visam laikui - nesilažinčiau, nes paprasčiausiai nenoriu.
Sokantis Debesis 2011-05-07 18:27
Gal ir pudrina jis tas smegenis, bet vardan musu geroves, tad nieko blogo cia nematau. tavo atveju rwc niekas kitas taves neitikins mesti rukyti kaip tik tu pats, bent tokia nuomone susidariau is tavo pasisakymu. Net paciam geriausiam daktarui taves nepavyktu itikinti kad rukymas labai kenkia, tu rastum sau kaip tai paneigti kad tik galetum toliau megautis tau patinkaciu uzsiemimu. Pats rukiau 9 metus kasdien po paeli, zinau koks velniskai malonus tai atsipalaidavimo budas, todel pasilikau sau teise i cigarete tam tikrais atvejais... Taip, Carras mire nuo plauciu vezio, bet dar spejo metes nugyvneti 23 turiningus ir prasmingus metus, idomu kiek butu nugyvenes jei ir toliau butu rukes tokiais tempais kaip jis teigia, viena po kitos... Ir ne paslaptis kad netgi metant rukyti tu visdar priklausai dideles rizikos grupei susirgti plauciu veziu, anot kazkokiu tyrimu tik po 10 metu rukaliaus rizika susirgti palucio veziu sumazeja iki nerukancio.. mano isitikinimu uzketejas rukalius visad priklausys didesniai rizikai susirgti plauciu veziu, nepriklausomai kiek metu praeis po paskutines cigaretes...
RiMuSaS 2011-05-07 18:37
nesismulkinsiu komentuodamas visko. Noreciau konkreciau suzinot kur konkreciai jis pudrina smegenis ?? matomai esi per daug didelis ego pripazint savo trukumus... Na bet mane domina atsakymas i uzduota mano klausyma. Prasom pakomentuok.
Jomajo 2011-05-07 19:38
perskaiciau pries menesi allen carr, po 10 metu rukymo is pirmos dienos pasakiau viso gero cigaretems, ir kas svarbiausia nejauciu jokio diskomforto netgi budamas salia rukanciu, kaip ir knygoj rasyta kils tik gailestis jiems, taip ir yra. dabar skaitau rwc komentarus ir prisimenu kaip knygoj nagrinejamus identiskus atvejus pvz: kaip rukalius bando pateisinti save, kaip jam tai nekenkia, kad jis gali bet kada mest, ir t.t. bet deja, kiekvieno rukancio svajone mesti ir nebuti priklausomam. rwc jei galetum grysti i ta diena kai prisidegei pirmaja cigarete ar prisidegtum? taip, kad nematau as toj knygoj jokio smegenu plovimo, ta knyga tik atmerkia akis, o smegenys rukaliams praplautos reklamos ir rukanciuju kvailu argumentu kaip tai atpalaiduoja ir t.t.
rwc 2011-05-07 19:38
rwc 2011-05-07 19:54
Visa jo knyga - tiesiog trumpalaikis motyvatorius. Jis remiasi mokslo tvirtai neįrodytais faktais, kad priklausomybė nuo tabako nėra grynai psichologinė ir pan., kad viena cigaretė sukelia naują cheminį trims savaitėms ir panašiai, kad jeigu nemesi dabar, tai neturėsi valios mesti niekada ir t.t.. Pvz., vakar pamatęs konservuotus žirnelius, užsimaniau žirnelių iš lysvės. Na, tokia įkyri mintis. Jei kas nors būtų pasiūlęs (užauginęs šiltnamyje ar pan.), tikrai nebūčiau atsisakęs. Ar tai reiškia cheminę/fiziologinę priklausomybę nuo žirnelių? T.y., jo knyga nėra kažkoks metimo vadovėlis. Jei pats nežinai, ar tikrai nori mesti dabar pat ir visiems laikams - tai ta knyga neįtikins. Tačiau, jei jau esi tam pasiryžęs, tai ji suveiks kaip padrąsinimas "go ahead and do it right now", ko kai kam ir pakanka. Žinau vieną merginą, kuri rūkė, bandė mesti, bet niekaip nemesdavo ilgiau nei porai dienų. Tapusi nėščia, puolė skaityti tą knygą, bet tuomet ji jau faktiškai buvo nusiteikusi mesti. Faktiškai, perskaičiusi galėjo padėti į šalį, nes buvo svarbus asmeninis nusiteikimas. Ne gerai, perskaitė, nerūkė, kurį laiką gyrė knygą kaip labai gerą. Tačiau pagimdžiusi, papuolusi į stresinę situaciją, vėl pradėjo. Klausiau, kodėl nemetė visai - tai ji būtent taip ir pasakė: svarbiau buvo atsiversti pirmus puslapius, o ne perskaityti; ta knyga - bullshit, kai norėsiu, paimsiu ir mesiu, megzti pradėsiu ar ką.
Jomajo 2011-05-07 19:54
rwc nemeluok tu tos knygos neskaitei arba skaitei neatidziai, jei butum skaites tokiu nesamoniu nerasinetum, knygoj pasakyta ne lomkes tave prazudys, o po metimo vienas dumas tave uzkabins ir vel grysi nuo 0 iki 20 cigareciu per diena ar net daugiau. tad linkiu dar karta atidziai perklasyt ir pagalvot.
rwc 2011-05-07 20:21
Džiaugiuosi, kad ja nepatikėjau. Nes Carro argumentą galima išplėsti bet kur: jei nenori to vartoti ateityje - neragauk. Daugybę kartų draugai siūlė suktinukes. Kai kurie rūkė gal keletą kartų per gyvenimą, bet pasiūlius, jei yra proga, neatsisakytų. Kiti nebegali nė dienos - iškart lomkės iki tiek, kad prašo paskolinti ant žolės. Kažkaip užteko proto nepabandyti ir niekas dabar neįkalbės, nes aš tiesiog neturiu tų įspūdžių, o iš šono man visai neatrodo patrauklu. Bet nei man gaila nei ką tų draugų, kurie išskirtinėmis progomis, kas keletą metų kompanijoje susisuka kokią suktinukę. Turiu jaunų pavaldinių, kurie vos ne kiekvieną penktadienį organizuoja žolytės party. Man irgi jų negaila - svarbiausia, kad tai nekenktų jų šeimoms ir produktyvumui. Buvo vienas, pirmadienį atėjęs stiklinėm akim - matyt iki paryčių pūtė. Išrašiau velnių ir pasiunčiau išsimiegoti, taip pat elgiuosi su kiekvienu pachmielnu. Tuo tarpu, kaip rūkymas kenkia ar produktyvumui, ar santykiams šeimoje? Ko čia gailėtis?
rwc 2011-05-07 20:23
Aha, o kaip jis aiškina priežastis? Kodėl vienas dūmas užkabins? Puikiai žinau, kad vienas dūmas neužkabina, pilna pavyzdžių.
Importial 2011-05-07 20:31
Esminis aspektas - rūkymo poveikis individualiai kiekvienam. Visiška nesąmonė taikyti tą patį psichologinio nusiteikimo modelį, kaip tai daro rwc - kada norėsiu, tada mesiu. Vieniems reikia paskatinimo, kiti savarankiškai prisiverčia, bet iš žinučių akivaizdus absoliutinimas. Be to, keistai žiūrisi kompleksų išreiškimas bei bandymas bet kokia kaina parodyti juos tarsi pliusą (esą padeda atsipalaiduoti, nors tai tėra viena laimės formų, kai gaunamas organizmo reikalautas elementas (pan. su saldumynais, alkoholiu, etc.)). Žinot, pavieniai sėkmingi rukalių atvejai, pilnutinės sveikatos žmogėnai yra sveikintinas dalykas. Tačiau apgailėtina matyti, jog kartais didieji sveikuoliai, besibastantys itin dažnai po gamtą, krapšto paskutines šaibas cigarečių pakeliui ar degtinės stiklinei/alaus bokalui. Maistas kuriam laikui atmetamas, o prasta finansinė padėtis kone garantuoja asmeninį krachą anksčiau ar vėliau. Ir teisingai kiti teigia - grįžtamasis efektas, kai po gana ilgos pertraukos imamasi "senųjų darbelių", yra toks, kad sunku įsivaizduot pačiam nepabandžius, t.y. mesti ilgam-->pradėti traukti. O kodėl gi nepagalvojus apie nervų sistemai palankesnį darbą, kai pastarasis suteikia tiek streso, jog būtina iš kylančių emocijų užsirūkyti vieną kitą "pagaliuką"? Čia juk taip pat individualus klausimas, kaip kad su protiniu, fiziniu pajėgumu. Galbūt, rwc, įšokai ne į tikrąsias savo vėžes? Aišku, galiu aš variantų įvairių prirašyt, tad ši pastraipa - paprasčiausias spėjimas.
Sokantis Debesis 2011-05-07 21:07
Taip yra atspariu zmoniu, yra atspariu netgi ZIV, sako kad tai genuose uzkoduota, gali buti.... Bet kad gali ivykti mutacija irgi realu... Tikiuosi nebusi pirmuoju savo giminej kuris ives nauja vezio rizika.
Sokantis Debesis 2011-05-07 21:08
Vienas dumas neuzkabina nerukanciu, o tie kurie ruke priestai, po vieno dumo jau tures lomkes.
Jomajo 2011-05-07 22:17
o vat zolyte nesukelia tokios stiprios fizines priklausomybes kaip nikotinas, todel jos nereikia taip bijot, net metes rukyti uztraukiu karta i 2 sav ir nieko, tai yra taip pat puiki alternatyva alkoholiui, nors dazniausei vartojama kartu, tikriausiai ir su rwc chebra taip atsitiko, kad i darba atejo ne nuo zoles stiklinem akim o nuo alaus. o del cigareciu turiu dar viena patarima "clear smoke" kuri pats bandziau, tai taip pat nebloga priemone ieskantiem budu mesti, tai geriau nei koki pleistrai, nes istikruju parukai, nes dumuose yra nikotino tik nera viso kito slamsto dervu ir t.t. taciau kaip teigia gamintojas poveikis sveikatai nera gerai zinomas.
Xdmin 2011-05-07 22:35
Ko jus ji uzsipuolet, nurodinedami ka daryt. Gyvenkit savo gyvenimus. Jis turi stipria nuomone, ir jus jos nepakeisit, nepades nei faktai nei paveiksliukai. Beje, turint stipria valia "noresiu ir mesiu" manau tikrai imanomas.
RiMuSaS 2011-05-07 22:43
Garantas, skaitei knyga neatydziai ir ne nemegink teisintis. Buvo parasyta visu skaiciusiu laikytis dvieju pagrindiniu taisykliu: Rukyti skaitant knyga, bei netiketi nieko kas tau yra sakoma. ( lyg tokias uzzrasiau, jai ne pataisykit ) Na ir kaip manai kurios nesilaikei taisykles ? Beje visi tavo argumentai daug maz kazkur matyti. Todel, kad tokius argumentus manau tikrai nevienas is cia buvusiu rukaliu, tame tarpe ir as, sakem sau ir kitiems teisindami savo pasirinkima rukyt. Tik kiekvienas kitokia forma. O apie Aleno Karo mirti nuo vezio. Sensu metu jis dalyviams leisdavo rukyt ( tai dalis terapijos ) tai ji ir prazude. Manau zinai, kad nerukancio buvimas sale rukancio jam kenkia, ne ka menkiau.
Analog 2011-05-07 22:58
Kad ir kaip vartytumeis rwc, bet šį kart tikrai reikia pripažint, rūkymas kenkia, tiek sveikatai, tiek piniginei ir netgi įvaizdžiui (nors čia gal kažkam pliusas). O teigiama pusė yra tik simbolinė, tai psichologija. Aš asmeniškai nesu išnaudojamas tabako pramonės ir patariu jums tokiem nebūt
RiMuSaS 2011-05-07 23:01
Nieko tokio turet savo tvirta nuomone, bet nereikia pamirst, kad kiti taipogi turi nuomones.