Bandymas: mobiliojo ryšio signalas iš tiesų trikdo bites

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2011-05-14 14:03
Dėl labai didelio bičių erkėtumo jos lygiai taip pat gali dingti. Žinoma, yra ir kitų ligų, dėl kurių jos taip gali pasielgti.
Otto 2011-05-14 17:55
Va, čia jau įdomu, galima būtu sieti bičių dingimą su bokštu, tik nesuprantu vieno dalyko; gyvena bitės ir visai netoli bokštų ir niekur nedingsta. Yra pas mus toks "Bermudų trikampis", juokais vadinamas, stovi Omnitelio, Bitės ir Tele2 bokštai, o jų kaimynystėje žmonės ūkininkauja, laiko ir bites, ir niekam nepakenkė. Taigi, siūlau bandyti apskųsti bokšto savininkus, dėl bičių išnykimo, o jie jau norom, ar ne, bus priversti išsiaiškinti to priežastis .
Anonymous 2011-05-14 18:15
daugelį rimtų simptomų galima aptikrti tik po poros metų, taip yra todėl, kad tose srityse dar nėra "pakankamai" pasikaustę. Kolkas mokslininkai teigia, kad vėžio negali sukelti mobilusis telefonas, dėl permažos energijos, bet juk pats supranti, kaip yra sudėtinga ištirti silpnų energijų ilgo laikotarpio poveikį. Gali būti, kad atsiradus tam tikriems simptomams niekas net nesupras, kad tai mobilusis ryšys. Na, matosi, kad nesi eilinis forumo fleimeris, nes turi tam tikrų žinių, bet niekada nesutiksiu, kad tai sąmokslo ar dar kokia teorija, nes aš tą patį galiu pasakyti ir apie neigimus, nes kolkas žmonija kūdikio stadijoje, kas susiję su silpnų EMB sąveika tarp žmogaus organizmo ir įrenginio tam tikrais dažniais. Esmė yra, kad sąveikauja, o ar tai gali turėti pasekmių per žmogaus trumpą gyvenimą nėra aišku.
Arthuras 2011-05-14 19:35
Be abejo, jog viską kas neaišku - reikia tyrinėti. Bet mane žiauriai erzina tokie, kurie klykia "atsisakykim automobilių". "atsisakykim mobiliųjų telefonų" ir t.t. Tai vadinama paranoja. Kai tik kas nors neaiškaus atsitinka, tuoj mobilieji kalti tampa...
Anonymous 2011-05-14 19:38
Šiaip už 2 km, tai biškį tolokai.. Nors nežinau kaip toli bitės skraido. Galbūt bokštas aprėpia nemažą plotą "medaus sultingų" laukų į kuriuos atskrenda bitės, o pagal bandymus yra aišku, kad spinduliuotė gali pažeisti "gryžimo namo" mechanizmą, tad paprasčiausiai bitės neberanda kelio atga į avilį. Na, kad 10 avilių išmirtų bičių vienu metu tai jau mistika, gal visgi kokia rimta liga.. Kažkaip man sunkoka patikėti, kad už 2km bokštas gali turėti didelę spinduliuotę.. Žinoma bitės daug mažesnės už žmogų tad ir spinduliuotė joms kurkas reikšmingesnė, bet juk mobilaus ryšio mikrobangos nėra tokios trumpos, kad labai daug sugertų bitės organizmas.. o kiek žinoma, tai žmogaus organizmas daugiausia sugeria bangas ten kur bangos ilgis sutampa su organo, o fizinis poveikis (rotacijos, vibracijos, šilimas) vandens molekulėse pasireiškia labiausiai, o žmogaus organizmą pagrinde ir sudaro tokios molekulės. Gal visgi kas nors žinote kokius atstumus bitės įveikia ieškodamos medaus? Na, jei į temą, tai jav ruošėsi paskelbti įpatingąją padėtį dėl mobiliojo ryšio, turėjo būti pristatomi tyrimai už kelių dienų ar tai savaitės (jau nelabai pamenu, nes senokai buvo), tai spėkit kas įvyko.. Per tą laiką, mosklininkas su savo duomenimis tiesiog persigalvojo ir žurnalistam nekomentuodavo apie tai, kodėl persigalvojo.. Tada pradėjo rašinėti, kad neva didžiausios kompanijos nupirko mokslininką, kad nebepateiktų duomenų. Kaip žinome su automobiliais varomais ne nafta šiek tiek panašiai vyksta mechanizmas, supirkinėja patentus tie patys arabai, arba muša kainą naftos, kad bankrutuotų ar neapsimokėtų naudoti alternatyvas, vėliau vėl pakelia kainą. Jei gryštant prie mobilaus ryšio, tai ES prieš pora metų skyrė gan daug dėmesio ir lėšų, bei kūrė informavimo sistemą, kad greičiau būtų išsiaiškinta dėl šalutinio poveikio, ES puslapyje galite susirasti ataskaitas apie visus su tuo susijusius tyrimus, kartais vienas tyrimas prieštarauja kitam. ES visgi nenorėdama rizikuoti privertė visus telefonų gamintojus pradėt rašyti SAR tarp mobiliųjų telefonų charakteristikų, tada telefonų gamintojai jau nustojo gaminti beleką. Didžiausia visų šių tyrimų bėda, kad operatoriai iš mobiliųjų kraunasi milijardus ir taip pat samdo savo mokslininkus kurių tikslas nuraminti visuomenę, bei pateikti informaciją taip, kad žmonės patikėtų, jog mobilus ryšys neturi jokios įtakos. Patys žinote, kad tabako įmonės dar dabar bando surasti kuo daugiau "naudingų" veiksnių, bei įrodyti, kad nėra ko bijoti rūkyti.
Otto 2011-05-14 19:44
O kam tyrinėti silpnas energijas, kai aplinkoje gausu gana didekę energiją spinduliuojančios įrangos? Gal nuo jos ir reikia pradėti? Analogiškas variantas būtu, kaip žuvusįjį akmenų griūtyje veikė tuo metu lijęs lietus? O dėl "tam tikrų dažnių", tai turi galimybę rinktis, kurį operatorių naudoti. Prisiskaičiau svaigimų apie dažnius H2 O2 elektrolyzerių gamintojų temose, tik ten pažangos kaip nėra, taip nėra, kaip ir nėra jokių stebuklingų dažnių. Jei gerai pasistengtum ir paanalizuotum medicinoje naudojamą magnetinį rezonansą, gal maždaug suprastum, kokie dažniai ir kokie galingumai duoda apčiuopiamą poveikį, bet tai nei panašumo neturi su gsm. O kalbant apie gsm ilgalaikį poveikį, įveliamas netikslumas; gsm veikia ne pastoviai. Signalas koduojamas, spaudžiamas į paketą, tik po to, trumpu impulsu išsiunčiamas, o ne siunčiamas ištisai. To dėka taupoma baterijos energija ir išvengiama pašalinių trukdžių.
Anonymous 2011-05-14 19:45
Norom ar nenorom samdyti mokslininkus kurie pateiktų išvadas į jų naudą. Milijardinio pelno neatsisakys niekas. Čia reikia skūstis organizacijom kurios tira bičių nykimą, bei mobilaus ryšio poveikį. Dėl bermūdų trikampio.. Skaičiau vieną istoriją, bet ji be pagrindo tikėti ar atmesti.. Tad tik šiaip smalsumo dėliai papasakosiu.. Buvo pora kaimelių kur aplink juos stūksojo operatorių bokštai, mislingai kažkur virš 70% gyventojų susirgo vėžiu. Na te jau reikėtų tirti manau viską, nuo gamtos, masto, oro sąlygų iki bokštų. Kažkaip sunku patikėti, kad visi dėl bokštų susirgo, nes jei taip būtų tai jau seniai masiškai sirgtų visi gyvenantys netoli bokšto. Kita vertus dar neaišku ar nevyksta kokie procesai, kai keli bokštai stovi vienas šalia kito. Bet kaip otto sako, jog yra kur ir nemiršta bitės tarp bokštų.. Na nebent prielaidą galima mesti, kad prie pat avilių medumi derlingi laukai vos išskridus iš avilio, tokiu atveju galbūt ir sugedęs "orientacinis mechanizmas" nėra tokia milžiniška problema.
Anonymous 2011-05-14 20:02
Gal ir reikia pradėti, bet dabar noriu konkrečių pavyzdžių, reikalavimas, panašaus ilgio bangos, tik daugiau energijos. Dar būtų idomu, ką prisiskaitėte apie dažnius, nes mano žinios leidžia bent minimaliai suvokti, dažnio ir organų sugerties priklausomybę. Dėl medicinoje naudojamų.. Na, pasikartosiu ir vėl, jei mobilus telefonas iškeptų smegenis kaip kiaušinienę per mėnesį, tai nereikėtų ilgų tyrimų, tyrimai šiuo atveju yra ilgalaikiam poveikį, o ne pusvalandžio ar kelių minučių bėgyje, kam reikia nemažai energijos, jei norime stebėti "plika akimi".. Taip, mobilus telefonas daugiausia spinduliuoja pokalbio metu, o daugiausia, kai persiunčiami pokalbio duomenys, nes tylos būsenoje žymiai sumažėja, o ramybės (užrakinus telefoną) dar labiau sumažėja, bet būtent pokalbio metu mes kišame telefoną prie savo galvos, o telefono atitraukimas nuo galvos bent pora cm labai sumažina spinduliuotės intensyvumą, bet tai ištirta naudojant sensorius. Manau nėra čia ko labai ginčytis, vistiek neišsiaiškinsim tiesos, nebent mūsų vaikai..
Anonymous 2011-05-14 20:05
Niekas ir nesako, kad atsisakykim, atsisakysim jei išrasit geresnę alternatyvą. Rūkalių nesustabdė vėžys, taip ir mobiliaisiais niekas nenustos naudotis, nebent ypač jautrios asmenybės su padidintu savisaugos instinktu. Totalus absurdas įvyktų atsisakant bevielio interneto su wireless.. Jaučiu riaušės kiltų jei kas uždraustų.. Geriausia yra nepanikuoti.. Yra buve ir taip, kad žmogus sužinojęs apie mirtiną liga miršta per pora mėnesių iš STRESO, o ne nuo ligos. Tad nesiūlyčiau paranojiškai išmesti telefonus vien dėl to, kad tai nėra pakankamai normaliai ištirta.. psio, atsitraukiu iš šios temos, nes gaila šiek tiek laiko rašinėti ilgus postus.
Otto 2011-05-14 20:47
O labai norėčiau, kad būtu išsiaiškinta, nes dabar galiu tik įtarti, kad laidinio ryšio kompanijos labaai nenori prarasti savo biznio ir galimas daiktas, kad pastoviai skleidžia gandus apie gsm žalą. Tokiems įrodymų ir nereikia, nes visada atsiranda, kas gandais patiki ir neatsisako laidinio ryšio. O dėl "nupirktų tyrimų", tai dar klausimas, kas labiau suinteresuotas, ir kokį rezultatą pirkti. Geriau jau mąstyti savo galva; kiek baterijos energijos "suvalgo" grafikos ir garso procesoriai, kiek sunaudoja imtuvas, ir kiek lieka siųstuvui? Gal geriau tokių diagramų reikia paieškoti ir pasiskaičiuoti išspinduliuojamos energijos kiekį, pagal savo aparato baterijos talpą. Bet tai dar nereiškia, kad visą energiją sugers organizmas, nes kas tada beliktu ryšiui?
Anonymous 2011-05-14 20:54
200 mikroW spinduliuojamos energijos pokalbio metu nėra tiek mažai kai kalbama apie ląsteles, bet ląstelių milijardai.
Otto 2011-05-14 21:39
O man kažkada buvo mažai 5 W, todėl buvau pakėlęs galią iki 20 W, tai kiek ten bus kartų? Lastelių liko pakankamai, jos net nenukentėjo, nebent kažkiek, kai derinant anteną iš pirštų galų parūko dūmai . Aplamai, tuščias reikalas diskutuoti, kai nėra įrodymų, kad kenkia. Čia matau tik biznio intrigas.
Anonymous 2011-05-14 21:51
Na, 5-20W jau nejuokas.. Jei pirštų galai parūko, tai gali turėti omenyje, kad smegenų lastelės šoko lambadą, o sėklidės vardan potencijos darė streiką su užrašais, mes norime gyventi. Po ilgalaikio poveikio gali pradėti ūžti galvoje, bei pakisti nervinė sistema. Kokia iš to žala ar nauda nežinoma. Beja, sakei nemažai teko dirbti su antenomis, tai įdomu ar pačiam dažnai necypia/neužia ausyse? Aj, dar taip ir nepasakiau svarbiausio dalyko, kad mobiliųjų antenos redamos prie garsiakalbio, o garsiakalbis prie ausies, per ausi labai lengvai nukeliauja nesugertos bangos iki smegenų, nes šiaip skaitosi oda nemažai sugeria iki 1cm..
Otto 2011-05-14 22:17
Deja, jokių tavo minėtų simptomų niekada nejutau ir nejaučiu. Gal maišai su skvarbiąja radiacija. Kas buvo Černobylyje, tie tikrai pasakojo, kad jautė spengimą, galvos skausmą. Dėl ausų, tai per vieną įeina, per kitą išeina, poveikis "užsilikusios" energijos būna šiluminis, bet toks mažas, kad jo negalime pajusti, o ne šiluminis dar mažesnis, todėl, jei planuočiau gyventi 10000 metų, gal tada ir prisisaugočiau, o dabar nematau jokio reikalo, nes jei kada ir ir įrodys kokį nors poveikį, tai manęs jau nebebus
immortallt 2011-05-15 01:04
Viska paprasta ivertinti: paimk koreliacija, kiek daugejo vezio atveju ir kaip pletesi GSM tinklas bei pakoreguoti del gyventoju skaiciaus, bet nemanau, kad tai sudarytu kokia rimta koreliacija. Itariu butu itin silpna, nes nu vezio atveju tiek nepadaugejo masiskai, kiek kuresi GSM bokstu, o seip tai jei GSM bokstai kenktu zmonems, tai taksistai iki pensijos neisgyventu ne del peilio kokio, o del radijo. Sovietiniais laikais, kai buvo blokuojami dazniai, kartais tie siustuvai nebuvo tukstancius kartu galingesni ir blokuojantys visus imanomus daznius ?
Tir4elis 2011-05-20 15:28
Tarybinius kilnojamus siustuvą su imtuvu pastačius salės galuose, drasiai per vidurį būdavo galima dėt taburetę su konservais . Atidaryti pašildavo, uždaryti sudraskydavo skardinę . O šiaip tas mokslininkas nerašo nieko dėl vibro skambučio. Bitės gi vaikščiodamos po avilį irgi vibracijomis informacija keičiasi. Discovery rodytame filme teko matyt eksperimentą, kai mokslininkai stumdė po avilį trintuką su vibratorium ir keisdami dažnius itegdavo bitėms vienokią ir kitokią info, o jos paskui savo ruožtu dalindavosi su kitomis bitėmis. Aišku yra ir vadinamas bičių šokis, bet čia lauke. Taigi, galima manyt, kad daugiau įtakos padarė vibracija sutapusi su konkrečiu, bitėms suprantamu dažniu, o ne patys signalai..
Otto 2011-05-20 19:02
Ir iš kur tokių pasakų trauki? Čiupinėjęs aš tas racijas,.. bet tikrai, tokių, ar panašių stebuklų jos nedaro . Nuo pačių racijos lempų šilumos, gal ir įmanoma būtu padrungninti konservus, bet tik jau ne susprogdinti. Tam tiesiog neužtektu visos baterijų galios.
BerniukasBezdaliukas 2011-05-22 12:43
Jeigu daro eksperimenta noredami isitikinti kad mobiliuju telefonu rysio signalas yra kenksmingas, tai tikrai isjungs telefono garsa... O jeigu siuolaikinis gsm signalas trugdo bitem, tai reikia meginti israsti kitoki signala, kuris nekenktu. Visgi jau pats laikas, gsm jau atgyventas dalykas.
immortallt 2011-05-22 13:56
Bezdaliuk, jei padarytu normalu tyrima, tai gal tada ir butu galima daryti kokias isvadas. Galbut trukde ne pats signalas, o siluma isskiriama nuo telefono ? Galbut tai buvo susije su kvapais. Galbut telefono garsas nebuvo isjungtas, arba ekrano apsvietimas isijungdavo bei taip gasdindavo bites. Dar kitas dalykas, kiek mobiliaku metosi biciu aviliuose ? Gi rysio signalo intensyvumas mazeja geometrine progresija (sfera) ir bites tikrai nerenka nektaro nuo radio bokstu ar is zmoniu kiseniu, kur mobiliakai laikomi.
mental1ty 2011-05-22 15:24
Hmm, manau, aš irgi galiu pasisakyti šia tema. Gyvenu vienkiemyje, artimiausias ryšio bokštas už kokių 7 kilometrų, taigi jie bitėms įtakos nelabai daro. Pats laikau 2 šeimas bičių, aviliai yra kažkur 50-60 metrų atstumu nuo namo. Anksčiau po kiekvienos žiemos išmirdavo bent viena iš dviejų šeimų. Na o prieš 2 metus namuose įsirengiau WiFi ir nors pastarosios dvi žiemos buvo itin šaltos ir atšiaurios, bet bitės kuo puikiausiai išgyveno. Sutapimas? Gal ir taip, bet ne didesnis negu straipsnyje. Dabar dar pagalvojau, kad šiek tiek išplėtojęs savo žinutę, galėčiau puikų kontrastraipsnį parašyti jog WiFi signalas ne tik nekenkia bitėms, o dar ir padeda išgyventi, ir argumentai neprastesni nei straipsnio.