Gerti alkoholį reikėtų leisti tik nuo 24-ių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

i74s 2011-06-07 11:40
pasirodo reikes saugot smegenis dar keleta metu O draudimai tai nemanau kad pades nes tiem kam reikia tie ir gauna, tuo labiau "dabartistai" jauneja..
Separatistas 2011-06-07 12:01
Išvis uždraust reikia šitą brudą. Alkoholis yra toks pats pavojingas narkotikas. Tikrai, jeigu neuždraust, tai bent padidinti amžių iki 24metų ir pakelti kainas bent 2-3 kartus, nes alkoholis toks pigus, ištisi kaimai paskendę jo liūne
ValentasD 2011-06-07 12:12
Netoli mūsų miestelio važiuojant į sodybą yra toks kaimas. Krč visi prasigėrę važiuoju dviračiu ir matau, kaip tie vargšai žmonės eina dėl alaus kelis kilometrus iki parduotuvės... O šiaip senai nusprendžiau negert, nes žinau ką tai reiškia. Vieną kart esu pasigėręs tik tam, kad pabandyt pačiam ką tai reiškia. Nuo tada nebenoriu. Ir nenorėsiu
Augink pats! 2011-06-07 12:17
Ir teisingai. ;] apskritai alkoholio prastumta propoganda, padariniai ir asocialios šeimos egzistuos tol, kol jis bus prieinamas kiekvienam užkampyje už centus...
zamzungas 2011-06-07 12:21
Istorija parodė ką reiškia sausasis įstatymas, tad kainų didinimas būtų kur kas efektyvesnis, o amžiaus cenzas taip pat nieko nereiškia, tiek mieste tiek kaime yra vietų kur alkoholio nesunkiai nusipirkti gali net vaikas, o paaugliams, nereikia net vietų ieškoti nes gali paprašyti vyresnių draugų.
Indigo89 2011-06-07 12:54
Visiskai nesutinku. Alkoholio pasigaminti yra vieni juokai, niekas nepirktu dabartinemis salygomis tokiu brangenybiu. Jei vaikui kalama i galva kad gert yra kieta tai niekas jo neapsaugos nuo alkoholio. Jie vaikas nemato aplinkoje jokio kito laisvalaikio leidimo budo jokie draudimai nieko nepadarys.
andriulis 2011-06-07 12:57
Na ir abstinentai vyruciai. Alkoholis nera blogis kai jo vartojama saikiai, o kas vartoja be saiko, va tuom ir rupintis reikia, kad taip neatsitiktu. Grieztinti alkoholio pardavima, siek tiek gali buti ir brangesnis, tas pats pigiausias marmalas.
enternald 2011-06-07 12:58
Asocialios šeimos išliks ir be alkoholio. Žinau šeimą kurioje 11 vaikų, gyvena iš vaikų pinigų, tačiau nesugeba net aro bulvių užsiauginti, nes "nėra" kam ravėti bulvių. Ir ši šeima girtokliavimu nepasižymi tik vagystėmis. Alkoholio draudimas ir ribojimas nieko neišspręs, kol liaudis pati supras, kad alkoholis negerai.
punktyras 2011-06-07 13:06
, tai yra, niekada.
Arns 2011-06-07 13:08
Už alkoholio vartojimą bei gaminimą statyti prie sienos ir šaudyti? Pasigaminti jį vienas juokas, tik bėda kad kai neišmanantys gaminasi, daug ir apsinuodija nuo jo. Tad jei žmogus nori gerti, geriau tegu geria kokybišką alkoholį. Kas dėl girtuoklių, jų neišnaikinsi draudimais ar didesnėmis kainomis, nes kai nori gert ar šiaip svaigintis, rasi lengvai būdų. Geriau kovoti su nesaikingu vartojimu, skatinti jog šventės nebūtu pasigėrimo metas.
GM 2011-06-07 13:27
Šiais laikais negerti gali tik labai principingi žmonės ...
HiTech 2011-06-07 13:43
Mano manymu tam, kad sumažint alkoholio vartojimą, galėtų būti legalizuota marihuana. Nes kitaip abejoju ar įmanoma atimt butelį iš tų degradavusių žmonių. Vis dėlto geriau iš dviejų blogybių pasirinkt mažiau blogą. Tuo pačiu gal ir tabako gaminių vartojimas sumažėtų.
Simplicity 2011-06-07 13:45
Pagerinti situaciją yra įmanoma tik vienu būdu- prevencija. Tik bėda, kad Lietuvoj viskas daroma atbulai ir visose srityse apsiribojama tik baudomis ir draudimais. Jau kokius dešimt metų niekaip nepavyksta užbaigt karų keliuose, nesugebama pažabot ir alkoholizmo. O sprendimas gan paprastas- reikia riboti alkoholio prieinamumą. Pvz., uždraust alkoholio pardavimą degalinėse ir degalinėse įsikūrusiose kavinėse, ribot prekybos alkoholiu darbo laiką, užmest akcizą silpniesiems gėrimams (nelogiška, kad mano 0.33l Kubusz'as ar min. vanduo kainuoja brangiau už 0,5l alaus) ir atiminėt licenzijas už alkoholio pardavinėjimą nepilnamečiams, bei išrašinėt baudas "geriems dėdėms" nuperkantiems vaikams alaus. Na, ir užsiimt tautos savimonės kėlimu rodant socialines reklamas per televizorių visokių projektų metu kur būtų rodomi gatvėmis šlitinėjantys prasigėrę nepilnamečiai ("Susimąstyk. Ar pirktum alkoholio savo vaikui?"). Kas gėrė ir prasigėrė, tai tas ir toliau gers viską kas dega, bet tuos, kurie dar tik pradeda ragaut ar išgeria tik per šventes dar galima išgelbėt.
blizzard 2011-06-07 14:30
Reikėtų pirma paklaust savęs ar to kas geria kodėl geri? Manau esmė tame kad nėra ką daugiau veikti. Pripažinkim alkoholis yra pigiausias ir prieinamiausias produktas kuris padeda atsipalaiduoti. Manau čia labai didelė problema yra, kuomet be alkoholio nėra kaip laiko praleist.. Aišku kas nori tas randa, pvz aš, negeriu ir laiką turiu kaip praleist be alkoholio. Bet daugumai paprasčiau nueiti į kioskelį ir alaus bonkę nusipirkt. andriuli, paskaityk tą vietą kur kalbama apie intelekto koeficientą
secret 2011-06-07 14:52
pakelk kainas 2-3 kartus ir naminuke(pagrindinis gerimas kaime, ne alus, vynas ar viskis) kaime patirs aukso amzius.
Zergas 2011-06-07 14:53
akcizus reikia didint alkoholiui,kad tokie miksai kuriuos laka per 6B klases vakareli kainuotu po 15Lt uz maza buteliuka,o bonke degtines kainuotu po 100Lt.tada isgert gales sau leist tik auksinis jaunimelis ir suauge bei tvirta pagrinda po kojomis turintys zmones.bet to Lietuvoje niekada nebuvo ir nebus,nes pajamos is tautos nuodijimo juk tokios viliojancios,kas kad gydymui ir nedarbingumui isleidziama keleriopai didesne suma?
andriulis 2011-06-07 14:59
Kad parasyta, tai nereiskia jog tiesa. Tiesiog pastraipa skirta tiems kuriems tai aktualu. Va ir "prevencija" , bet skaitant sita pastraipa ir bandant su realybe sudeti sunkiai gaunasi. Nekalbu, kurie geria per dienas, tai jiems IQ nekrenta, nes jis nebuvo pakiles. Geria ne del to, kad nera ka veikti.
MarkX 2011-06-07 16:06
Tokia nuomonė yra pagrindinė priežastis kodėl tiek daug alkoholikų turime... Koks skirtumas tu nuodų daug ar mažai suvartoji, jei tai nepakeičia fakto kad tai nuodai. O tas "kultūringas" gėrimas yra iliuzija kuri daugelį žmonių ir priveda prie kritinės ribos. Yra tik du tipai žmonių, kurie geria, ir kurie negeria.
andriulis 2011-06-07 16:27
Tikriausiai Obama jau priskiriamas alkoholikams, nes baltuju rumu pasoneje susirinkus aukstiems pareigunams isgere po bokala alaus? Tikriausiai ir savo tevus priskiri prie gerianciu?
MarkX 2011-06-07 16:38
Neviešinu asmeninės informacijos... Taip, Obama yra vartojantis ir patenka į vieną kategoriją su alkoholikais. Kaip matau įsižeidei dėl to ką parašiau, nes tuoj pat perėjai prie kraštutinumų. Niekur nesakiau kad visi išgeriantys alkoholikai. Bet turbūt kiekvienas supranta kaip jam priimtiniau...