Šių dienų daržovės – maistas ar klastotė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Plikas 2011-06-14 12:36
kokybės kartelė aukštesnė.
Augink pats! 2011-06-14 12:53
Išmokit paruoštį turtingą dirvą, išmokit daryti savo kompostą, išmokit teorija: NPK, mineralai, mikro/makro-elementai, hormonai, vitaminai, humic acids ir panašiai. Kai išmoksit auginti organiškai, tuomet bus visi vitaminai. O kol perkat litovskas trąšas ir tręšias salietromis - užuojauta, posovietmečio beždžionėms. Geros dienos.
zamzungas 2011-06-14 13:34
Labai kvepia propaganda, atrodo, kad labiau remtasi gandai, o ne faktais.
KarolisS 2011-06-14 15:25
Labai panašu, kad technologijos.lt pamiršta kokybę ir pradeda žiūrėt į kiekybę. Tiek straipsnių, tiek auditorijos prasme. Dabar niekuo nepagrįstos kalbos apie maisto priedus, ko dar laukt? Straipsnio apie dvasių apsireiškimus, egzorcizmo seansuose naudojamas modernias technologijas (virbules)? O gal straipsnio apie tą NASA slepiamą planetą, berods Nibiru vadinasi? Nuoširdžiai patariu administracijai neaukot protingos tinklalapio auditorijos į delfi lygio kvailius. Jau ir taip protingus žmones (pvz. rwc) komentaruose pastebiu daug rečiau nei anksčiau. Užteks 1-2 naujienų per dieną, bet svarbu, kad jos nebūtų delfi lygio svaičiojimai.
geruks 2011-06-14 15:39
Apibenrinant galima sakyti taip: nėra švaresnio pasaulyje kaip šūdas. Nors šiais laikais ir jis sunkiai randamas. P.S. Ai,dar pridėsiu.Šitos daržovės skirtos mažinti žmonių populiacija planetoje.Musiau kažkas galvoja globaliai.
edragon 2011-06-14 17:12
"Pavyzdžiui, leistinos pesticidų normos per kelias dešimtis metų yra labai smarkiai sumažėjusios: anksčiau 1 ha žemės jų leista naudoti iki ? Ar čia turi omeny koncentraciją dirvoj? Bet juk augina tai ant vatos.
faktas 2011-06-14 17:41
Turiu įdomų pavyzdį su Maximos svogūnais. Aš visada pirkdavau svogūnus, susodindavau juos į ilgą vazoną ir visada turėdavau laiškų salotoms. Na nusipirkau prieš mėnesį svogūnų iš Maximos, tai nei vienas nepradėjo nei augti, nei šaknų leisti!!! Nupirkau iš turgaus - auga puikiai. Akivaizdu, kad Maximoj svogūnai kažkuo paveikti. Nuoširdžiai rekomenduoju nepirkti iš ten!!!
jjhjhjhjhjhjhj 2011-06-14 18:15
Geri straipsniai. Ne paslaptis kad shuda valgome. O nuosavu sodeliu ir darzeliu tik dauges Prekybcentriuose ne tik svogunai, bet ir kitos darzoves , pvz bulves, kartais buna kazkuo nupurskiami, kad neleistu daigu
immortallt 2011-06-14 20:42
Nusipirkau is maximos svogunu, pasodinau ir laisku kruva.
skacukas 2011-06-14 21:15
Na taip, straipsnis gal ir ne visai pagrįstas kaip mums norėtųsi (trūksta žodžių "moksliniais tyrimais pagrįsta" ir tada jau viskuo tikite?), tačiau šiaip ar taip, rašoma teisingai. Prekybos centruose maisto rasti nelabai įmanoma, ir tai liečia visą maistą, tiek daržoves, tiek mėsą, pieno, duonos produktus. Tačiau verta prisiminti, jog paklausa diktuoja pasiūlą. Aš, pavyzdžiuj randu Marijampolėje kur nusipirkti vietinės kepyklos duonos, kuriai net nereikalingi užrašai BE E, ir kuri nekeliauja po visą Lietuvą, o parduodama tik tame ir aplinkinuose miesteliuose. Taip pat ir mėsos. Daržovių šiek tiek užaugina tėvai, aš taip pat atsiriekiau žemės kampelį daržovėms, kurios labai pravers žiemą, kaip moliūgai, cukinijos, morkos, kaliaropės. Kiaušinių ar pieno tikrai galima nusipirkti turguje iš kokios bobutės (mano atveju močiutė augina vištas, tai ir kiaušinių yra, ir paukštį kartais papjauna). Šiaip Kaune, todėl išsiaiškinau kur ir kada galima gauti pieno ir jo gaminių. Nei vienais metais nepraleidžiu progos prisirinkti visokio gėrio, kurį duoda miškas - uogos, grybai, vaistažolės (tų pačių uogų sudžiovinti lapai, mmmm kokia skani arbata). Apie tortus ir pyragus išvis nėra kalbos, jau kelis metus nebeperku, o kepu pati, ir patikėkit, nėra nieko skaniau už naminį dar garuojantį pyragą, sausainius ar bandeles. Nėra nieko, ko negalima pasigaminti pačiam. Taip pat nėra pasiteisinimo nesirūpinti sveikata, o tik piktintis, kad mums "grūda į burnas" kenksmingą maistą. Patys būkime sąmoningi ir atsakingi už save.
immortallt 2011-06-14 23:14
Jei jau toks maistas parduotuvese blogas, tai amerikieciai jau butu isnyke, kaip ir vakaru europa... Tai gal nereik labai dramatizuoti. Beje apie ekologiska maista pagalvokime siek tiek is kitos puses, kiek reiktu papildomai sudeginti kuro bei iskirsti misku, kad visi esantys zmones, galetu valgyti "sveika" maista ?
KarolisS 2011-06-15 00:02
Ta ekologijos mada atsirado dėl to, nes žmonės nežino kas yra ta ekologija. Rėkauja, kad reikia stabdyt globalinį atšilimą, taip pat ir rėkauja, kad reikia gamint ekologišką maistą. Beje, ekologiškos trąšos labiau teršia dirvožemį ir požeminius vandenis, negana to, nesuyra, tuo tarpu sintetinės greitai suyra ir nekelia tokio pavojaus, negana to, dar ir yra veiksmingesnės. Žmonės neįsivaizduoja, nei kas ta ekologija, nei kas tie maisto priedai, tiki viskuo, kas parašyta kiekviename straipsnyje, nors visiškai nėra jokio pagrindimo, ar parodoma televizijoje. Kai kas iš tos bandos pelnosi. Visgi ekologiško maisto gamyba reikalauja daug daugiau resursų ir dėl to jis yra brangesnis, o dar antkainiai, kuriuos dabar kiekvienas gali keltis iki lubų ir vis tiek visi pirks tą "ekologišką" dešrą, nes E621 yra nuodas. Kalbant apie maisto priedus - tie maisto priedai, kurie turi E kodus, paprastai jau yra seniai naudojami ir jiems yra atlikta daugybė tyrimų, nustatytos normos, potencialiai pavojingi priedai yra ribojami, o kai kurių normos tiek sumažintos, kad jie tapo beveik nenaudojami ir bus uždrausti Europos Sąjungoje. Tuo tarpu, tie, kuriuos naudoja "ekologiško" maisto gamintojai neturi nei E kodo, nei yra atlikti nuodugnūs tyrimai, nei yra naudojami daugiau nei 100 metų, tik ant etiketės kai kam gražiau atrodo kokio "šūdmedžio ekstraktas" nei E412.
neblogenso 2011-06-15 00:24
Va visas .
Otto 2011-06-15 11:06
Plikas rašo, kad.. tyrimai neatlikti,.. nėra įrodymų.., na, manau, neblogas įrodymas- tos pačios lietuviškos veislės obuoliai, užaugę Lietuvoje ir tarkim, Ukrainoje, ar Moldovoje. Skonis dar kiek panašus, tačiau, piečiau augę jie bekvapiai,.. neturi būdingo aromato. Tas pats ir su daržovėmis, nors ir nėra tyrimų, bet savos visada skanesnės.
Plikas 2011-06-15 11:22
") surinkta informacija. Žurnalas "Veidas" gali rašyti apie ką tik nori ir kaip nori, bet nemanau, kad technologijos.lt turėtų su juo lygiuotis.
Vytax 2011-06-15 12:01
1. Pasiskaityk 3.5 skyrių http://www.lzuu.lt/nm/l-projektas/augal ... titlas.htm . Nes neturi net esminių žinių apie trąšas. O tik prisiklausęs visokių bobučių pasakų.
BishopaZ 2011-06-15 12:46
taip amerikieciai valgo ir surio imitacijas, ir mesos imiitacija ir gyvena , tiesa valgydami tokius darzovinius junk ir kitokius junk tapo STORIAUSIAIS pasaulyje. Tokia jau tiesa chemija apdirbti chemishkai ishaugintos darzoves yra ne kas kita o JUNK FOOD
Plikas 2011-06-15 13:00
todėl su "cheminėm daržovėm" maišyti nereikėtų. Taip pat kitas klausimas, ar jie (amerikiečiai) sustorėjo todėl, kad valgė tavo minėtus produktus, ar dėl to, kad tų produktų valgė per daug. - Tai du skirtingi dalykai.
Otto 2011-06-15 13:58
Neįsižeisk, aš tik pritariau straipsnio autoriaus nuomonei, kad greito auginimo vaisiai, ar daržovės yra prastesnės kokybės. Gal čia ir skonio reikalas.., bet man labiau patinka normaliai augę. Antra vertus, egzotinių vaisių, augintų Lietuvoje, skonis prastesnis (tyriau nuosavais receptoriais ).
Nerkashis 2011-06-16 21:36
Nuo kada sintetinis geresnis nei natūralus? Turbūt nuo tada kai tai pradėjo nešti pelną? Trąšom gamint transportuot ir saugot, matai, resursų nereikia. O vat natūralios teršia ir yra neefektyvios. Tikiu, kad sintetinės duoda greitą efektą (šių dienų standartas), bet ar ilgalaikį? Paprasčiausia sėjomaina neleidžia žemės nustekent. Straipsnyje juk minėta, kad Vakarai tos sėjomainos nevykdo. Man pasisekė, bent vasarą daržovės ir vaisiai savi. Kažkiek ir pusę žiemos išstovi.