Nudegusios odos tyrimai padės sukurti naujus nuskausminamuosius  (0)

Britų mokslininkai identifikavo molekulę, sukeliančią skausmą po ilgo odos veikimo ultravioletiniais spinduliais, pranešė „Telegraph.co.uk".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis atradimas pirmą kartą atskleidė, kodėl saulėje įdegusi oda būna tokia jautri, sakoma pranešime. Londono imperatoriškojo koledžo mokslininkų teigimu, atradimas gali atverti kelią naujiems skausmą malšinantiems vaistams, kurie padėtų nuo artrito ir daugelio kitų chroniškų ligų kenčiantiems žmonėms.

Tyrėjai pasitelkė sveikus savanorius ir nedidelius jų odos plotus švitino ultravioletiniais spinduliais, taip imituodami įdegimą saulėje. Ištyrę pernelyg įdegusios odos pavyzdžius, mokslininkai nustatė, kad juose buvo didelė baltymo CXCL5, kuris į pažeistus audinius pradeda siųsti imuninės sistemos ląsteles, taip sukeldamas odos skausmą, koncentracija, sakoma pranešime. Tolimesni tyrimai su laboratorinėmis žiurkėmis atskleidė, kad minėtosios molekulės antikūnis gali sumažinti skausmą, kylantį dėl perteklinės UV spinduliuotės.

Londono imperiškojo koledžo profesoriaus Steve'o McMahono teigimu, tyrimo autoriai tikisi, kad jo rezultatai leis geriau suprasti uždegiminių procesų skausmo veikimo mechanizmą, pasireiškiantį ir artritų bei cistitų atvejais. Pasak jo, tai gali atverti kelią naujo tipo nuskausminamiesiems, tinkamiems nuo chroniškų skausmų kenčiantiems žmonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)