Vokietis susikonstravo delninį lazerį (Video)  (9)

Vieną lietingą praėjusių metų savaitgalį laboratorijos techninio darbuotojo pareigas einantis vokietis Patrikas Prybė (Patrick Priebe), kuris yra ir prisiekęs fantastinio kino filmo „Geležinis žmogus“ („Iron Man“) gerbėjas (šį filmą jis pasižiūri bent sykį per savaitę), nusprendė susikonstruoti kompaktišką, tačiau galingą delninį lazerinį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėse Valstijose maksimalus leistinas mėgėjiškų lazerių galingumas yra penki milivatai. P. Prybės rankinis „lazeriukas“ spinduliuoja visą tūkstantį milivatų – tiek pakaktų visiškai apakinti į spindulį be jokių apsaugos priemonių žvelgiantį žmogų.

Lazerio autorius savojo ginklo konstravimą pradėjo nuo dviejų milimetrų storio žalvario lakšto, sulenkto į raidės „C“ formą. Sulenkė taip, kad ginklas patogiai apimtų delno briauną. Delno daubą užpildančioje ginklo vietoje P. Prybė sumontavo žiedą su „Casio“ projektoriaus lazeriniu diodu – jis veikia kaip spindulio kaitintuvas. Lazerinį įrenginį maitina 7,4 volto elektros srovė iš ličio jonų baterijos.

Nors tokiu lazeriu komiksų herojaus Geležinio Žmogaus priešų iš koto neišversi, nuo tokio lazerio spindulio ne tik sproginėja balionai, bet ir be vargo užsiliepsnoja guma, medis, juo taip pat nesunkiai galima sulydyti kompaktinio disko dėklą ar paskrudinti viščiuką.

Šiame vaizdo siužete užfiksuoti mažesnio galingumo delninio lazerio analogu išdarinėjami triukai:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (9)