Pradėta prekyba pirmuoju pasaulyje netirpstančiu šokoladu  (16)

Šiltu, vasarišku oru dievų maistu nuo seno vadinamas šokoladas netrunka suminkštėti, aptirpti, o tokiu galima nesunkiai susitepti rūbus, daiktų paviršius. Sterilumo ir švaros prasme ne kažin koks derinys yra ir vaikai bei šokoladas. Tačiau išvengti limpančių pirštų ir išteptų drabužių bus galima skanaujant naują šokoladinį saldėsį. Jo gamintoja – Jungtinės Karalystės Lankašyro grafystėje įsikūrusi bendrovė „The In Thing“ – teigia, kad „Magic Choc“ yra pirmasis pasaulyje netirpstantis šokoladas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo britų dienraštis „The Daily Mail“, naujasis šokoladas, reklamuojamas šūkiu: „Spausk jį, lipdyk jį, valgyk jį!“, yra parduodamas pieniško, baltojo ir juodojo šokolado gabalėlių pavidalu. Iš šių gabalėlių galima lipdyti ką tik nori visiškai neišsitepant.

Šokoladas gaminamas Šiaurės Airijoje, pagal naują, užpatentuotą technologiją iš 100 proc. belgiško šokolado, kuris išlieka lankstus, tačiau yra atsparus temperatūrai iki +45 °C. Pakuotėje pateikiama ir instrukcija, išaiškinanti, ką galima nulipdyti iš tokio šokolado.

„Atradome būdą šį šokoladą gaminti komerciniu mastu ir užpatentavome procesą bei produktą. Šiuo metu rinkoje nėra nieko panašaus. Mūsų gaminiu jau susidomėjo pirkėjai iš Jungtinių Valstijų, Kanados ir Rusijos“, – sako „The In Thing“ vykdomasis direktorius Paulas Jacksonas.

Netirpstančio šokolado sudėtyje nurodomos tos pačios žaliavos, iš kurių gaminamas ir įprastinis šokoladas: gliukozės sirupas, kakavos masė, cukrus, kakavos sviestas, nenugriebto pieno milteliai, emulsiklis sojų lecitinas, natūrali kvapioji medžiaga vanilė. Bendrovės tinklalapyje akcentuojama, jog į šį šokoladą nepridėta jokių dirbtinių skonio stipriklių ar dažiklių, jokių konservantų ir gyvulinės kilmės maisto produktų žaliavų.

Gamintojai informuoja, jog šokoladas tinkamas vyresniems nei ketverių metų vaikams, taip pat vegetarams. Kiekvienoje „Magic Choc“ pakuotėje – netirpstančio šokolado rinkinukas, kurį sudaro 60 g pieninio šokolado, 40 g baltojo šokolado, 20 g juodojo šokolado, lipdinių instrukcijos ir keletas antibakterinių šluosčių, skirtų nusivalyti rankas prieš pradedant lipdyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Londono žinios
Londono žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: