Pradėta prekyba pirmuoju pasaulyje netirpstančiu šokoladu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nightkid3 2011-07-13 15:23
Burnoje netirpstantis sokoladas.... As geriau jau rinkciausi paprasta
LG0012 2011-07-13 16:36
Tas pats kas valgyti kokį nors plastiliną... Šlykštu..
faktas 2011-07-13 17:07
Man irgi asocijuojasi su plastilinu... Čia patiks mažiems vaikams, kurie ir šiaip plastiliną valgo.
Tukas 2011-07-13 17:34
Jūs visai neatkreipiat dėmesio į praktinę šio gaminio pusę... Tarkim vasarą keliaujat toli ir mašinoj turit šokolado plytelę, kuri beabejo ištirps, jeigu nevalgysit tuoj pat kai nusipirkot... Arba tam pačiam automobily mažam vaikui duodat šokolado... Arba važiuojat prie ežero ir vėl gi jo vežatės... Ir dar milijonas 'arba'. Aš pilnai už ir laukiu nesulaukiu kada tai pasirodys Lietuvoje.
Strong_Bad 2011-07-13 18:14
Tai jei sokoladas netirpsta iki 45 laipsniu, tai kaip ji valgyt? Rimtai kaip koki plastilina gal. nors ka gali zinot, gal seiles ji tirpdina visai neblogai. Teko valgyt labai skanu sokolada (nepersaldu ir lengvai tirpstanti) ir kazkoki papigska netirpstani sokolada, tai net nezinau, rimtai pojutis kaip plastilina valgytm.
kionig 2011-07-13 18:14
Čia matai visi bijo siaubų baubų kaip E621
vyckas 2011-07-13 18:53
kionig o kaip tu manai kokio gėrio ten į jį pridėjo, kad iš šokolado pavirto į plastiliną
pekalzz 2011-07-13 19:26
Jeigu ir pardavines, tai noreciau, kad tik su "senaisiais" sokoladais (dabartiniais). Kazkaip neisivaizduoju jo suvirskinamo, tikriausiai iseitu tik ciulpti...
Kopust 2011-07-14 09:42
Užsisakiau, bus įdomu pabandyti.
Nerkashis 2011-07-14 17:39
Kopust 2011-07-20 09:55
Ragavau tą šokoladą ir nepasakyčiau, kad jis panašus į plastiliną. Irgi nepasakyčiau kad toks netirpstantis, minkiau pirštais, tai šiek tiek aptirpo ir šokoladas prilipo prie pirstų smulkiais, tirštais gabalėliais.
Arthuras 2011-07-20 10:20
O tu, kaip suprantu, valgai bet kokį šūdą, bet tik skonis geras?
kionig 2011-07-20 15:16
Tavo žiniai, net ir aukščiausios rūšies gaminyje taip pat yra E621. Taip kad bet kokio š tikrai nevalgau, tiesiog ir nebijau kažkokių įsivaizduojamų baubų. Taip kad tas E621 sudaro tik labai nežymią dalį iš maisto raciono. Ir nežinau kiek ir ko reikėtų suvalgyti, kad būtų įmanoma apsinuodyti būtent tuom E621. Čia kai kito straipsnio komentaruose mačiau tokį komentarą: "kaimo žmonės palaisto ten pomidorus šlapimu", tai kaip pradėjo komentatoriai aikčioti.. Aišku, nesvarbu, jog tai nepagrįsti gandonešiai. O jei ir palaistė, tai nei vienas dar pirkdamas pomidorus iš turgaus nenumirė Turbūt nei vienas nėra kaime buvęs ir nė vienam neteko mėšlu tręšti bulvių lauko. O iš kur tas mėšlas atsiranda, irgi nelabai nutuokia. O jei sužinotų, tai spėju jog nieko nebepirktų iš ūkininkų. Kaži ar dabar perka, čia kai buvo skandalų su nitratais. Tai žmonės net versdamiesi per galvas ieškojo nitratų matuoklių, nesuprasdami kas tie nitratai ir kam jie reikalingi O, vat įdomu, ką tuo metu p. Artūras darė ? Vat kaip šiais laikais lengva įbauginti avių gaujas, tuo labiau suvaryti į jas į vieną gardą, ir melžti pinigus už tai
Arthuras 2011-07-20 17:39
Taip, kiekviename vaisiuje ir pan. yra E621. Tik jo ten yra labai minimalus kiekis, nuo kurio mes neimame vaisių(kad ir kokie skanūs jie būtų) ėsti krepšiais, nejausdami sotumo. Produktas su daug sintetinio(ne esmė, kad sintetinis, bet jo kiekis esmė) E621, skatina persivalgymą ir kitus iš to kylančius šalutinius poveikius. Pats turbūt esi pajutęs, kad bulvių traškučiai kelia priklausomybę tikrai labiau, nei natūralus, kad ir labai skanus vaisius. Taip, aš taip pat manau, kad nuo E621 neapsinuodysi. Taigi, jei jau jis tavo nuomone nieko nedaro, kodėl deda jo į maisto produktus?.. Jei jis neskatina persivalgymo, tai kam jį dėt? O deda todėl, kad nori iš šūdo padaryt skanų gaminį, kurio pirkimai kiltų kitų žmonių sveikatos sąskaita. Aišku, niekas neverčia tokių pirkt, bet vėlgi - tai yra toks masinis reiškinys, kad rasti be skonio stipriklių produktą išties labai sunku. Ir tik nereikia čia pradėt p**ti protą, kad tie gaminiai turėtų būti ypatingai brangūs. Paimkim žalią mėsos gabalą iš parduotuvės ir dešros gabalą. Dešros "išrūkytos" skystyje, kurioje tikros mėsos gal 10 proc. kaina labai panaši, kaip tos mėsos gabalas tokios pat masės. Taigi... Ir jei kam klausimų kils, aš tikrai neperku gaminių, kuriuose ryškiai cheminė sudėtis per turtinga. Ir tikrai puikiai galiu atskirti, kur tas E nėra natūralus ir ar produktas galėtų būti pagamintas be jo. Taip pat, esu skaitęs straipsnį, kur buvo lyginami tie patys, tos pačios įmonės maisto produktai, jų sudėtys. Lietuvoje E621 buvo, o kitose šalyse ne. Nesu paranojikas, taigi neseku tokiomis nesąmonėmis, p. kionig. Visada atsiranda skandalų, kurie kartais pagrįsti, kartais ne. Kaip ateina, taip praeina, tai nėra pastovu.
kionig 2011-07-21 03:18
Nu ir tai nėra ko rėkti(nesakau, kad tu tą darai, bet yra tokių, čia aukščiau pasireiškųsių, bet pirštais nerodysim), kad va čia bus prikištas visokio šudo, to pačio E. Nepirksiu, nevalgysiu ir negalvosiu apie tai, saugosiuos kaip velnias kryžiaus, bet vis tik traškučius su koka šlamščiu toliau. Na nevisi, bet neabejoju, kad tokių yra. Cha, turbūt praleidi vieną svarbų dalyką. Tai ant pakuotės būna nurodytas GDA procentais t.y paros norma 3% kiek pamenų ant tų visų traškučių pakuočių.(kartais leidžiu save pasinuodyti, bet labai jau retai). Va suvalgyk tuos 3% ir praktiškai jokio persivalgymo nėra Bet dabar tu vietoj tų 3 procentų imi ir suėdi visą pakelį. Aišku tada jau būni tam kartui pasisotinęs. Net neabejoju, net jei ir traškučiai būtų natūralūs, tu nepasisotintum nuo 220g bulvių, o jaustum alkį. Tik čia, žmogaus instinktyvioji prigimtis neleidžia nuo stalo pakilti su alkio jausmu. Sunku iš tiesų tai padaryti ir pačiam, nes čia jau nebe chemija veikia, bet ir smegenyse mūsų dopamininė sistema gauna porciją dopamino, kur mes valgydami jaučiame malonumą. O mum sotumo jausmą reguliuoja spaudimas į skrandžio sieneles. Taip kad kaltinkite ne gamintojus, o save pačius, jog nesugebate atsirinkti ar įpirktį to normalaus maisto, ar pasigaminti bei sveikai valgyti. Žinoma, nepateisinu tos visos chemijos, ten kur jos tikrai daug, nes tai kastruoja organizmą, kuris negauna vitaminų ir kitų maistingųjų medžiagų.
vitalijuss 2011-07-21 09:01
Neduokit mažiems vaikams šokolado, kai taip karšta o jei pats negali be šokolado, nusipirks M&M'S, ir jokie karščiai nebaisūs o ar žinot, kad normalus šokoladas gali išstovėti nesugedęs tik iki mėnesio? O šitie išstovi metus, nu ka gi, gal tai ne priedų, o pakuotės nuopelnas? Mane užknisa, kad į maistą prideda visokių Š, bet negi badausi? Tenka valgyti..