Prabudęs iš komos, morge praleido 21 val.  (8)

Sekmadienį viename Pietų Afrikos Respublikos morgų iš numirusiųjų prisikėlė mirusiu laikytas penkiasdešimtmetis vyras – „lavonas“ mirtinai išgąsdino du morgo darbuotojus: vyrai pamanė akis į akį susidūrę su tikrų tikriausiu vaiduokliu, remdamasis vietos žiniasklaida skelbia „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vyro artimieji manė, kad jis negyvas“, – vietos „Sapa“ naujienų agentūrai sakė sveikatos apsaugos institucijų atstovas Sizwe Kupelo.

„Šeima pasisamdė laidojimo paslaugas teikiančią bendrovę, kurios darbuotojai mirusiojo palaikus išgabeno į morgą, tačiau ten sekmadienio rytą, apie 5 valandą, vyras prisikėlė, pradėjo šaukti ir reikalauti, kad būtų išgabentas iš šios šaltos patalpos“, – aiškino atstovas.

Incidentas įvyko nedideliame Pietų Afrikos Respublikos Libodės miestelyje. Staiga prisikėlusio „lavono“ išgąsdinti du morgo darbuotojai net pabėgo iš morgo pastato. Vyrai pamanė išvydę vaiduoklį.

Galiausiai morgo darbuotojai atsigavo nuo patirto šoko ir sugrįžo į pastatą, tada ir paaiškėjo, kad vyras gyvas. Buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai, kurie apžiūrėjo penkiasdešimtmetį, net 21 valandą praleidusį didžiuliame šaltyje.
S. Kupelo įspėjo šalies gyventojus nekartoti tokios apmaudžios klaidos ir patiems nespręsti, ar žmogus jau miręs, ir vežti jį į morgą. Atstovas pažymėjo, kad mirtį konstatuoti gali tik specialistai.

„Gydytojai, greitosios pagalbos medikai ir policijos pareigūnai – tik šie žmonės turi teisę, apžiūrėję pacientus, nustatyti, jie gyvi, ar mirę“, – pakartojo atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(0)
(1)

Komentarai (8)