Galbūt Visatoje iš tiesų esame vieni…

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytenizs 2011-07-28 10:01
Zmones yra ant tiek buki, kad joks normalus protingas gyvis su jais nekontaktuotu. Zudo vieni kitus del pinigu, niokoja planeta, del pelno, zudo gyvunus del kailiu, papuosalu... As niekada nenoreciau susisiekti su tokia civilizacija. O siti straipsniai yra zmogaus totalus bukinimas, "Ateiviu' nera, http://www.youtube.com/watch?v=6qtjI8eGtvM http://www.youtube.com/watch?v=Git3hHu0R1o Paziurekit ir pasidomekit google ir pan apie tu metu ivykius viskas labai graziai sutampa ir tiesa gal pasikeis poziuris i tokius straipsnius kaip sitas -> ABSURDAS, formule juokinga, gyvybe yra pristaikantis organizmas, jie iki 2005 metu mane, kad giliai vandenyne nera gyvybes, kai pasinere ir pamate, paaiskejo, kad vienam kvadratiniam kilometre daugiau gyvybes nei visas zemes pavirsiuje, tai ka dar kalbet apie tokias formules, o del issivystimo ir radio bangu tai kazkas rase lb teisingai, 1000 ar da daugiau metu i viena puse, 1000+ metu i kita puse.
vytenizs 2011-07-28 10:14
Niekada nepaplisime ir neklestesime kol bus pinigai ir iskrype zmones del ju, kaip jus isivaizduojat klestejima kai puse pasaulio zudo kita puse? mmm del naftos ar kitu istekliu? nematau as cia klestejimo... Ir realiai jei mus "vel" "akivaizdziai" aplankytu ateiviai (akivaizdziai sakau del to, kad jei mes ju db nematom manom, kad ju cia nera) tai mes jiem atrodytume kaip kad mum mikrobai kitoj planetoj kurie tik vartoja ir nieko kito... net ne gyvunai, nes kiekvienas gyvunas turi paskirti gamtoje, jis gyvena del jo, o gamta del jo, o zmogus gyvena ne tik, kad ne del kitu zmoniu, bet apskritai tik del saves, jau nekalbu apie gamta ir kitus gyvunus kurie turi tokia pacia teise i sia planeta kaip zmones. Ir jei svarstant kuri gyvybes forma protingesne gyvunas kuris gyvena miske ar dabartines visuomenes zmogus, mmm, Gyvunas: Atlieka tam tikra funkcija gyvunijos sistemoje, neniokoja gamtos, jo didziausias rupestis maistas, kuris nebutu rupestis daugeliui gyvunu jei ne zmones. Zmogus: Neatlieka sistemoje jokios funkcijos apart niokojimo, naikinimo, jie turi milijonus savo susikurtu rupesciu ir problemu, per kurias tampa nervuoti ir kenkia kitiem, rupesciu tokiu kaip geresnis kompiuteris, pinigai, geresnis auto, univeras, mokyklas, darbas, .... Tai realiai jei as buciau nezemiskos gyvybes forma skrisciau milijonus sviesmeciu i zeme, kad pamatyt kokia cia gybybe. tai ko gero jei ne gyvunai kuriu ir taip beveik neliko, tai turbut nusisauciau pamates dabartinius zmones, konkuruojancius viena su kitu uzuot pagelbsenciu nuskurdusiam perkancius automobilius ne del to, kad jie sugedo, bet siaip kad kieciau atrodytu, kai tuo tarpu puse pasaulio dirba uz 1$ uz diena...
Azys 2011-07-28 11:48
Nėra jokio pagrindo teigti, kad gyvybės kitur nėra, taip pat nėra pagrindo teigti kad ji yra, nes dabar apart prielaidų, hipoteziu ir formulių nieko konkretaus neturim. Aš manau kad kita gyvybė yra ir yra protaujančių jos formų, bet visata yra nesuvokiamai didelė, todėl esant dabartinėms mūsų galimybėms ją surast žymiai mažiau šansų nei, kaip sako, aklai vištai grūdą. Jieškoti kitos civilizacijos siunčiamų radijosignalų man atrodo perdėtai optimistiškas užsiėmimas. Mes, kosminiais laiko masteliais, ką tik atradom elektromagnetines bangas, bet jau matom tendenciją, kad kuo toliau tuo mažiau jų spinduliuojam į kosmosą, o tikslingas kosminio signalo siuntimas gali būti tik labai koncentruotas ir trumpalaikis. Ką tik sužinojom apie kvantinį susietumą ir galimybę informaciją perduoti akimirksniu, o kiek daug dar visko nežinom. Vystant naujas informacijos perdavimo technologijas radijo signalai greitai liks istorija. Be to šviesos greitis visatos masteliais yra labai lėtas ir netinkamas informacijai perduoti. Įsivaizduokim civilizaciją sugebėjusią išsikrapštyti iš savo planetos ir kolonizuoti artimiausias tinkamas žvaigždes, ir kokiais būdais jie palaiko tarpusavio ryšį!?
mobilunkas 2011-07-28 12:01
Ar zmonija yra logiskai mastanti gyvybe? ji masto ne kiek ne logiskiau nei koks virusas ar bakterija. tiksliau tai galbut virusas ar bakterija kaip tik masto logiskiau, nes nevertina pinigo labiau nei piniga sukurusiojo, nezudo savo malonumui, del grozio ir pan. galbut tokia civilizacija kaip musu visatoje laikoma atmatomis, siukslynu ir visi jos vengia , kad neuzsikrestu agresija, pykciu ir pan. galbut kitoms civilizacijoms reikia sleptis, kad panasios i mus civilizacijos ju neiszudytu, gamtoj visi slepiasi, maskuojasi, uzsiima mimikrija, galbut tas pats ir issivysciusioms civilizacijoms yra reikalinga. Tarkim atsilieps kosmose civilizacija turinti tokias pat salygas kaip zeme, ko mes ten vyksim? o gi uzkariaut tos planetos ir joje apsigyvent, vadinasi vietine gyvybe turesim isnaikint...
dizaika77 2011-07-28 12:12
Problema ta, kad mes nepamatysime auksciau to, ka galime pamatyti kas yra zemiau musu, be to musu homosapiens kai pakeis i kita lygmeni, tada mes po truputi suprasim, o gal net ir uzmegsmime kontakta su nezemiska civilizacija, gal net cia pacioje musu zemeje. Mes ieskome to kas prylygsta mums, mes neuzmezgame pokalbiu su trakonais, kitais gyvunais, nes tai butu absurdiska, mes tik galime kontroliuoti juos, tad kyla klausimas kitoks, ar ne tai kad mes ar esame vieni, ar mes esame kontroliuojami dabar kitos civilizacijos?? Vien jau musu visatos siurprizai nukrite is dangaus, palieka zymes ant meteoritu gyvu organizmu-bakteriju formu. Dar kyla klausimas?
vytenizs 2011-07-30 11:17
+1
rwc 2011-07-30 12:32
Tas pats per tą patį... Mokslininkai kažko prie alaus prifilosofuoja, žurnaliūgos pasigauna, komentatoriai, bijantys didelių skaičių, komentuoja. Kad ir kaip gerbčiau Dreikus ir Saganus, bet jei dirbčiau NASA vadovybėje, SETI projektui nebūčiau skyręs nė cento - nes tai beviltiška. Pažiūrėkim Dreiko lygtį: visi skaičiai spekuliatyvūs, bet kurį pakeitus tikimybės kablelis šokinėja per kelias pozicijas. Tačiau net ir optimistiniai skaičiai prognozuoja vos keletą išsivysčiusių civilizacijų mums žinoma gyvybė yra CHNOPS. Negana to, chemikams, biologams ir fizikams tėra žinomas vienintelis modelis, kaip gali susikurti sudėtingos polimorfinės savirganizuojančios struktūros - CHNOPS chemija. Taip kad nebesvaikit - bloga jau darosi nuo kai kurių komentatorių tamsumo.
rtakas 2011-10-02 19:57
http://linksmas.net/nostradamus-pranasystes-t9821.html jei ydomu ir viena data priesinanti siai temai 2130 m. Kolonijos po vandeniu. Ateivis iš kitos planetos išmoko žmones gyventi po vandeniu (zmones pavercia zuvimis 2221 m. Siaubas iš kosmoso. Beieškodama nežemiškos gyvybės, žmonija pradeda kontaktuoti su kažkuo siaubingu. Prisidirbo,zmonijos prigimtis.
Rili11 2011-10-02 20:54
Tai kolegos, save laikote gyvais ar protingais?
kionig 2011-10-02 21:19
Jei aš pasakysiu, kad aš save laikau Napaleonu Bonapartu ar tiesiog Jėzumi - patikėsi ? Tai čia pirmas požymis gyvumo O protingumo toks, kad padarysi išvada, kad aš greičiau apsimetėlis ir melagis, nes nepateikiu įtikinamų įrodymų
sielinas 2011-10-03 07:06
Tikimybė ir lieka tikimybe, o jei dar nežinomųjų reikšmės laužtos iš piršto, tai formulė tokiai tikimybei apskaičiuoti skirta tik pigių sensacijų besivaikančios visuomenės protui užimti.