Gydytojai: privalomas įdarbinimas po studijų pristabdytų jaunų medikų emigraciją iš Lietuvos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gedis 2011-07-30 09:50
Ha,vat jums ir demokratija-viskas priverstinai.Jokio pasirinkimo,tiesiog vergija jau pakvipo.
punktyras 2011-07-30 10:57
Ką bendro turi demokratija - daugumos valdžia - su pasirinkimo laisve? Ar normalu yra vien gauti, nieko neduodant? Už mokslus mokėjai pats - keliauk kur tinkamas. Mokeisi iš valstybės kišenės - būk malonus grąžink. Man regis, logiška ir teisinga.
Shinigami 2011-07-30 11:16
Taip, gražinti valstybei pinigus kuriuos ji išleido tavo mokslams reikia, bet ne tokiais būdais. Geriau panaikintu valstybės apmokamas vietas, o duotu valstybės paskolas su nedidelėmis palūkanomis. Tada baigęs studijas galės viską gražinti ir dirbdamas užsienyje. Ir dar greičiau nei dirbdamas Lietuvoje.
hostgator 2011-07-30 11:40
HAHA už tokią mokslų kokybę dar pinigus mokėti? Tegul valstybė džiaugiasi, kad čia iš vis dar kas nors mokosi.
Sniegcius 2011-07-30 11:48
aš mokslų kokybe tikrai nesiskundžiu
immortallt 2011-07-30 12:13
Apmokama rezidentura normaliai uz kuria nereikia moketi - daugiau nieko nereikia. O kai rezidentura gali kainuoti ir 100.000 jeigu nepasiseka patekti tarp keliu laiminguju, kurie gauna nemokamas vietas.
punktyras 2011-07-30 12:16
O kas yra valstybė? Tai tu,aš, visi piliečiai. Ar kas nors verčia mokytis? Su pagaliu uja studijuoti? Ar kas draudžia išvykti studijuoti kitur, jei manai čia negalėsiantis atskleisti savo talento tik dėl prastesnės materialinės bazės, taip sakant? Pirmyn, visi keliai atviri. Bet jei naudojiesi valstybės parama studijoms, būk malonus sugrąžinti. O jei medicinos mokslų kokybė būtų prasta, mūsų specialistų poreikio nebūtų.
rwc 2011-07-30 13:11
Cha, tokių komentarų ir tikėjausi. Ko nerašinėjot gegužę, kai jau buvo aišku, kad finansavimo rezidentūrai trūks, o jauni medikai neišvengiamai bus paskirti į provinciją? And yet, palaukime rugsėjo. Problema sprendžiama, pusė tų 15(?) lemonų jau rasta. Nei KMU, nei Santariškės nebankrutuos, nė vienas Kauno poliklinikų vadas kol kas nesiskundžia (nežinau, kaip Vilniuje ir kituose miestuose, bet spėčiau, kad ten - tas pat). Įprasta, kad finansavimas kasmet vėluoja, ir visąlaik valstybinėms įstaigoms reikia drebėti, kad jis nebūtų apkarpytas. Šiemet apie tai pradėta šnekėti anksčiau, ir tai geras ženklas. Don't panic! O dėl patyrusių daktarų chaltūros užsienyje... Negaila man nei jų, nei pacientų, kuriuos puikiausiai aptarnaus vakarykščiai rezidentai - mano akimis, geriausi pasaulyje, gal išskyrus Pietų Korėją. Tegu važiuoja ir kelia kvalifikaciją sudėtingais atvejais. Tame nėra nieko blogo.
Darwin-was-right 2011-07-30 13:56
Uz moksla nemoku, nes gerai mokiausi ir mokausi, todel finansavima uzsitarnavau. Jeigu buciau zinojes, kad mane "priris", pries kelis metus net nebuciau galvojes apie studijas Lietuvoje. Studijos cia nekokybiskos (kad ir ka man sakytu, as tai patyriau savo kailiu ir nuomones nenugincysi, bet dabar jau gaila metu), o pries stodamas apie tai nezinojau. Darbo salygos rezidentams ir taip jau vergija, o dabar apskritai truksta zodziu, ka nori padaryt. Apskritai manau labiau apsimokes baigt studijas, atiduot valstybei zmogaus saziningai uz gera mokymasi gautus pinigus ir vaziuot i uzsieni, turbut greicau atsipirks.
rwc 2011-07-30 14:13
Na, aš jau darysiu priešingai. Užsienyje nebeapsimoka. Aišku, negrįšiu į univerus, nes užkniso idiotai studžiai. pagal dabartinį lygį, prieš 15 metų, niekur jūs nebūtumėt įstoję. Face that. Mažiau varkrafto, klubų ir teliko - daugiau knygų.
- 2011-07-30 14:40
Dėl to kaltas mokinių-studentų kašikas, prastas dėstytojų finansavimas, ir menka socialinė parama studentams.
Darwin-was-right 2011-07-30 14:42
Dabar nebezinau, ar tureciau priimti rwc zodzius kaip asmenini izeidima, ar jums pritarti. Taip, dauguma studentu nebutu niekur istoje. Zinau tokiu, kurie apskritai tik "klubint" ir tera motyvuoti. Bet yra ir daug gabiu, todel negalima buti tokiam kategoriskam, o gal sakyciau pasiputusiam, kad jau taip drasiai svaidotes tokiais zodziais kaip "idiotai".
- 2011-07-30 14:59
Liepiau rašant programą naudoti lietuviškus diakritinius ženklus pranešimuose, rodomuose vartotojui. Įspėjau, kad nenorminė rašyba bus vertinama kaip klaida. Pradėjo naudoti tik tada, kai masiškai atmetinėt ėmiau darbus. Ar čia ne idiotiškas elgesys?
kionig 2011-07-30 15:10
Garantuoju, kad studentai manė kiek kitaip jei pažiūrėjus iš jų pusės
- 2011-07-30 15:44
Logiška. Bet kita vertus - yra reikalavimai, tai imi ir vykdai. Bakalauro studijų metais iš manęs būdavo reikalaujama brėžinius padaryti ranka ant milimetrinio popieriaus, nors daug lengviau būdavo su kokiu CAD'u nubraižyt. Durnas reikalavimas, bet įvykdai, ir atsiskaitai be problemų.
mobilunkas 2011-07-30 16:00
o kodel medikai? kuo jie tokie ypatingi , kad turi but siunciami i priverstini darba? net nusikaltelis turi teise pasirinkt ar sedes arestinej ar priverstinai dirbs, o cia dar baisiau padarys. o kodel apie kitas sritis nekalbama? kodel informatiku neprivercia priverstinai dirbt iki pensijos? uzdraust menininkams isvykt i turne, tegu tik lietuvoj dainuoja, gi mes mokem meninykus, o jie linksmins luvra, niujorka, lakunam reikia draust po mokslu baigimi isskrist is lietuvos, muitininkam uzdraust zengt per lietuvos siena, vilkiku vairuotojam vaziuot tik iki lietuvos sienos ir atgal 5 metus, na ir isvis uzdraust zmonem isvykt is lietuvos, nes mokykloj ar darzely mokesi uz musu pinigus!!!
Darwin-was-right 2011-07-30 16:14
Gerai! Sutinku, rašykim lietuviškai. Tiesiog žodis "idiotas" yra per stiprus, kad būtų vartojamas studentui apibūdinti. Ir apskritai ne ta čia tema.
Wolfy 2011-07-30 16:18
Labai jau radikalus pasisakymas.Sitam straipsni minima,kad reikia priversti medikus padirbeti pagal specialybe,o po to gali kur nori vaziuoti bei kartu jau patirties tures,tai tikrai bus vertinami visur jie.O kodel apie vairuotojus taip parasiai,tai man niekaip nedaeina,juk jie ne medikai ir ar kazkas panasaus,kas butu baige kazkokius mokslus uz valstybes pinigus.Bet is tikro,cia galima diskutuoti situo klausimu ir diskutuoti iki begalybes,nes vieni bus uz,kiti pries.Pats manau,kad logiska butu kokius metus padirbti pagal specialybe,su salyga,kad tokiems zmonems butu uztikrinta darbo vieta ir jie nebutu isnaudojami. P.S.Nelabai suprantu,kodel valstybe yra taip iskeliama,kaip kazkoks "asmuo" kuris finansuoja visus.Bet juk,tai valstybei mokescius moka patys pilieciai,tai gaunas taip,kad patys pilieciai ir "ismokslina" jaunima.Tai tada kyla naujas klausimas,apie koki mes cia skolos grazinima kalbame,jei patys ir dengiame ja.Tik tiek pamastymams is mano puses.
azotas 2011-07-30 17:09
Galim pajuokaut.''The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don't have to waste your time voting.''
punktyras 2011-07-30 17:46
Apie tą kalbama, kad jei studentui reikėtų mokėti visą išsimokslinimo kainą (dėstytojų, pagalbinio personalo atlyginimai, patalpų išlaikymas, laboratorinė įranga ir medžiagos etc) studijuoti galėtų labai nedaug kas. Dabar sudaromos sąlygos studijuoti daugeliui. Geriausi turi galimybę studijuoti nemokamai. Visuomenė, mokėdama mokesčius, tikisi grąžos - kad turės savo gydytojų, inžinierių, mokytojų. Jei moki už mokslą pats - gali keliauti į visas keturias puses. Kitu atveju bent jau simbolinę dalį investicijos į tave turi grąžinti. Man atrodo logiška ir pateisinama.