Kaip krokodilai gentainius „šlamščia“  (6)

Australijoje valtimi plaukioję žmonės užfiksavo, kaip penkių metrų ilgio krokodilas žiaumoja pustrečio metro gentainį, praneša vietos žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai buvo didžiulis šokas – vien pamatyti tokį dalyką, jie buvo pakankamai stambūs gyvūnai. Keletas merginų valtyje buvo iš Sidnėjaus ir jos tiesiog supanikavo ir norėjo kuo greičiau pasišalinti. Mūsų valtis buvo maždaug penkių metrų ilgio – ir krokodilas atrodė už ją ilgesnis. Tačiau faktas, jog jis užsiėmęs kuo kitu, iš tiesų reiškė, jog mus paliks ramybėje – aš jaučiausi pakankamai saugus“, – pasakojo įvykį stebėjęs Michaelas Milatosas.

Krokodilus nufotografavo jo draugė Lyn Minchin. Tai įvyko Šiaurinėje teritorijoje, kuri garsėja savo krokodilais.

Anot M. Milatoso, iš viso šeši žmonės plaukė pasižvalgyti po apylinkes, kai išvydo sceną. „Atrodė tarsi penkios ar dešimt minučių po pačios atakos – kai mes pasirodėme, didysis krokodilas buvo daugiau mažiau nejudrus“, – pasakojo jis.

„Mažasis irgi darė nebe kažin ką… Nors manau, kad pastebėjau sujudant jo koją“, – sakė M. Milatosas.

Kovą laimėjęs krokodilas, pasirodžius pašaliniams, nutarė pasišalinti – kartu nusitempė ir grobį. „Kai jis pajudėjo, pakilo ir mažesnįjį nusitempė be jokių problemų“, – pasakojo M. Milatosas.

Australijos Šiaurinėje teritorijoje ir kai kur Azijoje gyvenantys briaunagalviai krokodilai yra didžiausi krokodilai pasaulyje, užauga ilgesni, nei septynių metrų ilgio. Apibūdinami kaip galintys įveikti beveik bet kokį gyvį tiek sausumoje, tiek vandenyje. Vienas kitą ėda ir kiti krokodilai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)