Kas nutinka mirštant? Klinikinę mirtį patyrę žmonės dalijasi išgyvenimais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

susiweles 2011-08-08 12:00
Pasalietis 2011-08-08 12:22
matomai čia vien krikščioniškų pažiūrų žmonių, o kaip islamo, budizmo, ateizmo atstovai ?
MindaugasV85 2011-08-08 12:24
Tie mokslininkai galėtų nors pomirtinio gyvenimo iliuzijų iš mūsų neatimti
eimantasks 2011-08-08 12:28
Juokinga bando paaiškinti moksliškai ir kai nieko nesigauna kabinasi prie dvideginio kiekio smegenyse, o ar nelogiška kad jo padaugėja? juk mirštant širdis ir plaučiai nedirba tai... normalu kad dvideginis kaupiasi. Ir nemanau kad tai priežastis nes skestant oro trukumas taip pat iššaukia dvideginio padidėjimą organizme bet žmogus praradęs samonę nemato tunelio ir šviesos. Svaigsta tik nes eilinį kartą mokslas susidūrė su nenugriaunama siena, kaip ir tada, kai negalėjo paaiškinti kas buvo prieš visatą, ir kaip ji susikūrė iš "nieko" (kalbant apie tai, kad jie ištyrė joj visata plečiasi padarė išvadą jog kažkada jos visai nebuvo). Pripažinkim viena, mokslas gali paaiškinti fizinio apsaulio reiškinius kaip žemės drebėjimai, planetų principai, organų funkcijos ir t.t. Bet jie negali paaiškinti nematomų reiškinių kurie vyksta žmogaus psichikoje, ar energetiu pavidalu. Nekalbant apie tai jie negali paaiškinti kas yra ta sąvoka materialumas. Seniau aiškino kad atomas - vientisa nedaloma dalelė, bet vėl atsimušė į sieną kai ištyrė, kad mažiasuia dalelė atomas nėra kieta, jos viduje yra iš materijos sudarytas branduolys, bet ir ta materija nėra kieta! Tai kaip čia gaunasi kad mes galim daužyti galva į sieną ir ji tokai keita atrodo... Take that science!!! jei nei velnio nežino.
ValentasD 2011-08-08 12:31
Kuo daugiau atranda, tuo daugiau nežinomo atsiranda..
unytas 2011-08-08 12:34
tai tu paiskink ar cia pas dieva mes kelejam?
Plikas 2011-08-08 12:41
eimantasks 2011-08-08 12:43
Kas tau yra dievas? pirmiausia į tą klausimą atsakyk. Žmogus susideda ne tik iš kūno bet ir iš magnetinių laukų - energijos, taigi klausymas o kodėl mes negalime egzistuoti kaip ta energija, fizikai yra išmatavę kad po mirties apie 36h energijos koncentracija skalndo virš kūno ir kažkur dingsta, tai vel klausimas kur ji dingsta? O kad ji egzistuoja išmatuoti nesunku tais pačiais turimais prietaisais. Aš nežinau kur keliaujam po mirties jei ir pas Dievą, tai kas jis? kaip atrodo ir t.t. Bet kad mirštant viskas nesibaigia tai faktas. Kurio įrodymo detalių daugiau, nei tų, kurios paneigia. Mokslas turi pridengt savo "ribas" nes kitaip pasitikėjimas juo sumažės, finansavimas analogiškai irgi. O juk po farmacijos mokslo industrija bene didžiasuią finansavimą gauna. Kartais reikia pamastyti placiau nei nesa logika. Pvz seniau zmones mane kad zeme plokscia nes LOGISKAI galvojo, kaip gi galima gyventi zemyn galva!, bet paasikejo kad galima, taip ir cia, musu logika nesa tiek, kiek technologijos gali yrodyti, bet yra tikrai daugiau. Tad reikia buti kaip sakoma "open minded" ir isvedzioti ydomias teorijas, nebent gyventi ribojamiems nuostatu yra smagiau. Cia kaip kam.
- 2011-08-08 13:12
Kokia energija? Kokie matavimai?
kestutisz 2011-08-08 13:17
mobilunkas 2011-08-08 14:05
naturalu kad zmones mirdami kazka mato, juk mirstant vienos smegenu dalys slopinamos, kitos specialiai dirginasi, kad zmogus vel pradetu kvepuot, sirdis plakt ir t.t. Tik keista , kad visi mato tik teigiamus dalykus, na beveik visi, nes siaip tai turetu but pakankamai ir dusinanciu, spaudzianciu vaizdu, nes kai zmogus sapnuoja esant kazkokiems fiziologiniams poreikiams, tai jis sapnuoja kaip juos bando iveikt, pvz nori kazkur nusislapint, tik nesiseka. na pavyzdziui bandant uzmigt, beveik uzmigus, jei zmogus prabunda, tai kokios nesamoningos, nelogiskos tuo metu buna mintys, jei pavyksta jas suvokt ir prisimint, tik labai greit jos uzsimirsta. beto is pasamones turetu visokiu minciu ateit mirstant, bet nemanau kad jos turetu but teigiamos, visgi tos smegenu sritys atsako uz isgyvenima bet kokia kaina
kionig 2011-08-08 14:17
Jis pamiršo greičiausiai paminėti, jog tai buvo išmatuotas pieno riebumas ir koreliuotas su tikėjimu
werafonas 2011-08-08 14:29
"fizikai yra išmatavę kad po mirties apie 36h energijos koncentracija skalndo virš kūno ir kažkur dingsta, tai vel klausimas kur ji dingsta? O kad ji egzistuoja išmatuoti nesunku tais pačiais turimais prietaisais. " Wtf dude?
shift 2011-08-08 14:31
Pritariu "Eimantasks". Tik tas substancijas vadinti energijomis nėra visai tikslu, nes jei vadiname energijomis, tuomet turime jas išmatuoti prietaisais, bet kol kas to padaryti negalime. Todėl visa tai lieka personalios patirties rėmuose. Teorija apie smegenų išskiriamus hormunus yra silpna. Jokie smegenų hormonai negali žmogaus samonės perkelti į kitą erdvės vietą, turiu galvoje tuos atvejus, kai mirštantysis sklando palubėje ir mato iš viršaus jį operuojančius gydytojus. Teko matyti dokumentinį filmą, kur klinikinę mirtį patyrusi moteris pasakojo, kad regėjo kaip ji kyla aukštyn, matė tolstantį ligoninės pastatą, o kai pabudo gydytojams pasakė, kad ant ligoninės stogo matė numestąi sportinį batelį, užlipę žmonės ant stogo rado ten besivoliojantį sportbatį. Žmogaus kūnas (smegenys) yra tarsi radio imtuvas, siela kaip radio bangos. Kaip radio imtuvo pagalba galime išgirsti muziką iš mums plika akimi nematomų ir negirdimų bangų, taip kūnas materealizuoja ir retransliuoja žmogaus sielso sąmonę. Daugelis klausia, o kodėl pažeidus smegenis susimaišo protelis ir žmogaus sąmonė pažeidžiama? Tai yra todėl, kad smegenys tampa nepajėgūs retransliuoti dvasinės sąmonės. Būtų lygiai tas pats jei radio imtuvą mestum į sieną ir ko gero nebūtų nieko keista jei vietoj muzikos imtume girdėti tik šnypštimą. Juk sugadinus radio imtuvą, radio stotis nenustoja egzistavusi ir transliavusi muzikos, tačiau mes muzikos nebegirdime nes sutriko imtuvo funkcijos. Pažeidus žmogaus smegenis, jos tampa nepajėgios priimti sąmonę iš sielos. Kitas pvz. pasaulyje yra šimtai tūkstančių žmonių kurie yra matę vaiduoklių, tai normalūs sveiko proto žmonės. Tačiau mokslas iki šiol neturi nei menkiausio paaiškinimo šiems reiškiniams. Gal kas žinote kokioje laboratorijoje mokslininkai būtų pasvėrę ir pamatavę vaiduoklį??? Tai neįmanoma, todėl akivaizdu, kad metafizika negali būti apibrėžiama ir matuojama fizikiniais metodais. Tačiau tai nepaneigia tų reiškinių egzistavimo. O kol kas mokslo pasaulis laikosi tik ant fizikos.
werafonas 2011-08-08 14:33
Tai tu kaip ir kalbi apie religijos teisingumą, antravertus rašai, kad reikia būti "open minded". Pagaliau jau peiki tuos, kurie gyvena pagal nuostatas: "nebent gyventi ribojamiems nuostatu yra smagiau", kitaip sakant "stumi" ant Dievo įsakymų ir Dogmų. Nu sėkmės, bet žinok, kad vienas lauke - ne karys P.s. ir visgi, kaip ten dėl tų energijos prietaisų??
Xdmin 2011-08-08 14:44
Visi ne karta esam girdeje istoriju apie tunelius, gal butent del to mes ir matome juos tokioj busenoj? Kazin ar koks aborigenas komos busenoj irgi mato sviesa ir kalbasi su Dievu.
MrT 2011-08-08 14:51
O tavo dvasinis sielos pasaulis laikosi ant bobuciu pasaku, kazkas kazka pasake. Tu labiau linkes tiketi pasakojimais, kurie nera aisku ar yra teisingi, negu mokslu, kuris iesko atsakymu i klausimus ir anksciau ar veliau juos ras. Na as labiau linkes tiketi mokslu nes jokiu paranormaliu reiskiniu ir kitu nesamoniu nesu mates, o ir irodimu niekas nepateikia. o Eimantasks tai isvis nusisnekejai...
shift 2011-08-08 14:53
Labai geras filmukas Taip. Dėl to indėnai ir yra daug religingesni nei moderniojo pasaulio žmonės. Mes ligas suprantame kaip biologines disfunkcijas, indėnai ligas traktuoja kaip dvasines problemas. Indėnai turi savo pasakojimus ir tikėjimą apie pomirtinį gyvenimą. Net ir primityviausiose kultūrose tikima gyvenimu po mirties. O indėnų (aborigenų) šamanai specialių ritualų pagalba sukelia sau transo būseną, kurioje, pasak, jų bendrauja su dvasiomis (žinau tokį Etiopijos čiabuvių pavyzdį). Va tau ir aborigenai...
shift 2011-08-08 14:58
Dar kartą perskaityk ką pats parašei. Aš tikiu tais, kurie turi realią patirtį ir ją perpasakoja, o ne tais, kurie tos patirties neturėjo ir nežino kaip iki jos prisikasti. Šiuo atveju mes abu nesam nieko matę, bet kažkuo tikim.
Buchas 2011-08-08 15:09
yra daugybė tokių NDE (near-death experience) istorijų. Mano nuomone - visai gali būti, kad gyvenimas nėra toks paprastas, kaip teigia mokslas. Nu negi Tibeto vienuoliai yra ant tiek tūpi, kad jau keletą tūkstančių metų visiškai bieztalku sėdi sukryžiavę kojas ir spokso į vieną tašką? A?