Dramblys nustebino mokslininkus išspręsdamas galvosūkį (Video)  (1)

Vaisius be galo mėgstantis 7-erių metų dramblys, vardu Kandula, pademonstravo puikius gebėjimus spręsti praktines užduotis ir paskatino biologus iš naujo susimąstyti apie šių milžinų intelektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtono Nacionaliniame zoologijos sode (JAV) gyvūnų elgesio tyrėjai jaunam drambliui pateikė praktinę užduotį-galvosūkį – aptvare skanėstą pakabino taip aukštai, jog gyvūnas negalėtų jo pasiekti straubliu.

Akimirką pamąstęs, dramblys netrukus rado sprendimą. Kandula nusprendė pasinaudoti išorine priemone – susirado ir po skanėstu atsirideno atokiame užkampyje murksojusią kubo formos kaladę. Mokslininkams tokiu sprendimu galvočius padarė nemenką įspūdį.

Anot eksperimento autorių, „rezultatas leidžia manyti, jog drambliai yra skvarbaus proto ir geba spręsti užduotis naudodamiesi įrankiais. Kandula problemą išsprendė išsyk, be jokių bandymų ir be klaidų“.

Kad pasiektų aukščiau kybančių skanėstų, laisvėje gyvenantys drambliai nevengia pasilypėti ant aukštesnės vietos. Tačiau tyrėjai pabrėžia, jog eksperimentinės sąlygos Kandulos aptvare buvo kitokios – dramblys turėjo pats susirasti ir atsiridenti kubinę kaladę. Sprendimą užduočiai dramblys sugalvojo išsyk.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)