Siūloma atsisakyti antibakterinio muilo ir panašių preparatų  (8)

Egzistuoja didelė tikimybė, kad ekspertai uždraus triklozaną – antibakterinį junginį, kuris yra naudojamas muilo, kosmetikoje nuo spuogų ir valymo priemonių gamyboje. Šios medžiagos saugumu abejojama jau nuo 2010 m. balandžio mėn. Dabar JAV maisto ir vaistų valdyba ketina galutinai išsiaiškinti šį klausimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dingstimi tapo su gyvūnais atliktų tyrimų rezultatai. Tyrimų metu buvo įrodyta, kad triklozanas sutrikdo hormonų pusiausvyrą ir provokuoja atsparumą antibiotikams, praneša „ABC News“. Plačiau apie tyrimą ir jo rezultatus mes jau rašėme šioje publikacijoje.

Iš pradžių triklozanas buvo naudojamas kaip priemonė, užkertanti kelią bakterijų perdavimui tarp ligoninių pacientų, tačiau greitai jis įėjo į kasdienį kiekvieno žmogaus gyvenimą kartu su valymo priemonėmis.

Mikrobiologijos profesorius iš Taftso medicinos universiteto, dr. Stuartas Levy atliko triklozano ir jo naudojimo buityje tyrimą. Paaiškėjo, kad 75 proc. tyrime dalyvavusių žmonių šlapime buvo rasta šio junginio pėdsakų. Be to, labai tikėtina, kad antibakteriniai preparatai skatina jiems atsparių bakterijų, kurios atsparios ir antibiotikams, plitimą.

Nors oficialus draudimas dar neįteisintas, tačiau pirkėjams jau dabar rekomenduojama mažinti antibakterinių preparatų naudojimą ir grįžti prie standartinių gaminių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (8)