Pacientas, priešingai medikų verdiktui, liko gyvas  (5)

22-ejų birtas Aaronas Denhamas pateko į autoavariją, jam lūžo kaklas. Kaip rašo meddaily.ru, trauma buvo labai sunki, tad gydytojai prognozavo mirtį. Buvo nuspręsta dirbtiniu būdu sukelti pacientui klinikinę mirtį. Penktą komos dieną artimieji neteko vilties. Medikai ketino išjungti gyvybę palaikantį apartą, tačiau jaunuolis netikėtai pajudino ranką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gydytojai tvirtina, kad šis atvejis yra unikalus ir ketina jį aprašyti publikacijose. Medikus šokiravo ir tai, kad dar po trijų mėnesių A. Denhamas pradėjo vaikščioti. Prognozuota, kad jis visam gyvenimui liks paralyžiuotas, o dabar ruošiamasi išrašyti jį iš ligoninės.

Sautemptono ligoninės gydytojų teigimu, vaikinui lūžo antras kaklo slankstelis, esantis prie kaukolės. Slankstelis buvo lūžęs į dvi dalis, jas skyrė 9 milimetrų pločio tarpas, t. y. iš esmės kaukolė buvo atskirta nuo stuburo. Patyrus tokią traumą, paprastai nukenčia ne tik nugaros smegenys, bet ir pagrindinės kraujagyslės, kuriomis kraujas atiteka į galvos smegenis.

Gydytojai sutvirtino stuburą specialiais varžtais. Chirurgai stipriai rizikavo, nes buvo pažeista viena iš dviejų arterijų, kuria kraujas atiteka į smegenis, be to, pacientui buvo smegenų edema, lūžęs dubuo. Tiesa, A. Denhamas taip sparčiai sveiksta, kad jau rugsėjo pabaigoje planuojama išleisti jį iš ligoninės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)