121 metų sulaukusi indėnė vengia miesto, cukraus ir muilo  (5)

Vienai Amazonės genčių priklausanti indėnė, kuri paskutiniojo reguliaraus įrašų patikrinimo metu pasirodė esanti vyriausias pasaulio žmogus, netrukus švęs savo 121-ąjį gimtadienį, trečiadienį paskelbė brazilų žiniasklaida. Moteris savo ilgaamžiškumą aiškina tuo, kad visą gyvenimą maitinosi sveikai, tik vietiniu maistu ir daug judėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maria Lucimer Pereira gimė 1890 metų rugsėjo 3-ąją. Indėnų teises ginanti organizacija „Survival International“ nurodo, kad jos gimimo liudijimo tikrumą užtikrino vyriausybės pareigūnai.

Dar labiau moters ilgaamžiškumas stebina dėl kuklių sąlygų, kuriomis ji gyvena. M. L. Pereira savo gyvenimą praleido atokioje Amazonės regiono vietoje Brazilijoje. Jos gyvenimo būdas toks, kurio tradicijos tęsiasi šimtus metų. Moteris sako, kad niekada negyveno mieste, visą gyvenimą buvo aktyvi ir valgė tik vietinį maistą – vaisius, daržoves, mėsą. Ne tik užsiaugintus, bet ir surinktus aplinkiniuose miškuose. Be papildomos druskos, cukraus ar konservantų, kurių gausu maiste visame pasaulyje.

„Per dažnai mes matome neigiamas pasekmes, kurias vietos žmonėms sukelia priverstiniai pokyčiai. Gera matyti bendruomenę, kuri išlaikė tvirtą ryšį su protėvių žeme ir džiaugiasi nauda“, – teigė „Survival International“ atstovas Stephenas Corry'is.

Pavyzdžiai iš M. L. Pereiros valgiaraščio – žuvis, beždžionių mėsa, manijokai, bananų košė. Bendruomenės vadovas nurodo, kad moteris tebėra fiziškai stipri ir nuolat vaikštinėja po miestą pasakodama istorijas, lanko anūkus.

Anot jo, iš 80 gyventojų keturi šiuo metu yra vyresni nei 90 metų. Kaimelyje taip pat nesinaudojama muilu ar kitomis cheminėmis priemonėmis iš miesto.

M. L. Pereiros gimimo liudijimas buvo patvirtintas dar 1985 metais.

Anksčiau vyriausiais pasaulio žmonėmis buvę ilgaamžiai kaip savo ilgo gyvenimo priežastis yra nurodę ir viengungystę, ir, atvirkščiai, darnią šeimą, ir optimizmą, ir aktyvią protinę veiklą. Kai kurie jų rekordinio amžiaus sulaukė nepaisant rūkymo ir kitų žalingų įpročių, tad mokslininkai ėmė įtarti, jog pagrindinė ilgo gyvenimo priežastis – ne gyvenimo būdas, o genai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)