Atokiausi gyvenami planetos kampeliai. 7. Jorko Kyšulio pusiasalis (Cape York Peninsula), Australija  ()

Australija yra ne tik rečiausiai apgyvendintas žemynas, bet ir mažiausiai civilizacijos paliesti natūralios gamtos plotai. Abi šios savybės puikiai tinka Jorko Kyšulio pusiasaliui apibūdinti. Tai – neaprėpiamos žmogaus rankų neliestos laukinės gamtos tyrai, plytintys labiausiai į šiaurę nutolusiame Australijos žemyno fragmente.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Regione gyvena tik 18 tūkst. žmonių, didžioji dalis kurių – aborigenų genčių čiabuviai. Manoma, jog Jorko Kyšulio pusiasalis yra vienas iš mažiausiai civilizuotų teritorijų, kurioje gyvena žmonės. Galbūt tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl šis gamtos kampelis išliko natūralus ir nepakeistas žmonių. Tiesa yra ir tai, jog Jorko Kyšulys yra bene sunkiausiai pasiekiamas Australijos regionas. Nepaisant to, pusiasalis yra vienas populiariausių turistinių Žaliojo kontinento objektų.
Ekstremalaus turizmo mėgėjai visureigiais ir sunkvežimiais iš lėto stumiasi pažliugusiu Pusiasalio Raidos Keliu (angl. – „Peninsula Development Road“), jei tik šis nėra uždarytas dėl potvynių ar prasidėjusio liūčių sezono. Tačiau didžioji dalis gausia flora apaugusios pusiasalio teritorijos neprivažiuojama net ir galingiausiais visureigiais. Kai kurios pusiasalio sritys pasiekiamos tik sraigtasparniais.

8. Makmerdo stotis (McMurdo Station), Antarktika <<   7. Jorko Kyšulio pusiasalis (Cape York Peninsula), Australija >> 6. Illokkortoormijutas, Grenlandija

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()