Kitoks požiūris į dietą: vegetarai baltymų galėtų gauti iš savo išmatų – kaip triušiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Novator 2011-09-28 09:11
"Taip atsiranda iš pradžių cukrus, vynuogių cukrus, toliau virstantis mielėmis, alkoholiu, anglies dvideginiu ar metanu. Iš čia – skausmingas pilvo pūtimas." Galetu smulkiau papasakoti kaip vynuogių cukrus virsta mielėmis.. Ir šiaip puikus straipsnis! Visi maitinkimes vien burgeriais ir cepelinais dirbdami sedimus darbus ir mirkime nuo uzsikimsusiu kraujagysliu nesulauke 50 Paziurejus i jo "figura" jis teisingame kelyje.
BishopaZ 2011-09-28 09:15
ką čia varai - tipo nuodas vartojamas mažais kiekiais jau nebe nuodas ? čia naujas anekdotas?
Valdas8 2011-09-28 10:19
Taip Bishopaz, nors ir netyčia, parašei teisingai. Svarbiausiai yra dozė. Pasakyk nors vianą, tavo manymu, nekenksmingą medžiagą, ir aš galėsiu pasakyti dozę, nuo kurios sprogsi O čia išvardintos E-medžiagos: anglis, obuolių rūgštis, pieno rūgštis, citrinų rūgštis, soda ir CO2 nekenksmingi ir didesniais kiekiais. Įdomu, kaip pseudosveikuoliai įsivaizduoja pasaulį, "pašalinus iš aplinkos" pieno rūgštį, anglies dvideginį, azotą ir t.t. Mastykit, sveikuoliai!
BishopaZ 2011-09-28 10:47
maisto priedai naudojami ne vietoje nesvarbu kokiais kiekiais yra šlamštas, mažinantis maisto kokybę, o tuo pačiu padarantis jį nesveiku. Jei koks gamintojas pastebės, jog įdėjus pieno rūgšties jo mėsos galiojimo laikas padidės du kartus, tai jis tos rūgštie ir prifarširuos ir tuo pačiu suprastins maisto kokybę. Be to nereikia pamirši, jog sintetiniu ir natūraliu būdu gauti maisto priedai skiriasi savo daromu poveikiu žmogaus organizme. Pvz mokslu populiarinimo žurnaluose buvo rašoma, jog E621 (formulė ta pati) bet sintetiniu būdu gauto ir natūraliu būdu gauto poveikio laikas skiriasi maždaug du kartus (sintetinio berods 2 val, natūralaus 4 val, jei neklystu). Taip, kad ...
Valdas8 2011-09-28 11:16
Taip kad... kas BishopaZ? Čia pabarstyta keletas nerišlių frazių be jokios aiškios išvados. Pieno rūgšties į dešras niekas nededa, o nuo raugintų kopūstų niekas nemiršta. Jeigu "prifarširuosi" ko nors per daug, tai ir bus kaip sakau - neteisingas dozavimas. O ką reiškia E621 "poveikio laikas"? Pamastyk, ar gali ta pati medžiaga, turėti skirtingas savybes?
Kilgoras Trautas 2011-09-28 12:45
kūdikiams, kai pradeda valgyti oraliai, skauda ir pūčia pilvą. Tuomet ir suprasi kodėl motinos pienas pats geriausias. O straipsnis, tai visiški kliedesiai tingiu ir komentuoti.
Valdas8 2011-09-28 13:26
>>Kilgoras Trautas Nenoriu tamstos įžeisti, bet iš parašyto teksto matosi, kad žinių semiesi iš bulvarinės literatūros. DLK (didžiausia leistina KONCENTRACIJA) yra apskaičiuojama taip, kad normaliai maitindamasis, didžiausios leistinos DOZĖS niekada nepasieksi. Galiu pailiustruoti pavyzdžiu apie gerai visiems žinomus nitratus: Ilgalaikiai tyrimai su šunimis ir žiurkėmis parodė, kad dozė 500 mg KNO3 kiekvienam kūno kilogramui per parą neduoda jokio šalutinio poveikio, t.y. nekenksminga. Tai žmogui nustatyta leistina norma yra 5 mg KNO3 kūno kilogramui per parą. Atkreipk dėmėsį - 100 kartų mažesnė! Penkiuose mg KNO3 yra apie 3.1 mg NO3 (nitrato). Jeigu kūno masė yra 80 kg, tai per parą visiškai saugiai gali gauti 80*3.1 apie 250 mg nitratų. Vandenyje DLK yra 50 mg/l, tai išgerdamas tokio vandens 2 litrus per parą gausi tik pusę saugios dozės, kitą pusę gali susirinkti su daržovėmis ar kt. Bet jei bandysi įsisaviti 100 kartų didesnę dozę (kuri dar irgi saugi) valgydamas produktus, kurie neviršija DLK, sprogsi anksčiau, nuo kiekio, o ne nuo nitratų Taigi mastykit sveikuoliai, mastykit.
modis 2011-09-28 13:47
Aš paskaitęs visokius "patarimus" priėjau panašių išvadų. Žmogus yra VISAĖDIS, tai neriekia to keisti. Reikia keisti proporcijas. Pakoregavau savo mitybą. Mėsa tapo išskirtiniu maistu, o ne kasdiene dieta (pvz 2 kartus per savaitę ). Svarbu nepersivalgyti, kas prideda daugiausiai prie geros savijautos. Bent kartą per savaitę aktyviai pajudėti. Nereikėjo nei tapti vegetaru ar gyvaėdžiu, kad staiga savijauta pagerėtų 200%. Spėju skirtumas paprastas, daugiau dėmesio tam ką valgai. Jei tampi vegetaru/else tu ir kreipi tam daugiau dėmesio, iš čia ir savijauta geresnė. Tas manau dažnai supainiojama su "stebuklingu" dietos veikimu.
blizzard 2011-09-28 16:55
Galiu duoti pavyzdį amžius 20 metų, ūgis 180-185cm, svoris 70-75kg. Ko aš nemėgstu ir nevalgau: Tortai, džemai, persikai, ananasai, kiviai, bananai, apelsinai/mandarinai, vyšnios, slyvos ir t.t. nevalgau jokių uogienių. Valgau iš vaisių tik obuolius kriaušes, uogas avietės mėlynės serbentai. daržoves praktiškai visas išskyrus pomidorų, dynų ar cukinijų. nesergu niekuo, papildų nevartoju, apart magnis/kalcis/cinkas viename bet ir tai per 2 metus turbūt dar daugiau nei pusė tos pakuotės likę, neatsimenu kada paskutinį kartą gėriau.. Pagal tokią mano mitybą ir lyginant su bet kokia dieta, kažin ar aš gyvas būčiau, o ir vitaminų pas mane kūne praktiškai nebėra.. vajė.. Tai va darykit patys išvadas kaip aš išgyvenu, esu visiškai sveikas, nesergu, nejaučiu trūkumo jėgų.. dienos maistas dažniausiai būna maždaug toks: ryte arbata, per pietus paskaitose 1-2 puodeliai kavos + koks nors šokolado batonėlis, grįžęs namo dar kokios mėsos užvalgau, gali būti ir nebūtinai mėsa pvz kokios bulvės ar sriuba kokia... Aišku jeigu važiuoju fizinį darbą dirbt, tai ryte jau užvalgau normaliai, nes visą dieną tenka darbuotis be normalių pietų.. Kokių problemų turiu? praktiškai jokių išskyrus sunkumus ieškant kelnių, nes esu gana kūdas nors sveriu pagal ūgį sakyčiau normaliai.. Tai va tiek žinot, galit ir jūs tokią "dietą" išbandyt.. pagrindinė taisyklė, praktiškai jokių vaisių nesvarbu nuo metų laiko (žiemą vis vien kokias obuolių sultis išgeriu) ir valgyt po mažai bet kokius 5-6 kart per dieną. Neprikišt tiek kad ryte pavalgai vakare dar nesinori.. p.s. mano asmenine nuomone, reikia valgyt tai kas patinka. jeigu aš nenoriu ten kokių vaisių ar daržovių, tai visai galima dalykas kad man jų ir nereikia tuo metu. Kodėl yra toks dalykas kaip pykinimas, pvz pažiūrėjus į vieną ar kitą maistą tave tiesiog pykina, tai natūralu kad tu jo ir nevalgai. Aš galvoju kad kiekvienam skirtingai ir jeigu aš nenoriu ten kokių bananų, man jų ir nereikia, visas tas medžiagas gaunu kaip nors kitaip iš kitų maisto produktų.
Nerkashis 2011-09-28 21:15
Udo Pollmeris labai jau iššaukiančiai šneka. Galiu pritarti tik tam, kad jokių dietų, KMI, pabrėžtino vaisių ir daržovių vartojimo ar kitų visuotinai pripažintų standartų negalima taikyti visiems. Kiekvienas esam individualūs ir tik mūsų pačių kūnas pasako kas jam geriausia.
faktas 2011-09-28 21:39
Mano kūnas paskutiniu metu man sako, kad man kiekvieną naktį reikia keptos duonos su česnaku ir juodos kavos. Bet aš nujaučiu, kad tai mane pribaigs...
PCP 2011-09-28 21:56
Tai visi mediku studentu svaistomi graziausi gyvenimo metai, milijardai moksliniams tyrimams, ir visas medicinos mokslas pasirodo yra pinigu švaistymas, nes pasirodo kiekvieno statybininko organizmas ipatingas ir jam fiziologijos dėsniai negalioja...
Nerkashis 2011-09-28 22:05
Taigi skaitykit komentarus. Vienas badauja tik vandenį gerdamas ir jaučiasi puikiai, kitas žoleles valgo, o trečias viską. Ir visi jaučiasi puikiai. O tokių ne vienas ir ne šimtas per visą pasaulį. Tai apie kokius standartus galima kalbėti. Vargšai medikai studentai tikrai nešvaisto gražiausių gyvenimo metų. Vat jie ir turi padėti subalansuoti pacientui jo mitybą, sveiką gyvenseną ir panašius su sveikata susijusius reikalus. Faktas, gal tu nėščias? Man tarkim dirbant pamaininį darbą, pastoviai norisi kažką kramtyti.
kionig 2011-09-29 02:34
Čia paprasčiausiai kaip priklausomybė nuo rūkymo. Ji labiau psichologinė nei, fiziologinė, pvz ar ištampytas skrandis, kurį užpildyti reikia vis kažkuom, kad smegenys gautų dopamino. Įpratimas gali būti ir nuo dažno užsisedėjimo naktmis arba naktinio darbo. Apie dietas, tai iš jų nei viena neveikia kaip turėtų. Jei ir veikia, tai trumpam, kol žmogus dar save apgaudinėja, kad turi valios. Toliau vėl viskas kartojasi iš naujo, prasideda depresija ir neviltis, kuri ir paskatina nutukimą. Todėl kovoti dažnai tampa neįmona ir netinka jokia dieta, nepadeda vaistai. Paprasčiausia dieta būtų tokia, daugiau bet po mažiau, ir dar kita taisyklė, kad gautų kalorijų kiekis turėtų būti panašus su sudegintomis. O jei įvertintume visus fiziologinius faktorius, kaip žmogaus kūno struktūrą, genetiką tada tikrai pamatytume, kad vienos ar kitos dietos nepritaikysi bet kuriam. O individuali dieta veiks, tiek kiek žmogus norės.
faktas 2011-09-29 04:18
Nebūtinai įpročio problema. Česnakuose yra medžiagų, skatinančių apetitą ir gleivinės veiklą. Dažniausiai sėkminga dieta yra - valgyti 4 kartus per dieną po labai mažai. Tarp valgymo turi būti vienodi laiko tarpai. Daug žmonių bando atsikratyti svorio valgydami po du kartus per dieną, bet tokiu būdu prisidaro blogiau, nes įsijungia riebalų kaupimo sistema. Ekspresuojamas specifinis baltymas, kuris veikia organizmams badaujant ir kaupia riebalus (poodinius riebalus). Dėl žalingų medžiagų poveikio - mes visi skirtingi, mūsų genai skirtingai mutavę ir nuo jų nurašomi skirtingo aktyvumo baltymai, metabolizuojantys tam tikras medžiagas. Tarkim, aš turiu labai aktyvią aldehiddehidrogenazę, bet silpno aktyvumo alkoholdehidrogenazę. Dėl to greit prisigeriu, bet niekada neturiu pagirių ir skaudančios galvos, raudonų skruostų ar ištinusių akių. Dėl genetinio skirtingumo vieni plaučių vėžiu susirgs nuo kelių šimtų cigarečių, o kitiems ir tūkstančiai nepakenks. Dietologai dirbs tikrai efektyviai tada, kada jie klientus konsultuos besiremdami jų genomų analize. Kol kas tai per brangu ir žinių per mažai...
sielinas 2011-09-29 07:19
Jei fizinio darbo nedirbi gali vegetaraut kiek tinkamas. O va prie kokių statybų ar ūkio darbų ilgai netempsi agurkus valgydamas Mačiau vieną tokį vegetarą, kuris porą dienų ūkyje dirbo - antrą dieną išvirto
BishopaZ 2011-09-29 09:04
ilgalaikiai tyrimai? cia kiek laiko tyre menesi ? du ? jokie cia ne ilgalaikiai. Tikri ilgalaikiai tyrimai tai kai ishtirtu poveiki ne tik tam shuniui bet ir jo 1 ir 2os kartos palikuoniui, juk yra zinoma N atveju kur "ilgalaikiai" tyrimai nieko blogo neparode, bet paskui 2 palikuoniu kartoje ishlindo dideles bedos.
BishopaZ 2011-09-29 09:08
Mokslo populiarinimo zurnalas pateike tyrimus kuriuose ir buvo pasirode besa taip kaip sakiau. Tu geriau pagalvok kodel taip gali buti ? Kodel jungtys buna silpnesnes (ar per daug stiprios) a? Jeigu pats chemija ishmanytum tokiu klausimu nekeltum, uztenka tam tikrais atvejais prideti kokios nors medziagos, kad ir 0,0001% ir medziagos savybes gali zenkliai pasikeisti, tik beda ta kad dabartinis mokslas tokiu mazu priemaishu arba aptikti negali arba paprasciausiai jas ignoruoja kaip nereiksmingas va ir gaunasi skirtumas.
BishopaZ 2011-09-29 09:12
Tai pagal tave narkomanų priklausomybė ne fiziologinė o tik psichologinė ..... o tos "lomkės" irgi tik psichologinės ....
Valdas8 2011-09-29 12:22
>> BishopaZ Kol kas kalbi "turgaus stiliumi" apie vieną bobutę... kalbėkim konkrečiai: čia nuoroda į toksikologinius nitratų tyrimus http://www.inchem.org/documents/jecfa/j ... 05je14.htm Priminsiu, kad nitratai organizme užsibūna iki 8 val. o ne iki antros kartos Dabar parašysiu konkretumo iš BishopaZ: prašau nors vieną pavyzdį, kai priemaiša pakeičia medžiagos (ne mišinio, o medžiagos) savybes. Apie jungčių stiprumą nebeklausiu, nes iš parašyto matosi kad supratimo nėra. Patarimas BishopaZ'ui - rašyk tik apie tai, ką išmanai.