Nauja emigracijos banga: britai geresnio gyvenimo išvyksta į Lenkiją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Julius 2011-10-03 15:33
Manau, kad absoliuti tiesa. Britai, kaip ir prancūzai jau prarado savo tėvynes.
Valdas3 2011-10-03 15:42
Na va, naujas kelionės tikslas. Teks mokytis rozmawiac po polsku .
Rukis 2011-10-03 15:47
O lietuviai miega, nosį krapšto... Kam čia reikia užsieniečių specialistų. Juk mirus šalis...
Pasalietis 2011-10-03 15:53
tai kodėl iš Lenkijos emigruoja/imigravimo santykis yra beveik toks pats, kaip Lietuvos ? ten tas santykis yra iš 2000 vienas žmogus emigruoja. (Lietuvoje vienas iš 1500).
Creatium 2011-10-03 15:58
Čia manyčiau galioja taisyklė "ten gerai, kur mūsų nėra". Lenkai (tuo tarpu ir Lietuviai) mano, kad nuvažiavus į Angliją atsivers krūva naujų galimybių, neribotų šansų praturtėti, užsidirbti ir t.t. Drįsčiau teigti, kad didžioji dalis šių žmonių visiškai nežiūrį į tokias statistikas, kaip kad gyvenimo lygis ir pan. O jeigu ir žiūri - praleidžia tai pro akis. Galėtų ir Lietuva gerinti savo gyvenimo lygį.
Rukis 2011-10-03 16:03
Iš tikrųjų Lietuvoje nėra sunku verslą susukt. Juk pažiūrėkit KIEK turim neužimtos arba labai mažos rinkos. Tik surink gerą komandą ir varyk. Tik gaila valdžia debilavota, tai gali greit ir į minusą nuvaryt.
titas 2011-10-03 16:10
todel kad toi lenkijoi nera taip gerai, istiesu kai draugas gryzo is norvegijos pasakojo kad ten susipazines su labai dauk lenku ir tie lenkai visi kaip vienas sake kad lenkijoi tik pagrindiniuose miestuose nera blogai o visur aplinkui ziaurus gyvenimas bedarbyste,alkoholizmas zodziu ziauriai zema morale ,o pati valdzia lenkijos skleidzia didziulius mastus propogandos kaip ten viskas gerai ..- nu bent jau viskas taip ju akimis atrodo ,o uzsienieciai atvaziave gali ziuret pro rozinius akinius..
Cigaras 2011-10-03 16:39
Mėgsta senesni britai turintys pensijas persikelti gyventi į rytines šalis. Gauna britiška pensiją, susiranda jauną kaimietę, ir gyvena sau gražų ramų turiningą gyvenimą.
loggo 2011-10-03 16:47
"Čia taip pat yra švariau. Kai aš atvykstu į Angliją, aš stebiuosi šiukšlėmis ant žemės. Lenkijoje kiekvienas pastatas, valstybinis ar privatus, samdosi darbuotoją, kuris išvalo sniegą, nukritusius lapus, išvalo gatves ir surenka šiukšles kiekvieną dieną" - vat to britams tikrai truksta. Eilini karta 'pavarysiu' ant ju: architekturos mieste - nulis; miestu isplanavimas - siaubingas; siuksliu pilna; brites negrazios; visi pakampiai miesto centre apmyzti; iseiti vakare i miesta? tik jei nori batus vemalais ir purvinais britais sutepti. Nu ir t.t. - linkejimai is Kardifo...
Shioks 2011-10-03 17:41
Lenkijos propoganda tai milziniska tik lengvatikiams vakarieciams atrodo, kad rytinese salyse gyvenimas pasaka , juoktis iskart pradejau is tokio straipsnio pavadinimo, bando lenkai investuotoju prisivilioti dar daugiau ir geru specialistu ir siaip iskelt save i aukstesni lygi kaip visa gyvenima bande....
Rudlow 2011-10-03 17:53
propaganda arba ispustas reikalas (nors cia vienas ir tas pats:D)
batusia 2011-10-03 18:05
Kiekviename mele yra dalis tiesos. Auksinė taisyklė. Ir nemanau, kad čia labai jau meluoja ; ) Visko nesutikrinsiu, tačiau apie miestų tvarką - jokia propaganda.
Edgaras 2011-10-03 18:17
Hmm labai jau įdomu. Jeigu taip gerai gyventi, kodėl gi taip visi emigruoja iš Lenkijos? O šiaip tai kvepia statistikos manipuliacija ir siekimu skatinti intelektualesnę migraciją į Lenkiją. Kaip žinoma Lenkija turi mažesnę populiaciją, taip pat turi mažiau teisėsaugos pareigūnų, natūralu, kad didesnėje populiacijoje su daugiau teisėsaugos pareigūnų bus užregistruota daugiau nusikaltimų. Idomus atvejis, ar didelis registruotų nusikaltimų skaičius rodo efektyvų pareigūnų darbą, ar atvirkščiai? Nepaslaptis, kad JK aktyviai skatina britų emigraciją, tačiau drįsčiau priešintis idėjai, kad viskas taip nuostabu Lenkijoje
DJ_LFS 2011-10-03 19:18
visur zmones visame pasaulyje yra VIENODI, skirtingos tik valstybes ir ju santvarkos
hostgator 2011-10-03 19:19
Ne, nėra jie vienodi, vien lenkijoj kokie žvėrys gyvena.
TLas 2011-10-03 21:35
Na tikrai straipsnis manau kad siek tiek persudytas, nes leidzia susidaryt ispudi kad britai i Lenkija emigruoja vos ne kaip lietuviai i UK. Tikrai netikiu kad taip yra, o kad sioks bei toks "paklydelis" meiles ar verslo reikalais ten persieliai tai tikrai logiska. Kaip bebutu lenkija didele sales, turi didele populiacija, bet taip pat daug migrantu UK, todel salys jau yra susije. Ir is tos daugybes atsiras maza dalis tu kurie pasielgs priesingai ir gris i Lenkija ir dar koki brita paskui save atsitems. Dar vienas aspektas kodel britam geriau lenkijoj, taciau kurio negalima viesai is sakyti - nera juoduku, nera babaju. Kai UK ju tikrai begales, ir cia gal labiau ne rasizmas, o tiesiog yra dideles kolonijos is azijos, afrikos ir karibu, kurie labai mazai issilavine, mazai prisitaike prie vietines kulturos, gan agresyvus ir t.t. Mazdaug visi tie kurie ir dalyvaudavo tose riausese. Lenkija savo ruostu, panasiai kaip ir lietuva, turi ir debiliuku, taciau vidutinis ir zemas sluosknis yra tikrai geriau issilavine nei kad atitinkami sluoksniai UK.
Tarawa 2011-10-03 22:09
as tai irgi emigraves,ir tuo dziaugiuosi. Lietuvoj ieskojau darbo pagal specialybe puse metu,anglijoj pagal ta pacia specialybe gavau per 2savaites. Dabar jau metai laiko kai dirbu. Niekada net nesvajojau tokio atlyginimo uzdirbti koki dabar gaunu Tad i Lietuva kazkaip net neplanuoju grysti. Bet kaip jis pasake taip ir as pasakau: niekada nesakyk niekada
paprastas 2011-10-04 00:00
Kodėl britai sau
arnoldasm3 2011-10-04 00:35
Wtf? visiskas apsurdas. Tas valkatynas gali pritraukti zmoniu? manau kad kas straipsny parasyta yra absoliuti nesamone. Tai vat , pradedu nuo to kad vaziuojant pro lenkija man tokio gero ivaizdzio tikrai nesudare kaip keliaujant anglijoje. Antras dalykas, del tu siuksliu ,tai as nzn kokiam siukslyne anglijos lanketes kad taip matet prisiukslinta. gyvenu tikrai pakankamai dideliame mieste ir cia nuostabu , nei siuksliu ir pats miestas labai grazus, yra piliu , senu griuvesiu, idomiu statiniu , senamiesciai ir visa kita.. Nemanau kad kuri nors rytu salis galetu pasiulyti toki gyvenima kaip cia. neveltui visi cia lekia. atlyginimai normalus, dyrbi juoda darba ar lietuvoj ar cia, koks skyrtumas!!! uztat kaip kainu skirtumas pagal valiuta. idomu ar palyginus pragyvenima maistui uz pvz 40litu ar bbzn kiek zlotu ar 40swaru per savaite dar butu ka lyginti. kuras iswis palyginus valiutas yra nebrangus . nu kitus privalumus net ir tyngiu vardinti .. cia sistema ivaldyta gera ir jokia komunistu salis dar nemanau kad greit pasivys ja.
manciukaz 2011-10-04 08:28
idomu kas tuos visus nusikaltimus daro anglijoj ar nėra statistikos, nes kažkaip nenorėčiau tikėt, kad patys anglai darytu...greičiau afroanglai