Nežemiškos gyvybės atradimas negrįžtamai pakeistų religiją (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Justas116 2011-10-04 17:59
Aš tikrai nieko prieš kai asmuo nori tikėti pasakom, jei jam taip geriau, tegul, bet jei žmogus ją tau per prievartą kiša į gerklę, o ką daugelis mėgsta daryti, tai manau ribos jau yra mažu mažiausia peržengtos. Vaikų indoktrinacija, ypatingai, verčia bjaurėtis religija.
Mindset 2011-10-04 18:06
Kaip gnostikui cia vienas juokingiausiu mano skaitytu straipsniu.
faktas 2011-10-04 18:14
, kodėl nereligingas turi reikšti tolerantiškas? Aš esu nereligingas, bet nesu ir tolerantiškas. O nesu nes, bažnyčia išpjovė tiek žmonių, tiek iškankino, kad net sunku suvokti. Aišku, mes galime sakyti, kad daug pasiekimų architektūroje,muzikoje ir kitur yra būtent bažnyčios dėka. Mes negalime sakyti, kad jei nebūtų buvusios bažnyčios, būtų buvę geriau visam mokslui, nes mes to nežinome. Tačiau bažnyčia visiems viduramžių pasiekimams svarbi tikrai ne dėl savo gerumo žmonijai, o dėl pinigų. Per visus tamsiuosius viduramžius ir (manau) net dabar bažnyčia yra turtingiausia pasaulyje institucija. Viduramžiais tik bažnyčia galėjo skirti pinigų architektų mokymams, kompozitoriams, alchemikams ir pan. Jokia kita institucija negalėjo leisti sau tokio finansavimo, o jei ir galėjo - atspėjai - ji pati buvo priklausoma nuo bažnyčios. O bažnyčia pinigus rinko iš bauginimų, kankinimų inkvizicijose, pardavinėjo indulgencijas, nukankintų ir ypač žiauriai nužudytų turtingų eretikų žemes bei užsiiminėjo kitomis nuodėmėmis. Kai buvau kankinimų muziejuje ir pamačiau bažnyčios kankinimo įrankius, kankinimo schemas ir aprašymus, kokias kraujagysles užrišti, kad kankinamas žmogus kuo ilgiau būtų sąmoningas ir visą kitą siaubą, išėjau su neapsakomu pasišlykštėjimu. Aš manau, kad to muziejaus patalpose reikia leisti pasivaikščioti visiems religingiems žmonėms po vieną maždaug vienai valandai, kad jie suprastų, kas iš tikrųjų yra religija, nes tie religingieji gyvena kažkokioje euforijoje ir net nesuvokia tikrovės. Dar mane piktina, kai koks nors žmogus ima ir pasako - "Lietuva krikščioniškas kraštas, Marijos žemė ir bla bla bla...". Tik va žmonės negali suvokti, kad Lietuva krikščionišku kraštu tapo ne šiaip sau savo noru, o per kraują. Visi mūsų protėviai pagonys buvo tiesiog išpjauti, likę silpnavaliai buvo pakrikštyti. Religija yra pati žiauriausia priemonė, kokią tik kada nors yra sugalvojęs žmogus.
kroitus 2011-10-04 18:16
Ar aš tik vienas pastebiu, bet ir ateistai paskutiniu metu irgi labai pamėgo savo nuomonę garsiai kišti. Susidaro vaizdas, kad jei nesi ateistas, tai privalai būti silpnaprotis, nesugebantis galvoti, netolerantiškas, ir išvis, kaip tave tokį žemė nešioja. O štai jei esi ateistas, skeptikas ir dar geriau - cinikas, tai tu esi tiesiog nuostabus, protingas ir visaip kitaip geras asmuo. Aišku, ne visi tokie, bet ir religingi žmonės ne visi silpnapročiai.
Jiezikjielius 2011-10-04 18:26
na religija kad ir kokia bebutu bloga , bet jin apjunge zmones, paziurekim i siuolaikine, karta.. kuri mazai tiki, jin dar juodesne ,nei praejusi. nesu religingas ir nebusiu, bet dabartineje kartoje nebeliko nieko svento, viska niokoja, nieko nebijo, viskas jiems galima ir pns. palaida bala, zmogus turi kazko bijoti, kad islikti zmogiskas, o dabar.. mokslui artinantis prie religijos isnaikinimo, (nors esu uz tai) bet tai negerina zmoniu sociologines padeties, zmones zvereja, naikina vieni kitus.
Justas116 2011-10-04 18:27
Taip, kai kurie ateistai yra tokie pat agresyvus, kaip ir kai kurie religingi žmonės. Visų pirma, kaip pastebėjai, ateistai negrasina pragaru ar amžinu kankinimu. Taip, aš mėgstu kritikuoti religija ir niekad nedraudžiau niekam kritikuoti manęs, bet jei kritika nepagrįsta logika, negaliu neįsikišt. Ir taip, manau, kad kai kurie religingi žmonės, ypatingai, daugelis evangelikų, baptistų ir religinių fanatikų yra mažų mažiausia SILPNAPROČIAI IDIOTAI.
kroitus 2011-10-04 18:35
Nori pasakyt, kad ten tik Bažnyčios kankinimo agregatai buvo? Netikiu, kad KGB ar ČK nė kiek nekankino žmonių. Tarp kitko - ten dirbo tikrai ne religingi žmonės. O šiaip tai tu nori pasakyt, kad bet kokia religija yra blogis, ar „religija“ vadini konkrečiai Romos Katalikų Bažnyčią? Prie religijų priskiriamas ir budizmas, kas pagal savo principą yra taip pat ateizmas...
Sniegcius 2011-10-04 18:45
Manau, kad tik mažai išprusęs žmogus gali tikėti į dievą ar kažką panašaus..
kroitus 2011-10-04 18:46
Krikščionims patogu - pagrasina „amžinu pragaru“, tai čia su mintim „tau vėliau bus blogai“. Ateistams, kadangi to „vėliau“ nebus, reikia daryti kažką dabar Aš pastebėjau, kad tie naujesnieji krikščioniškieji judėjimai yra garsiau rėkiantys, agresyvesni, nei ta pati katalikų Bažnyčia, kuri jau pakankamai „susitupėjo“ po viduramžių išsišokimų. Bet nesvarbu, ar tas fanatikas babtistas, ar jehovos liudytojas, kenčia VISŲ krikščionių įvaizdis. O „krikščionis“ daugeliui vis dar lygu „katalikas“. O jei aš, tavo manymu, nediskutuoju logiškai, tai čia ne dėl to, kad esu tikintis, o dėl to, kad mano logika tokia, ir tai nesusiję su religija. Aš ir apie atvirą kodą panašiai kalbu
Justas116 2011-10-04 18:54
EDIT: Dėl logikos tai ne tave galvoj turėjau. Kol kas kalbi logiškai ir man iš tiesų nesvarbu tikintis tu ar ne. Katalikas ir yra krikščionis, kaip ir stačiatikis ar protestantas, nors jei lygintume senuosius krikščionis ir dabartinius, gali įžvelgti labai daug nuokrypių bei išsigimimų. Ar neįžvelgi didžiulės ironijos, kad dabartinė krikščionybė dėsto tai, kas visiškai priešinga Kristaus mokymams?
kroitus 2011-10-04 19:23
Taip - ironiška. Tačiau Kristaus mokymai originalia forma šiems laikams visai nebetiktų. Pavyzdžiui, siūlymas išsidurti akį, kuri veda į pagundą. O šiaip bet kokia pasaulėžiūra turi keistis, kad prisitaikytų prie laikmečio. Šiaip tai bent jau katalikybės mokymas nuo Kristaus žodžių nėra taip jau toks radikaliai priešingas. Aišku, yra daug nesutapimų, bet kaip jau minėjau - bet kas laikui bėgant reformuojasi. Tik vat veiksmai...
kiesza 2011-10-04 19:28
Manau, kad Dievas egzistuoja, nes niekas is niekur neatsiranda.. Tuomet is kur atsirado visata ? vienintelis loginis paaiskinimas Dievas galbut netiesiogiai, bet tikrai kaskas virsesnis uz fizika.
Justas116 2011-10-04 19:33
Situacija: Kristus pasižiūri į Vatikaną
KarolisS 2011-10-04 19:35
O dievas iš kur atsirado?
Rukis 2011-10-04 19:43
Manau čia turim sąsajas tarp DIEVO (kaip jis atsirado) ir Didžiojo sprogimo (kitaip Visatos pradžios). Nei vienas, nei kitas neturi savo pradžios tikslaus paaiškinimo. Tačiau aš laikysiuosi mokslo pusėje, nes Didžiojo sprogimo egzistavimas bent iš dalies pagrįstas - visata plečiasi, galaktikos tolsta viena nuo kitos. Prieinam išvadą, kad viskas turėjo prasidėti iš vieno taško, nuo kurio visa materija lekia tolyn (atskaitos taškas)...
Justas116 2011-10-04 19:47
Štai ir užkliuvai už loginės klaidos: 1. Kaip tu supranti tą "nieką"? Kažkas pasakė ar pats išmastei? Negi niekad nepagalvojai, kad niekas yra kažkas? 2. Sakyti, kad už fizikos dėsnių yra Dievas yra tolygu mano pasakymui, kad Visatą sukūrė nematomas skraidantis violetinis zefyras. Į nesuvokimo rėmus gali kišti ką tik nori, nebūtinai Dievą. 3. Pagal "Zero - Energy Universe" hipotezę visa energija Visatoje yra lygi 0 4. Vienintelis kūrybos pavyzdys Visatoje, kol kas, esame mes, todėl dažniausiai teigiama, kad Visatai irgi reikia kūrėjo. Kaip tu gali pritaikyti šį pavyzdį tam, kas visiškai nesuvokiama. Čia tas pats, kaip klausti dvimatės būtybės, kaip atrodo trečioji dimensija. Subjektyvu, todėl neteisinga, pone Vatsonai, turėsime labiau gilintis į Visatos paslaptis.
Vagydarnuor 2011-10-04 20:14
suvokit visatos didy ir jei ji tikrai ne vienitele... tai..tai toks dydzio mastas ir nesuprantamumas, kad mes esam ne kas kita kaip lastele o gal net dar mazesni dariniai. Ir pabandyk lastelei pasakyti kad ji randasi kune ji sudaryta is to ir to. Na o religija..tai isvis yra tiesiog musu isgalvotas reikalas cia diskusijos tiesiog negali buti. Dabar kai pagalvojau apie tai kokie mes mazi ir ta minti apjungiu su "kas uzkure visata ar tai kas uz jos, aplamai viska". nu nors meskit i mane akmeni, lenda labai jau deividiskai lynchiskos teorijos ;o
mnv 2011-10-04 20:32
Gales gincytis "kas, kaip", bet is salies tai atrodys kaip mazu vaiku dilema apie ju atsiradima.. gandras ar kopustas?!?!?!?
enternald 2011-10-04 21:11
Berods K. Sagano citata: kam sakyti, kad Dievas sukūrė visatą, jei negalime atsakyti, kaip atsirado Dievas - geriau patausoti vieną žingsnį ir sakyti, kad nežinome kaip atsirado Visata.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-10-04 21:27
O kaip dėl karo, genocido, išprievartavimų, alkoholizmo? Na, matai, visų blogybių religijai nesumesi.