Kanalizacijos vamzdžiai – virusų aukso kasykla  (1)

Visi žino, kokia nešvari yra kanalizacijos sistema, ir kaip nuo jos toliau reikia laikyti maistą ir švarų vandenį. Jeigu ieškote naujų virusų – pradėkite savo paieškas būtent nuo kanalizacijos vamzdžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai šiuo metu yra katalogizavę apie 3000 virusų. Galbūt iš primo žvilgsnio tai atrodo daug, bet nauji genų inžinerijos atradimai teigia, kad tai tik ledkalnio viršūnė.

Naujoje studijoje, išspausdintoje „mBio“ žurnale, Paulas Cantalupo rašo apie savo tyrimus, kurių metu tyrė nevalytą nuotekų vandenį. Vandenyje buvo rasti net 234 žinomi virusai, kurie gali būti kenksmingi žmonėms, gyvūnams ir augalams. Didžiausias atradimas – bent 50 genetinių anomalijų, kurios galėtų būti nežinomi virusai. Kelio rūšys buvo tokios unikalios, kad tyrėjų komanda net nesugebėjo apytiksliai nustatyti jų vietos dabartinėje virusų struktūroje.

Šis straipsnis patraukė daugelio virusų tyrinėtojų dėmesį ir tikimasi, kad artimiausiais metais šioms studijoms bus skirtas didesnis dėmesys ir finansavimas. Daugėjant miestų gyventojų, didės ir tikimybės apsikrėsti ir išnešioti šiuos nežinomus virusus, todėl svarbu kuo greičiau atkreipti į tai dėmesį, pradėti rinkti naują informaciją ir kurti veiksmingus vaistus. 

Taigi, tikra virusų aukso gysla yra tiesiog čia pat prie mūsų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
Autoriai: Paulius Paulaitis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: