Sulaukėjusių šunų keliamas pavojus amūriniams tigrams  (6)

Rytų Rusijoje gyvenantiems laukiniams amūriniams tigrams pavojų kelia virusinė infekcija, kurią platina benamiai sulaukėję šunys. Toks pats užkratas buvo pasireiškęs ir liūtams, o mutavusi jo versija apniko jūrose gyvenančius ruonius. Infekciją galima sustabdyti skiepais, tačiau gaudyti ir skiepyti laisvėje gyvenančius laukinius gyvūnus yra gana sudėtingas bei brangus būdas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius metus buvo užfiksuoti ir nuodugniai stebėti du šunų enteritu sergantys tigrai. Virusas didžiosioms katėms sukelia nevalingus raumenų trūkčiojimus, pablogina orientaciją, o vėlyvesnėse stadijose pasireiškia stiprūs traukuliai. 

Prieš beveik dešimtmetį į Rusijos žvejų kaimelį Pokrovka atklydo trys tigrai, kurie vėliau buvo sugauti ir laikomi zoologijos sode. Po kelių mėnesių visi gyvūnų sveikata ėmė blogėti ir šie mirė. Zoologai liko apstulbę, negalėdami nustatyti tikslios tigrų mirties priežasties. Kaip paaiškėjo vėliau, viena iš kačių buvo užsikrėtusi šunų enteritu, o vėliau užkrėtė ir kitus kompanionus, su kuriais susitiko greičiausiai prieš ruošdamasi poruotis.

2005 metų duomenimis, Rusijoje amūrinių tigrų, dar vadinamų sibiriniais, buvo 500, tačiau šiuo metu jų pamažėjo mažiausiai penktadaliu. Pasaulinės zoologų organizacijos įspėja – jei nebus susirūpinta laisvėje gyvenančių tigrų skiepijimu, iki 2025 metų jų skaičius gali tapti drastiškai mažas ir populiaciją išgelbėti gali būti per vėlu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: