Spalio pabaigoje į Žemę nukris dar vienas palydovas  (0)

Spalio pabaigoje į Žemę nukris Vokietijai priklausantis palydovas – orbitinis teleskopas. Tai trečiadienį pranešė šios šalies Aviacijos ir astronautikos centras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palydovinis teleskopas ROSAT šiuo metu yra už 327 kilometrų nuo Žemės paviršiaus ir spalio 20-25 dienomis įskries į jos atmosferą maždaug 28 tūkstančių kilometrų per valandą greičiu.

ROSAT yra rentgeno spindulių orbitinė observatorija. Į kosmosą buvo paleista 1990 m. Ši observatorija sudarė dangaus žemėlapį rentgeno spindulių diapazone.

„Naujausiais duomenimis, į Žemę gali nukristi apie 30 palydovo fragmentų, kurių bendras svoris sudarys 1,6 tonos“, – pranešė savo tinklalapyje Aviacijos ir astronautikos centras.

Pasak specialistų, dėl Saulės aktyvumo svyravimų „nepavyks tiksliai nustatyti, kada palydovas įskries į Žemės atmosferą ir kur jis nukris“. Bet, jų manymu, tikimybė, kad žmonėms iškils pavojus, labai nedidelė.

Praėjusį mėnesį į Žemės atmosferą virš Ramiojo vandenyno įskriejo ir ten nukrito 6,3 tonos svėręs Amerikos palydovas. Jis nepadarė jokios žalos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: