Tabletės moterims: vietoj seksualių „donžuanų“ ištikimi partneriai  (6)

Jeigu moterys renkasi sau partnerį tuomet, kai naudoja kontraceptines tabletes, susikuria ilgiau trunkančius santykius, nei nenaudojančios. O blogoji pusė? Panašu, mažiau džiaugsmo meilės guolyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimai rodo, kad kontraceptines tabletes naudojančias moteris traukia kitokie vyrai, nei jų negeriančios. Vienas to paaiškinimas yra toks – kadangi tabletės simuliuoja nėštumą, moterys linksta prie savybių, susijusių su ištikimybe.

Dabar šių pasirinkimų efektas pirmą kartą buvo patikrintas už laboratorijų sienų. Kreigas Robertsas (Craig Roberts) iš Stirlingo universiteto, JK su kolegomis apklausė 1000 moterų, kurios naudojo tabletes, kai sutiko savo partnerį ir 1500 kurios nenaudojo. Visos moterys su savo partneriu buvo susilaukusios bent vienos atžalos.

Komanda išmatavo moterų pasitenkinimą seksualiniais santykiais ir santykiais bendrai, o taip pat, kiek laiko santykiai truko.

Moterys, sutikusios savo partnerį, kai naudojo kontraceptines tabletes, buvo daug mažiau seksualiai patenkintos, bet pažymėjo aukštesnį pasitenkinimą santykiais, finansine parama ir partnerio ištikimybe. Jos taip pat buvo labiau linkusios išlaikyti santykius.

Tuo tarpu vaisingos ciklo fazės metu moterys vertindamos galimus partnerius labiau atkreipia dėmesį į tokius bruožus, kurie siejami su gerais genais ir „pajėgumais“ lovoje (pavyzdžiui, gražus vyriškas veidas ir pan.), tačiau tuo pačiu ir su neištikimumu. Kadangi kontraceptines tabletes naudojančios moterys nepatiria tokių hormoninių pokyčių, jas gali labiau traukti bruožai, lemiantys ilgesnius santykius, sako K. Robertsas.

Nuodugnus tyrimo aprašymas pateikiamas Karališkosios draugijos puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Vytautas Povilaitis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)