Evoliucijos mitai: Evoliucija kuria idealiai prisitaikiusius sutvėrimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Amir 2011-10-24 02:19
Tos knygos pavadinimas nuo seno verčiamas kaip "Alisa veidrodžio karalystėje", o ne "Per padidinamąjį stiklą" Ten apskritai su padidinimo stiklais nėra nieko bendro... Smulkesnis netikslumas, kad ten buvo Juodoji Karalienė, ne Raudonoji - kadangi tai yra šachmatų figūra. Žinau, kad angliškai tai yra Red Queen ir atitinkamai Red Queen hypothesis, bet kas gi verčia pažodžiui, kai jau yra seni nusistovėję vertimai. Alisa juk ne šiaip kokia knygiūkštė, o pakankamai plačiai žinoma O apskritai, šaunus straipsnis ir šaunus visas ciklas. Ir labai reikalingas.
punktyras 2011-10-24 11:44
Ačiū už pastabas, pataisyta.
Indigo89 2011-10-24 14:15
Kai pradesim is tikro zaist su dnr visas tas neissivystymas bus anuliuotas ir galesim "praleist" evoliucijos naturalia atranka ir iskart gaut norimas/reikalingas savybes. Tik klausimas yra ar toks lygis yra imanomas pasiekti zmonems, ir net jei imanomas, ar kada nors bus pasiektas...
Anonymous 2011-10-24 17:48
Jei ka, tai evoliucija ir yra prisitaikymas tobulejant. Ji neturi ribu, nes viskas kas aplink evoliucionuoja. Begalinis ciklas kaip sakant.. Beja, voviere ar rudoji ar pilkoji, bet vistiek tai islieka voviere.. PVZ afrikieciu kraujjo lasteles yra ne apvalios, o pailgos, todel jie atsparus maliarijai. jau zaidzia su dnr.. is esmes nenaturaliai keiciant dnr galimi netiketi efektai, mutacijos ar komplikacijos.. kiekviena klaida virsta tragedija.. o tobulumui ribu nera.
punktyras 2011-10-25 00:39
Netikėti efektai galimi ir natūraliai keičiantis ir mutuojant DNR. Ir dėl to vyko, vyksta ir vyks mutacijos. Be mutacijų nebūtų evoliucijos .
Anonymous 2011-10-25 05:22
Viskas teisingai, bet išsigimusios mutacijos dažniausiai ir vyksta dėl žmogaus tam tikrų veiksmų. Kita vertus, kadangi gamta jua tokia ideali ir kuria idealius gyvius, tai užtat ir išmokome manipuliuoti DNR tada, kai mutacijos įgauna pagreitį dėl pačių veiksmų. Čia požiūris.. Belekur galima pritaikyti tiek idealumą, tiek jo nebuvimą.. Tereikia tinkamai pasakyti. galima net provokuojančiai pasakyti, kad žmogus yra idealiai naudingas žemės gyventojas, nes jis kuria ginklus kurie ateityje gali išgelbėti trilijardinius kiekius gyvybių žemėje nuo asteroidų ar pan. ir t.t. Galima rasti šimtus kontraargumetų ar argumentų.. Beprasmiškas straipsnis ar diskusija apie tai ar gamta ideali ar ne.