Turkiją sudrebino 7,2 balo žemės drebėjimas (Video)  (0)

Spalio 23 d. apie 13 val. 41 min. Lietuvos (ir vietos) laiku Rytų Turkiją sudrebino galingas žemės drebėjimas. JAV Geologijos tarnybos duomenis požeminis smūgis siekė 7,3 balo pagal Richterio skalę. Po kelių minučių toje pačioje vietoje žemė sudrebėjo dar sykį 5,6 balų stiprumu. 1999 m. du žemės drebėjimai, stipresni nei 7 balai, nusinešė per 20 tūkst. žmonių gyvybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Van’o mieste, šalia kurio įvyko drebėjimas, sugriuvo daug pastatų, o po nuolaužomis palaidotas nežinomas skaičius žmonių. Anatolijos regiono naujienų tarnyba paskelbė, kad mažiausiai 50 žmonių buvo sužeista.

JAV geologijos tarnyba pirma buvo paskelbusi, kad žemės drebėjimas įvyko 7 km gylyje ir buvo 7,3 balo stiprumo, bet vėliau patikslino duomenis. Teigiama, kad žemės drebėjimas įvyko 12,4 km gylyje ir buvo 7,2 balų stiprumo. Požeminis smūgis įvyko 19 km į šiaurės rytus nuo Van’o miesto. Žemės drebėjimas buvo juntamas ir apie 100 km nuo epicentro esančiame Hakkari mieste. Ten žemė svyravo apie 10 sekundžių, bet jokių sugriovimų neįvyko.

Zulfikar Arapoglu, Ercis miesto Van regione meras, naujienų agentūrai AP teigė, kad „mieste daug sugriovimų ir daug žuvusiųjų. Mums reikia skubios pagalbos ir medikų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: