Evoliucijos mitai: Evoliucijos pripažinimas pamina moralę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-10-30 15:41
Turbūt rimčiausias straipsnis iš šios visos keistos serijos. (-: Į temą. Vakar buvau religinių fanatikų lizde - Siemens arenoje vykstančiame "Vilties festivalyje". Maniau, kad ten tiesiog paprastas koncertas, o galiausiai pasirodė kad jo paskirtis - raginti žmones tapti dar labiau religingais. Telefonu pafilmavau, kaip žmonės ėjo prie scenos, kad Franklin'as Graham'as įleistų į juo Kristų ir jiems būtų atleistos visos jų nuodėmės. Asmeniškai man tai buvo viena svarbiausių dienų gyvenime, kai supratau, jog žmonės nuo savo evoliucinių brolių - beždžionių dar praktiškai nenutolo. Video šioj nuorodoj, o kontekstas, kas ten vyksta, po pačiu video: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 3oB-9feGnQ Beje, šiandien 18:00 - pakartojimas. Kas praleido šį renginį ir į jus nebuvo įleistas Kristus, tai būtinai nueikite šiandien. Tos sektos lyderis Frankilin'as sakė, kad Biblija teigia, jog atlygis už nuodėmes yra mirtis. Štai jums ir krikščionybė...
sielinas 2011-10-30 16:09
Kad moralė su religija neturi nieko bendra kiekvienam bent kiek platesnių pažiūrų žmogui senai turėjo būti aišku.
sielinas 2011-10-30 16:21
Jeigu nebūtų pilkų masių, kuriomis galima manipuliuoti pasaulis būtų visai kitoks.
ligonis 2011-10-30 16:34
tik religingi, gali sakyt, kad evoliucija pamina moralę, nes kaip jų manymu išsivyste tokia civilizacija kokia yra dabar? rupestinga, besirupinanti savo tėvais, padedantys vieni kitiems(juokinga, bet jie patys pasiklaiuja instinktais atsiradusiais evoliucijos dėka). juk be rupestingumo, būtu tik žmones, bet ne visuomenė kuri funkcionuoja. ...tai tik dar karta patvirtina fakta, kad religingi yra (nenoriu negraziai sakyt) "mentally challenged"
slack 2011-10-30 16:50
tai kad dabar teigiam, kad moraliai atstovauja "žmogaus tesės"(human rights) organizacija. Va ten tai fanatikai . ten tai tikrai mases apgaudinėja.
Nightbringer 2011-10-30 17:52
Krikščionybė subrendo, o dabar ateistams atėjo laikas padaryti tą patį. Fanatikų netrūksta abejose stovyklose, todėl minint vienus, nereikia pamiršti ir ,,savųjų". O ironiškiausia tai, kad patys ateistai, nors ir besigirdami skelbiasi save esą ,,scientizm'o" pasekėjais, išliko tiek pat dogmatiški, bei ignorantiški, kiek ir jų oponentai, kreacionizmo stovykloje!
sielinas 2011-10-30 18:58
Krikščionybei ir bet kuriai kitai religijai jau seniai laikas apleisti šį pasaulį.
LaurynasKlevas 2011-10-30 19:03
Kažkaip neįsivaizduoju dėl to žudančio ateisto. Jo moralė neleidžia to daryti kaip daugelio katalikų, musulmonų ar dar kokių panašių.
edgarasl 2011-10-30 19:47
Beveik ne į temą bet: Altruizmo nėra
titas 2011-10-30 19:55
daugelio?? DD , kaip istiesu ateistai bandydami irodyti savo tiesa perdeda savo teiginiuose ,o visus neateistus shtampuoja ir deda vienoda stereotipa..
LaurynasKlevas 2011-10-30 20:05
O kaip kitaip , visus juos vienija masinė psichozė tikėti neegzistuojančiais dalykais ir paklusti kažkokiai tuos dalykus valdančiai diktatūrai. Jei sudėsi dėl religijos nužudytus žmones tai bus tikrai dideli skaičiai.
titas 2011-10-30 20:38
aha dabar pradekim diskutuoti kas daugiau nuzude zmoniu ar per visa istorija vyravusi religija "del kurios" buvo karai prazude milijonus ar dvidesimto amziaus isryskejusio ateismo salininkai pasiunte miriop i kaleimus milijonus zmoniu... zmones yra zmones ir nesvarbu jie tiki ar ne jei jie zudikai jie zudys vardan religijos ,nebus reigijos zudys del kazko kitko, religija zmoniu nepadaro geresniais ar blogiasniais aplinka ir to zmogaus prigimtis tai nulemia...
moo 2011-10-30 20:58
!
faktas 2011-10-30 21:01
, Biblija teigia, kad tu, kaip ir kiekvienas žmogus, esi "mėšlo krūva" ir už savo nuodėmes tu privalai visą gyvenimą atgailauti ir pataikauti dievui. Tu netgi gimsti su nuodėme. Natūralus tavo atsiradimas yra ne kas kita, o šlykšti nuodėmė! Biblija sako, kad visi žmonės gyvena neteisingai ir Kristus visus pakeis į gerąją pusę. Biblija sako, kad visi, kurie nesutinka su dievo (atsiprašau - bažnyčios) valia - verti mirties. Tai paaiškink man, kodėl religingieji renkasi būti "mėšlo krūvomis" užuot priėmę mokslą ir gyvenę dorai? Dėl tavo komentaro antros dalies - rekomenduoju paskaityti apie inkvizicijas.
Shinigami 2011-10-30 21:02
juokingas mastymas dėl kurio galima ginčytis. Visus lyg vieno ar tai tikintis ar ne vienija masinė psichozė. Nes tam, kad galėtum naudoti mokslą visu pirma jį reikia suprasti, o kai pradedi ji suprasti pradedi juo ir tikėti. Todėl mokslas taip pat yra religija, nes juos reikia tikėti, kad jis teisingas (nors 100% niekada nebūna teisingas, nes laikui bėgant visos teorijos keičiasi). Tas pats ir su tikėjimu į dievą, tie kurie į jį tiki turi visus jiems reikalingus įrodymus, kad jis egzistuoja.
moo 2011-10-30 21:24
Nors dauguma mano pazistamu mane ivardintu "gyku", taciau man labai patinka sios diskusijos. Vien del filosofinio/psichologinio pagrindo, todel kad norint suzinoti visa situacijos esme reikia matyti visas puses. Inkvizicija? Nuzudyta (ivairus saltiniai) apie 5 - 40 tukstanciu. Komunizmo idejinis valymas (ateizmas?) - ? mln. Cia provokacija, be abejo, bet patys diskutuotojai vis pakliuna ant tu paciu loginiu klaidu, vis skelbdami savo "baznycia"
sielinas 2011-10-30 21:29
Stalinas buvo ateistas, o Hitleris katalikas. Kuris daugiau nužudė? Ne esmė. Visur visokių yra ir bus. Iš to seka, kad religija nereikalinga nes tai nėra moralės šaltinis, o tik bereikalingas laiko švaistymas.
sielinas 2011-10-30 21:34
Mokslas nėra religija. Mokslo šalininkai gali bet kada pakeisti savo nuomonę vos atsiradus naujiems įrodymams. TUo tarpu kreacionistai tiki į savo dievą. Dievo egzistavimas jiems yra aksioma, bet kokius mokslo argumentus jie atmeta ir net jei būtų įrodytas dievo neegzistavimo faktas kreacionistai niekada neatsisakys savo tikėjimo objekto. Todėl sąvoka "tikėjimas mokslu" yra netinkama ir negali būti vadinama religija, nes šioje vietoje vadovaujamasi esamuoju laiku egzistuojančiais įrodymais.
moo 2011-10-30 21:38
. Tai gali buti ir TV laida apie maisto gaminimo kultura. Jei laikytume religija morales normu pristatymo saltiniu, kas ateistu pasaulyje yra tikrieji grynojo, nesavanaudisko gerio pristatytojai? Teises kodeksas?
titas 2011-10-30 21:56
Meslo kruva - mmm brandu. pats gal pasiskaityk apie inkvizicijas nes matyt apsisvietimo truksta - miriop nubaustu zmoniu ispanu inkvizicijoje 1.8% , viduramziu inkvizicija 1231-1400 2000zmoniu buvo miriop pasiusti - tai plesikai, zmogzudziai, eretikai. patys ziauriausi inkvizitoriai sugebejo nuzudyt iki 4.5% savo itariamuju . Silpnaprotyste yra labai sekmingai itakojama televizijos ir filmu kur scenaristai megsta viska dramatizuoti ir perdeti.