Internetiniuose pokerio portaluose – kova prieš programinius robotus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

forestbird 2011-11-11 13:32
Labai įdomus straipsnis. Kadangi nemažai lošiu spėju, jog kartą teko susidurti su robotu, tiesa turbūt su nekokiu. Po 20 min, žaidimas tapo visiškai nuspėjamas ir oponentas visiškai nekoregavo savo sprendimų priklausomai nuo mano pasikartojančių veiksmų.
Zergas 2011-11-11 14:29
o kas uzdraus paciam portalui paleist toki bota?visuomet sakiau kad online pokeris nera saugus.
nondescript 2011-11-11 14:36
Kokio saugumo ten gali tikėtis, kai pusė žaidėjų tarpusavy susitarę, sako vieni kitiems savo kortas telefonu ir pinigus dalinasi po lygiai nepasigirsiu, bet patys taip darydavom, tik žaisdami ne iš tikrų pinigų, ir kitiems laimėt tada likdavo tikrai mažai šansų.
forestbird 2011-11-11 15:14
Ar bandei, kad šneki? Kiek supratau nesi žaidęs pokerio iš pinigų o konstatuoji, kad ten susitarę visi. Žaidimo ne iš tikrų pinigų nelygink, nes kitas žaidėjų lygis. Kam to telefono juk sėdi prie pc tai yra skype, o reali patirtis rodo, jog žaidimas susitarus su kitu nepagerina tų šansų. Tam, kad tai suprasti pokerio pagrindų neužteks todėl geriau patikėk
nondescript 2011-11-11 15:34
Na jo, iš pinigu nesu žaidęs, čia gal labiau iš gandų lygio, bet esu girdėjęs kad taip vyksta, o skaipus visokius gali susekt jei kam nors kila įtarimas. Ir kodėl sakai, kad tai nepadidina šansų laimėti, jei turnyre žaidžia dar bent du tavo draugai, iš karto padidėja tikimybė, kad kažkuris iš jūsų laimės, ir pinigus galima bus pasidalint, ir jei žinai jų kortas, gali lengviau pamatyt kas blefuoja ir skaičiuot kortas, ar ne?
kionig 2011-11-11 15:59
Man tai keista matyti, kai žmonės ypatingai save sureikšmina, kai jie žaidžia iš pinigų ir priešpastato save vos ne guru... Atseit tu durnas, nes tu nežaidei iš pinigų, tai geriau "tikėk ką sakau". Kažkaip man netelpa į jokios argumentacijos rėmus, kaip tik savęs sureikšminimą.
Zergas 2011-11-11 16:10
nu kaip nepagerina jei sprendimus priimi turedamas daugiau informacijos nei tavo varzovas kuris remiasi tik savo kortom ir tom kurios ant stalo?
HeRoinas 2011-11-11 17:19
Atsakykit man i kelis klausimus tiesiog loginiu mastymu. Kodel bot'u pardavejai pardavineja botus jeigu jie yra pelningi? Kodel tarkim sekmingi pokerio zaidejai virsta treneriais "coach"? Kodel rasomos knygos su pelningom strategijom? mano atsakymas: nes visi jie suprato, kad pokerio nuspeti neimanoma. Ir tikrai nera konkretaus kelio kaip uzdirbti is pokerio. Tad nutare geriau zmones kvailint ir isviliot pinigus. p.s. esu gerai istudijaves pokerio boto veikima ir galiu pasakyti paprastai, bot'a ismokinti sekmingai losti yra sunkiau nei absoliutu kvaili. Atmetus tai kad pats turi buti 2x sekmingas pokeristas. kalbant apie knygas, jos tik pastato tave i vezes, nieko daugiau. Treneriai irgi sunki tema, nes galima uztrukti visa gyvenima beieskant tau tinkamo, kuris tikrai ismokys kazka.
forestbird 2011-11-11 18:09
Aš nesureikšminu, tiesiog žmogus ilgai lošiantis iš pinigų pokerį supranta geriau nei žmogus kuris žino taisykles ir pabandė kokiame portale pažaisti nemokamai. Argumentacija tokia, jog taip tu žinai 2, na jei žaidžiame tryse 4 papildomas kortas. Bet kaladėje yra 52 ir tos 4 papildomos kortos daro palyginus mažą įtaką odds skaičiavime. Pati pokerio matematika yra tik dalis pokerio ir sprendimų priėmimui dar turi įtakos daugelis kitų aspektų (varžovo žaidimo braižo supratimo, tai ką varžovas mąsto apie tave ir t.t.) O čia vėl pereinam prie HeRoinas mintis. Nevisiškai sutinku, iš pokerio gyventi sugebama, tačiau tai nykstamai maža dalis. Ta dalis nesigiria, nes visuomenė jo nepriimtų. Pavyzdžiui kai vieno užsieniečio kolegos pamatė, kiek jis uždirbo per vakarą (pokerį suprantantis žmogus žino jog svarbu ilgalaikis išlošis, o ne vienas vakaras) po daug laiko nusipirkus jam mašiną išgirsdavo ironiškas replikas "vėl korta krito". Todėl surinkti bent 3 pelningus žaidėjus gana sunkus uždavinys, be to manau jie mieliau žaistų atskirai Būti treneriu ir rašyti knygas tai aukštesnis žaidėjo lygmuo, ir taip, kiekvienas nori stabilaus uždarbio, o ne išlošio. Tačiau nebandykite manęs įtikinti, kad knygas rašo ne prieš tai iš pokerio gyvenę žmonės. Gal kam įdomu kokie tie tikri lošėjai čia http://en.wikipedia.org/wiki/World_Series_of_Poker žemiau rasite žaidėjų biografijas. P.S. Nuomonė tik apie Holdem pokerį, kitų pokerio rūšių rimtai nelošiu, tai gal ten įmanoma įgauti pranašumų žaidžiant susitarę (bent odds susiskaičiuot lengviau Omaha, 5 card ir kitose rūšyse)
Houdini 2011-11-11 18:14
Geriau jau, ponai, žaistumėte šachmatais...
forestbird 2011-11-11 18:20
sukurti, tai pokeris daugiau žmogiškųjų savybių reikalauja
Rukis 2011-11-11 18:53
tai kad kaip tik lengviau šachmatų botą sukurt.
kiesza 2011-11-11 19:14
jai bijot visokiu botu tai pradekit zaist omaha ar kiniska pokeri. Ten daugiau galimu kombinaciju ir sunkiau sukurt robotus galincius sekmingai suzaist. O holdemas jau visu perprastas, ir jam prikurta begale programeliu, padedanciu kelti pinigus
mch0lic 2011-11-12 07:37
Butu labai idomu paanalizuot tų botų išeities tekstus O šiaip tai kartais žmonės tūpiau lošia nei botai. Kartais veidaknygej iš neturėjimo ką veikt pažaidžiu, bet paprastai pas daugumą strategija ALL IN, o tada žiūri kas bus, aišku žaidžiant iš pinigų taip tikriausiai nėra, bet iš pinigų žaist neturiu jokio noro, o paekspermentuot su AI visai idomu būtų... Juk yra daugiau sričių kur būtų galima AI pritaikyt
Nerkus 2011-11-12 09:15
tenka man internete sachmatais pazaisti. del botu tai nezinau ar esu susidures, bet esu susidures zu zmonemis kurie zaidzia sone isijunge sachmatu programa. kai sita supratau pradejau zaisti partijas ne ilgeznes nei 5 min vienam zmogui, dazniausiai zaidziu 3 min vienam zmogui. tokiu tempu zaidziant nelabai suspesi dar kompe figuras pastumdyti. buna kartais kad zmogus iskart prdeda lb gerai, o paskui, kai pamato, kad nebera laiko dar ir kompe figuras stumdyti, tai nusizaidzia ir pralaimi.
wilkas 2011-11-12 11:21
Kas susidūrę su lošimo susitarus (collusion) aptikimu, tas žino, jog bendravimo priemonės visiškai nesvarbu, ar tai telefonas, skype, ar greta sedėdami kalbatės. Lošimų svetainės programinė įranga analizuoja situaciją ir tikrina, ar tavo elgesys statistiškai logiškas pagal tau žinomas (matomas) kortas. Jei tam tikru dažnumu nelogiškas, t. y., elgiesi taip, tarsi žinotum daugiau, paskiriamas išsamesnis tyrimas, ir jie išanalizuoja, su kuriais kitais žaidėjais tavo žaidimas derinamas.
enternald 2011-11-12 12:15
Man tai internetu nėra jokios esmės lošti: įdomiau akis į akį su šiaip pažystamais iš nedidelių sumų. Visiškai skirtingi dalykai žaisti internetu ir su kitais žmonėmis tiesiogiai.
forestbird 2011-11-12 13:15
Kad tokie bandymai sugaunami ne bendravimo priemones imant, o darant žaidimo analizę manau visiems suprantama. O kokia tavo nuomonė ar collusion gali padidinti išlošio galimybę (kalbant apie cash games, ne torunaments)?
wilkas 2011-11-12 14:07
Gal prie kokio naujokėlių stalo, kur per vieną ranką limp'ina 5-iese ir daugiau, "sąjungininkams" pavyktų išvengti nuostolių nesipešant tarpusavyje ir keliais procentais pasididinti savo sėkmės šansą, bet vis tiek didžiąją sėkmės dalį lemtų geras oponento supratimas. O prie rimtesnių žaidėjų stalų pre-flop tarimasis manau tiek daug naudos neduoda.
forestbird 2011-11-12 15:21
Aš ir taip manau, o tos papildomos mintys apie bendrą žaidimą, dar ir trukdytų susikaupi