Pragaras gamtos mokslų požiūriu: plečiasi ar traukiasi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enternald 2011-11-12 12:21
Na aš užkaitau, kaip studentui reikia ruoštis naktį prieš egzaminą
Shinigami 2011-11-12 18:49
Gerai nežinau, bet iš to ką žinau manau, kad nei egzoterminė, nei endoterminė. Šiluma kaip fizikinis reiškinys, kiek žinau, aprašomas kaip atomu judėjimas. Šaltoje medžiagoje atomai, beveik nejuda, o stovi savo gardelėje. Karštoje medžiagoje jie smarkiai juda. Tačiau juodojoje skylėje atomu nėra. Tad nėra kam ir judėti. Todėl juodoji skylė nei karšta nei šalta? Tačiau energija ir medžiaga į ją pastoviai sugeriama, bet ne iš spinduliuojama. Nors niekas realiai nežino kas jose vyksta ir kur ta energija ir materija dedasi. Apie jas sprendžiama tik iš turimu macro ir micro pasaulių duomenų. Nors ten gali galioti ir visai kitos taisyklės.
enternald 2011-11-12 23:30
Šiaip pataisysiu ji vis dėlto išspinduliuoja spindulius, vadinamaja hawking'o spinduliuote: http://en.wikipedia.org/wiki/Hawking_radiation
Shinigami 2011-11-13 12:56
Kaip supratau, ji spinduliuoja dėl kvantinių priežasčių. Ir kaip supratau yra netgi dvi teorijos kaip ta spinduliuotė atsiranda. Bei pagal ta straipsni juodoji skylė gali būti tiek endoterminė, tiek egzoterminė. Viskas priklauso nuo jos masės. O jei naudosime antrąją teoriją tuomet juodoji skylė ne garuoja, bet sukuria, toliau nuo savęs, virtualias daleles (dalelių poras). Kurios suskyla ir viena krenta į juodąją skylę, o kita išjos ištrūkstą. Krentanti į juodąją skylę dalelė turi neigiama masę, o išeinanti teigiama. Dėl to ir mažėja juodosios skylės masė bei energija. Bet ar toks reiškinys patenka į endoterminių ir egzoterminių reiškinių apibrėžimą?
vazzy 2011-11-13 13:14
manau negalima tokiam niutono fizikos uzdaviniui taikyt Boro mechanikos nes cia yra taikoma boilio-marioto desnis, kuris apraso uzdaroje sistemoje turiu ir temperatoros priklausomybe, kadangi hawking radiaton apraso virtualias daleles kurios atsiranda arba kitaip tariant negali neatsirast krantinio vakuumo teorijoje ir ju anihiliacija, tai nera uzdara sistema, netgi galeciau teigti, kad ten isvis nera jokios sistemos.
mobilunkas 2011-11-13 15:13
zodziu priejom nuomones kad pragaro negalima aprasyt egzo endo termiskai, nes tai butu tas pats kaip paklausti ar zalias daiktas yra raudonesnis ar melynesnis, arba ar zeme yra skystis ar dujos
KarolisS 2011-11-13 20:13
Rojus nei plečiasi nei traukiasi, nes straipsnyje rašė, kad niekas į rojų nepatenka.