Oficialus komentaras: koks yra „Coca Cola“ poveikis organizmui?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2011-11-14 20:15
Bet tokių beprasmių komentarų netingi rašyti ar ne ?
neurologist 2011-11-14 20:16
Analog 2011-11-14 20:31
Klozetus valo, dantys mirkomi koloj pajuoduoja, diabetui įtakos turi. Čia ne gandai. Nors kaikurie ir negali pagrįsti savo nuomonės, bet šiuo atveju ji teisinga. Nesakau, kad reikia nuo kolos bėgt kaip nuo velnio, bet kaip kasdieninio gėrimo geriau jos atsisakyt. Ir ekonomiškai naudingiau
KarolisS 2011-11-14 20:47
Na, klozetus ir tiesiog paprastas vanduo plauna (kai pašikat nuleidžiat vandenį, taip?), bet tai nereiškia, kad vanduo yra be galo kenksmingas. Ir išvis koks čia argumentas "gerai plauna klozetus"? Daug skystos konsistencijos medžiagų tinkamos plovimui - alus, cola, dauguma sulčių, benzinas. Na gal kavą reiktų atmesti, bet vanduo juk nėra kenksmingesnis už kavą, ar ne? Ir čia yra subjektyvus straipsnis, šitaip galima suprasti iš to, kad oficialus yra Coca Colos atsakas į tai, bet va kai būna šališkas straipsnis "kokia cola kenksminga", tai niekam jis neatrodo nei subjektyvus nei ką, bet va jei straipsnyje bandoma paneigti teiginius - tai jis šališkas, subjektyvus, neteisingas ir dar visoks, nors realiai abu straipsniai subjektyvūs ir tame nėra nieko blogo, nes jie pateikiami kartu, o ne publikuojamas vienas, o kitas yra numetamas į šalį, "nes nepatinka kažkam su kitokia nuomone".
Arthuras 2011-11-14 20:47
Rūgštinė terpė - nesveika dantims, kaip ir dideli kiekiai cukraus. Dideli ir staigiai suvartoti cukraus kiekiai skatina tam tikrą diabetą. Ir dar turint omeny, kad Lietuvoje tas brudas brangus, lyginant su kitais gėrimais - nematau tikslo jį pirkt. Kuo toliau, tuo kolos suvartojami kiekiai išsivysčiusiose šalyse mažės. Ir taip, jis reaguoja su kalkėmis ir pan., nes turi savyje H3PO4.
Plikas 2011-11-14 20:51
Matai, "pointas" tame, kad aukčiau esančiame sakinyje žodį "kokakola" pakeitę į bendresnį "limonadas" beveik nesuklysime. Išvardintas savybes turi tam tikra maisto grupė, tai kodėl reikėtų išskirti konkretų produktą, taip sudarant įvaizdį, jog minėti neigiami poveikiai pasireiškia išimtinai tik nuo paminėto konkretaus produkto?
Analog 2011-11-14 20:55
Tu teisus, tiesiog kokakola Lietuvoj kaip ir sinonimas visų limonadų.
Anonymous 2011-11-14 22:02
pirmiausia, tai yra mano silpnybe, o siaip is esmes tai nebuvo beprasmis komentaras, tai paprasta nuomone, kad skaitant tokius straipsnius galima susidaryti daugiau klaidinga nuomone nei teisinga.. todel verte yra minusine, jei neskaitei pries tai rasyto straipsnio.. bet jei ir skaitei, vistiek akivaizdu, kad kolos darbuotojo misija nuslepti, paneigti ir pateikti tik savanaudiskas mintis..
Plikas 2011-11-14 22:12
loggo 2011-11-14 22:40
Straipsnio santrumpa mano akimis: Kokakoloje yra cukraus? Taip. Bet žinote, kur dar didesnė cukraus koncentracija? Trijuose šimtuose trisdešimtyje gramų cukraus. Ten cukraus koncentracija siekia šimtą proc. Taigi, kokakola, palyginus su tuo pačiu kiekiu cukraus, yra labai sveika alternatyva. Kokakoloje yra kofeino? Taip. Bet žinote, kur dar didesnė kofeino koncentracija? Trijuose šimtuose trisdešimtyje gramų maltų kavos pupelių. Vat ten tai kofeino dafiga. Taigi, kokakola, palyginus su grynomis kavos pupelėmis, yra labai sveika alternatyva. Kokakola - kaloringas gėrimas? Taip. Bet žinote, koks skystis dar kaloringesnis? Trys šimtai gramų alyvuogių aliejaus turi žymiai daugiau kalorijų. Taigi, kokakola - sveika alternatyva. Kokakolos sudėtyje yra fosforo? Taip. Bet žinote, kur fosforo jonų koncentracija dar didesnė? 50% fosforo rūgštyje. Taigi, palyginus su stiprios fosforo rūgšties gerimu, kokakola yra sveika alternatyva. /hiperbolizacijos.
sloggi 2011-11-14 22:56
kazi kodel nepaminejo tokio daigto kaip anglerugste, kuri prisotinta i gerima yra. Jos pagrindinis poveikis tas, kad jis gerina ir skatina riebalu kaupimasi ir susidaryma organizme.
kionig 2011-11-14 23:03
, jei žmonės nemoka vartoti atitinkamai maisto, kuris ir tampa nuodu t.y skatina nutukimą, kadangi kalorijos nėra sudeginamos. Ir taip pat subjektyvi nuomonė, kad "aj čia šūdas ir aš jo neskaitysiu, bet visi melagiai", nelabai telpa į nuomonės rėmus, o tiesiog į paprastą subjektyvų teiginį.
Pypkiu 2011-11-15 00:00
tas su angliarūgšte tai geras vieninteliai dalykai, ką esu girdėjęs, tai, kad ji tirpdo kaulus (dėl kraujo ph pokyčių) ir tai yra kai vartojama labai labai daug ir ilgai, arba skrandžiui. o daugiau tai....
ZydriusX 2011-11-15 00:39
O va čia rimtas dalykas, reikia skambinti pavojaus varpais! Kodėl? O todėl, kad šiais laikais dirbtinai išvedinėjamos tokios vaisių rūšys, kad jie būtų kuo saldesni. Saldesnis vaisius - daugiau cukrų, daugiau nereikalingų kalorijų ir greitesnis tukimas. Vaisių sultys, net ir natūralios, dažnai būna tukimo priežastis, jei nekaltai vartojamos. Visas straipsnis tai grynai amerikoniškas. Idėja: "Mes gamina šlamštą, bet mes turim jį parduoti, kad uždirbtume pinigų (kvailai tas pasaulis surėdytas...)". Pirkimas ir vartojimas neva vartotojo reikalas, tiesiog atsikratoma atsakomybės, patys žmonės kalti, kad yra kvaili, neapsišvietė, gyvena kvailame pasaulyje ir tiek. Niekas niekam nieko nedaro, bet žmonės sėkmingai serga ir miršta ;P.
Anonymous 2011-11-15 00:53
pats tika pateikei svaru argumenta, kad coca colos darbuotojas nebuvo objektyvus, nes pamirso esminę detalę. Beja, is vieno komentatoriaus supratau, kad lyginama buvo su viename buteliuke esancia medziaga, kuria suvartotojame per diena.. p.s. darosi panasu, kad kazkas is principo bando kritikuoti..
Pypkiu 2011-11-15 09:00
sacharoze gaunama, kad ir is cukriniu runkeliu -_- nereik remtis vien kazkokiais gandais
sub 2014-09-29 11:19
Palyginimas ne koks. Bet tiesos yra. Šiaip nesu prieš Coca cola, mano šaldytuve visada jos rasi, nes man tai gerai gavaininantis gėrimas. Pora minusėlių, kad nemažai cukraus ir rūgštingumas nemažas. Bet saikingai geriant, dvi taurės į dieną, nieko blogo. Geriau nei alaus tiek pat išgert, kuriame cukraus daugiau, bei kurį sunkiau skaido organizmas. tarp kitko alus irgi nėra blogas valiklis.