400 žmonių sutiko skristi į Marsą be galimybės sugrįžti atgal

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2011-11-14 23:51
Nuo to laiko, kai pradėjau naudotis internetu, skaičius 404 sukelia neigiamas emocijas Jo amžinai nėra, kai labiausiai reikia.
Manvydas 2011-11-14 23:55
Kiek is tu 403 zmoniu liktu istikruju, jeigu gautu pasiulymus? Sakyt galima beleka, o manau realybej gavus toki pasiulyma kokie 3/4 stipriai viska permastytu..
Foxman 2011-11-15 00:10
Nenoriu pasirodyt pesimistas, bet pagalvokit netik apie išlipimą į Marsą. Visas šitas reikalas tuks visą likusį gyvenimą (manau dauguma pagalvoja tik apie 2-3 valandas iš visos misijos, kurios sudaro didžiausią norą skristi). Juk kas dien reikės daryti tą ką lieps dėdės iš žemės (kiek pastebėjau astronautai tikrai nemažai dirba). Nemažai savanorių atkrenta per pirmus bandymus įvairiose užduotyse nes tikėjosi visai ko kito. Taigi noriu pasakyti - tikėkitės blogiausio įmanomo varianto koks tik gali būt misijoje į Marsą ir užmirškit visus džiaugsmingus dalykus (kaip įamžinimas istorijoje, pasivaikščiojamas Marse ir pan.), tuomet pabandykite pagalvoti ar tai ištvertumėte likusį gyvenimą. Aišku nesakau, kad taip bus, bet ar nebūna taip, kad tai kas kažkada kėlė džiaugsmą, laikui bėgant įgrysta daug labiau nei kas kita.
werafonas 2011-11-15 00:33
Bet pats realiai pagalvok. Nuskrendi pvz 27 metų amžiaus. Manai, jog po 30 metų negalėsi grįžti atgal? Bet ar tikrai??
immortallt 2011-11-15 00:39
Justo komentaro perskaiciau pirmas kelias eilutes. Kas tie pinigai? O po to jau apie resursus pradeda rimtai kalbet. Kada suprasit, kad pinigu gali spausdinti kiek nori, bet uz juos nusipirksi lygiai tiek pat, nes pinigai ir atspindi RESURSUS. Gyvenimas Marse tikrai butu dull... Susirasinejant issiunti laiska ir lauki maziausiai 1,5h atsakymo... Neimanomas live feed. Jeigu atsitiks kas nors - jokios pagalbos. Jokiu mediku, vaistai ir riboti. Galu gale maistas ribotas! O kaip jis augs Marse - visiskai neisivaizduotina. Beje manau, is marso i zeme grizti yra tik vienas budas - gaminti kura marse. Jei jau nereikes gabentis kuro - kelione turetu gerokai atpigti. O dar turint omeny, kad per 20-30 metu technologijos gerokai patobules, tai galbut tereikes su kapsule pakilti nuo marso pavirsiaus ir orbitoje pagriebs kitas erdvelaivis, kuris atgabens i menulio baze, o is ten nusileisi i zeme (resursu taupymas)
Planktonas 2011-11-15 01:05
Hm.. o as nematau cia jokios problemos, as tik matau vel ta pacia pop sci sukurta nauja tema sci zmonems pafantazuot, kas cia blogo nugyvent ten visa gyvenima pff milijonai ar daugiau zemeje taip gyvena, pradedant nuo tylos izadus daviusiu vienuoliu, atsiskyreliu, vienkiemiu gyventoju, kaimu gyventoju, visokiu religiju vienuoliu kurie negali palikti savo busto ir t.t. tai kame cia problema? esme yra, visuomenes poziuris butu blogas taip pat ir mano, jeigu ten issiustu zmones ribotam laikui, pvz 5 m. ir tada nebebus deguonies atsargu jus mirsit... ar jus sutinkat but pirmi? taip ar ne? atliksit kokius nors tyrimus pasiaukosit mokslo vardan... bullshlt, o jei technologijos (ten leidziancios apsirupinti sistemos) leistu nugyvent ten bent 50 metu ohoho vaikyti gal jie isgyventu ilgiau nei mes zemeje, o gal butu israstas gyvenima prailginantis vaistas ir jiems nusiustas? o gal zemes ekonomika atsigautu ir butu pinigu ne tik juos grazint is marso, bet pasiuusti dar kokius 1000 newcomeriu.
Planktonas 2011-11-15 01:10
As manau, kad pirmieji gyventojai marse turi didziausias perspektyvas isgyventi ir net gyventi ilgiau, nei sakykim hmm.. koks ten santykis kiek kiek % zmoniu valdo likusius zmones, tai uz visus tuos likusius jie tikrai gyvens ilgiau cia mano nuomone
Planktonas 2011-11-15 01:14
Jei is vis jiems iseitu ten isgyvent... del gyvybei palaikyti butinu dalyku
mielasvyrukas 2011-11-15 01:44
Zmones is prigimties siekia issiskirti is kitu, buti savo srityje geriausi, Siuo atveju marso kolonizatoriams tai galetu tapti atsvara depresijai. Duomenu rinkimas, grunto analize, vandens isgavimas, maisto auginimas ir marso bazes (savotisko marso kolonijos senamiescio) statyba. Manau, kiekvienai uzduociai nasa (ar esa) parinktu tinkamiausius zmones. Sie turetu savo rankose visuomenes palankuma, gerbejus socialiniuose tinklose, o gal net kontraktus su reklamos agenturomis ar nuosava versla. Tarkim kokia tikimbe, kad vienintelio virejo ar floristo uz musu planetos ribu parasyta knyga taps (ar netaps) bestseleriu... manau nemenka.
Pushius 2011-11-15 09:37
Jei kas pasiūlytų tokį skrydį, tikrai skrisčiau, kad ir be galimybės gryšti atgal. Manau pats skrydis kompensuotų viską
kiesza 2011-11-15 11:39
jai viesai paskelbtu konkursa manau atsirastu ne 400 o keli simtai milijonu norinciuju, nes zeme tapo nuobodi ir niekuo nebenustebina
blizzard 2011-11-15 16:34
Manau išsiuntus ten 1000 žmonių vienu kartu jau būtų kaip reikiant kolonija pradžiai sukurta tik va niekas tokių beprotiškų pinigų nenori skirt..
Anonymous 2011-11-15 17:38
didziausius nuopelnus gali pasiimti tik nasa.. parasys istorijoje, kad nasa issiunte savanorius i marsa.. o vardus mazai kur rasines.. kita vertus nepavykus kelionei tave pamirs dar labiau, o isliks tik nasa nesekmes faktas su igulos pavadinimu.. o jei nusileisi ir net gyvensi, bet kolonizacijai nepavykus tu vistiek busi pamirstas.. galbut kitur prades kolonizuoti zmones.. sansai daug mazesni nei noretusi.. bet kita vertus jau pati kelione kazkam gali buti verta isbandyti laime.. toliau.. idomu kaip jiems seksis gerus zmones surinkti.. ne paslaptis, kad reikes idealios sveikatos, gero issilavinimo ir patirties.. bet tokie zmones gan neblogai gyvena ir zemeje ir yra uzimti zmones, todel net nelabai ir galvoja apie tokius dalykus.. didziausia tikimybe, kad astronautai gali pasirasyti ir bus tinkami siai misijai.. bet kiek pastebejote gali prireikti ne tik astronomu.. kita vertus tiksliuju mokslu zmones dazniausiai lengvai perpranta visas specilizacijas, per 4 metus pasiruosimo imanoma net visus keliautojus ismokyti visko ko prireiks marse.. realiai svarbiausi asmenys bus kurie gaudosi technologijose, nes gyvybes palaikymo sistemos nera juokas..
Anonymous 2011-11-15 17:42
nepamirs istorija labiausiai datos ir fakto, o jei uz keliu simtu ar tukstanciu metu mes nusileisim i dar kokia 10 planetu, tai manau bus nebeidomu niekam tas marsas.. kita vertus menulis palydovas, o ne planeta, o marsas bus pirmoji svetima planeta..
Anonymous 2011-11-15 18:10
realiai jie net gal uzsidirbtu pinigu tiek, kad patys nusipirktu pargabenima.. bet ne del to rasau si komentara.. dabar isivaizduokite jus esate menulyje. nasa turi slapta priejima prie visu jusu sistemu valdymo.. jie tiesiog jus kaip robotus valdo.. privalot visi klausyti kitaip mirsit. kiekvienas jusu zodis pries papuolant i public visada perziurimas ir tik tada publikuojamas.. jus butumet tarsi laboratorines ziurkes, su kuriomis daro ka nori nasa..
Anonymous 2011-11-15 18:11
o jeigu nebutu jokio langelio i vaizda? o po menesio pradetum spjaudytis kraujais?
enternald 2011-11-15 19:04
Man klausimas kilo: ar nebus kad tie paskutinę minutę persigalvos ar išpjaus iš neturėjimo ką veikti vieni kitus erdvėlaivyje (psichikai sutrikus gali visko nutikti, į mėnulį skristi buvo fiziškai ir psichologiškai ruošiamasi ne metus, o mėnulis ne Marsas atstumai didesni.
Anonymous 2011-11-15 19:21
gal bus kaip filmuose.. vienas ginklas apie kuri niekas nezinos, vienas bus vadovas priziurint tvarka... o siaip kelis menesius shachtoj isbuvo gi zmones ir lyg neispjove vieni kitu.. psichologai paliepe pasiskirstyti pareigas.. gal nebus tokie kvaili nasa darbuotojai, kad neparuostu visko normaliai.. juk net napaleonas vienas sugebejo susiproteti, kad kariams reikia veiksmo, kad nesukiltu ir liepe iskast griovi vieniems, o kitiems uzkasti...
blizzard 2011-11-15 20:41
Būtų viena iš didžiausių "fail" NASA istorijoje..
Anonymous 2011-11-15 22:08
siaip ruostu tikrai daugiau nei turi isvykti.. o paskutine minute persigalvojus jau lauktu kandidatai pakeisti, taip kad fail nebus niekada.. aplamai amerikoje nebuna taip kad nebutu atsarginio plano ir pasiruosimo paciam blogiausiam scenarijuj..