Žemės drebėjimai, kuriuos sukėlė žmonės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

WastedYears 2011-11-16 13:17
su Kinijos žemės drebėjimu, tai nustebino, kad žmogus sukėlė....Dabar žinosiu
enternald 2011-11-16 16:28
Kasyklų ir užtvankų yra visur, gal tiesiog sutapimas, kad drebėjimai vyksta ten, juk kasyklos ir užtvankų ar geoterminių šaltinių regionai yra kaip taisyklė seismiškai aktyvūs ir nieko nuostabaus kad šie drebėjimai įvyksta. Blogiausiu atveju tik paspartinamas ir taip būsimas procesas (regionas su ar be kasimo vistiek liks seismiškai nestabilus). Tiesa tokios užtvankos kaip Kinijoje gali sukelti rimtų pokyčių (net žemės sukimą sulėtino sekundės dalimis), kaip ir žemės drebėjimus, bet dydis dažnai būna mažas ir nejaučiamas, nebent išskirtiniais kaip Japonijoje atvejais: http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/ ... qstats.php Kas liečia geotermiją: tokie sprendimai, kaip Bazelio miesto valdžios greičiau eilinė ekoidiotizmo apraiška, kai akivaizdžiai naudingos ir ekologiškos technologijos atsisakomos dėl kvailų idėjų. Į šį šąrašą galime įrašyti kovojančius prieš vėjo energetiką (šešėlis, ultragarsas ir kiti neegzistuojantys dalykai), atominę fobiją (tiesa čia realesnė baime, bet vistiek lieka nepagrįsta), žmonius protestuojančius prieš magnetinės levitacijos traukinių ir šiaip geležinkelio plėtrą. Metro pločio geoterminiai gręžiniai dideliame gylyje vargiai ar ką pakeičia
Pasalietis 2011-11-16 17:17
Kažkaip regis praeitą savaitę Čekuolis panašiai kalbėjo. Ir sakė kad dėl Kinijos tik spėjama, kad žmogaus kaltė ir pavardino daugybė dalykų dėl ko tai ne žmogaus kaltė galėtu būt ir dar, kad neįmanoma to nustatyti, nes Kinijos valdžia draudžia to drebėjimo tyrimą.
Durnas 2011-11-16 22:13
Nusipirk torto, atsipjauk jo gabalėlį, ir valgyk ne nuo viršaus, o iš vidurio link apačios. Tas pats su kasyklomis. Ir kai tavo tortas sugrius, bandyk aiškint, kad atbėgo kažkas ir jį sugriovė.
rimasD 2011-11-16 23:27
Žmogus yra ganėtinai protingas, tad jei prieina prie minties, kad pats sukelia žemės drebėjimus, tai galėtų ir pats juos minimalizuoti. Sakykim: Jei ugnikalnis turėtų nedidelį nutekėjimą, tai lava iš jo veržtųsi nedidele srove, bet pastoviai. Nesusikauptų tiek energijos, kad sunaikintų viską aplink. Kai žemės plutos plokštės lipa viena ant kitos, plutos įtempimas vis didėja, galėtų padėti nedideli sprogimai seismiškai aktyviuose rajonuose, kurie suaktyvintų nedidelius, nepavojingus žemės drebėjimus, ir panaikintų plutos įtampą, kaip dabar daroma su kalnų griūtimis. Kad neįvyktų viena, didžiulė, sprogdinami nedideli užtaisai, ir griūtis paverčiama keliomis, nedidelėmis.
Heksogenas 2011-11-17 10:13
Pastudijuok daugiau geologijos manau atšoks tokios fantazijos, kalnų griūtis tai čia ašara jūroj, nes tu jas matai gali pasakyti ir paskaičiuoti kas kaip vyksta ir jų išvengti, plokštės yra kur kas kita jose daug faktorių visų nepaskaičiuosi ir nenuspėsi, todėl tokie sprogdinimai gražiai atrodo kol turi bazines mokyklines žinias apie tai.. Ugnikalnių ir nenuleisi taip lengvai kai patrodo, pirma bus reikalų su technika saugumu... Beje tu negalvok kad nuleidus ugnikalnio lavą ar pasprogdinus plokštes keliose vietose išvengsi didelių drebėjimų, gal tose regionuose ir išvengsi bet neišvengiai sukelsi kitur kur pvz jų natūraliai nebuvo ir pastatai ten neatsparus.. Geriau išis nesikišt į tokius dalykus ir pasirinkti sauges gyvenimui vietas.. Nes žmogus dar jokios gamtos stichijos nepažabojo, be pasekmių... Didelės užtvankos tirkai laužia žemės plutą ir sukelia drebėjimus, drebėjimai gali būti lokalūs ir nedideli, bet užtaikius tinkamas vietas galima sukelti ir didelius drebėjimus, manau paknisus straipsnių nesunkiai būtų galima rasti ir komputeriu sumoduliuotas situacijas.. Kasyklos kas kita, jei kasi protingai ir ten nepompuoji vandens lauk dideliais kiekiais ir požeminių šachtų tankis išlieka protingas tai akivaizdžių deformacijų ir stiprių žemės drebėjimų neturėtų būti, bet čia priklausoma kokioj uolienoj kasama.. Ir nereik pamirš kad lašas po lašo ir akmenį pratašo.. Dėl drebėjimo Kinijoj, matyt valdžia tikrai turi argumentų manyti kad čia jų kaltė, ir berots kai statė tą užtvanka buvo daug triukšmo dėl jos statybos... Tai tiesiog nenori papildomų problemų(bauginti žmones, o drūg reisk ardyti užtvanka ir prarasti energiją) ir draudžia tyrimus, jei neturėtų ko slėpti tikrai nedraustų ir visokių ,,samokslinių" idėjų žmonės nekurstytų.. P.s. kai prasidės geo inžinerija rimta, manau tada sulauksim ir rimtesnių problemų nei naudos, nes žmogus sugeba tik lokaliai ką nors pagerinti pakemdamas visam kitam..