Gruodį įvyks antroji idėjų konferencija „TEDxVilnius“  (0)

Gruodžio 3-iąją Vilniaus šokio teatre bus surengta konferencija „TEDxVilnius“, skirta mokslo, meno, verslo ir kitų aktyvių visuomenės grupių atstovams pasidalyti idėjomis ir rasti bendraminčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp jau paskelbtų šių metų pranešėjų minimi vienas iš „Windows Phone“ programuotojų Gediminas Ramanauskas, tarptautinių lindihopo konkursų laureatai šokėjai Eglė Regelskis ir Martynas Stonys, prozininkė ir dramaturgė Aistė Ptakauskė, buvusių Sovietų sąjungos šalių gyvenimą dokumentuojantis britų fotografas Richardas Schofieldas ir kiti. Visi pranešimai bus skaitomi anglų kalba.

“TEDx” yra nepriklausoma, vietos bendruomenių organizuojama pasaulinės TED konferencijos dalis. Per dvejus metus surengta beveik 2000 “TEDx” renginių visame pasaulyje. Lietuvoje “TEDx” pradėta 2009 m. Kauno technologijos universitete, o pernai įvyko pirmoji „TEDxVilnius“ konferencija. Ji buvo skirta 100-ui dalyvių ir sulaukė per 1000 tiesioginės transliacijos žiūrovų internete. Šiemet tikimasi 450 dalyvių ir 10 tūkst. žiūrovų internete.

„TEDx” yra puiki priemonė ne tik paskleisti, aptarti įdomias idėjas, bet ir suburti bendraminčius, sukurti ir įgyvendinti naujas iniciatyvas. Dažnai kritinė masė aktyviai veikiančių žmonių tampa „sprogstamuoju“ užtaisu įgyvendinant ambicingus tikslus, galinčius iš esmės pagerinti bendruomenę, visuomenę ar net visą pasaulį“, – įsitikinęs konferencijos globėjas verslininkas Vladas Lašas.

Priminsime, kad pasaulinė TED konferencija jau 27-us metus kasmet organizuojama Kalifornijoje. Joje, be įvairių mokslininkų ir inovacijų entuziastų, idėjomis yra dalijęsi tokios asmenybės kaip Billas Clintonas, Gordonas Brownas, Bono, Jamie Oliveris ir kiti. Dauguma tiek TED, tiek “TEDx” pranešimų yra nemokamai prieinami internete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Veidas.lt
Veidas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)