Evoliucijos mitai: Natūrali atranka negali paaiškinti homoseksualumo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2011-12-08 08:51
Oho kaip naudinga buti gejum paskaicius si straipsni... Cia buvo uzsakomasis? As tai si fenomena laikau paprasciausiu atsitiktiniu nukrypimu nuo normos. Taip paciai kaip pasitaiko albinosu, taip paciai ir pasitaiko geju. Ir cia jokios naudos is to homo nematau. Subine yra skirta ismatoms pasalinti, o ne malonumo ieskojimams.
BishopaZ 2011-12-08 08:57
ka cia buriat tik kas gauna homo gena ishkart gamtoje ishnyksta nes neturi palikuoniu. Nereikia kabinti psueod tolerancijos makaronu protingiem zmonem.
Alfredukas 2011-12-08 09:40
Cia ju reikalas, tegu savo uzpakalius "poliruoja". Bet problema, kad jie siekia savo itakos visuomeneje. Ir panasu, kad tokiu pilna net europarlamente bei visur, nes jau ir istatymai juos gina! Cia gal mokslas galetu padet, sukurdamas kokius nors Istatymai draudzia...
faktas 2011-12-08 11:52
Jei būtum protingas žmogus, perskaitytum straipsnį, o ne tik pavadinimą. Čia yra vienas straipsnis iš straipsnių ciklo apie neteisingai suprantamą evoliuciją. Čia daugiau - http://www.technologijos.lt/n/mokslas/g ... navigacija
Nedurnas 2011-12-08 15:37
Ateini i technologijas ir pasijauti kaip delfyje paskaites komentarus Vienas genas blogas mat pas jus visi geri. Tai gal pradekim atrinkt ir draust genus? Melinakiai negali eit i seima, rudaakiai i lauka negali eit demonstruot savo nukrypimo nuo melinu akiu, o zaliaakius iskart i duju kamera... Nenoriu nieko izeist cia buvo sarkazmas, bet negi tokias nesamones pradesim kalbet, kaip uzdraudimus pvz gejams eit i politika? Nesakau buti tolerantiskam, tiesiog noreciau, kad zmones uz save mastytu, o ne visas vertybes perimtu is to ka kaskas kaskada pasake, kad kaskas blogai reiskias taip yra.
Merkurijaus siela 2011-12-08 16:14
Kodėl užsakomasis? Jei viskas, kas gera ar bent kiek teigiama apie homoseksualus, tai jau užsakomas straipsnis? Siūlau daugiau pamąstyti... Kodėl šį „fenomeną“ laikai nukrypimu nuo normos? Kodėl prabilus apie homoseksualus, tu jau kalbi apie analinį seksą („subinės“ paskirtis)? Juk homoseksualams, kaip ir heteroseksualams, ne vien seksas rūpi. Be to, analinį seksą praktikuoja ne vien homoseksualai, bet ir heteroseksualai, tuomet kodėl išskiri homoseksualus? Ir kodėl prabilus apie gėjus, tau pirma mintis - analinis seksas? Man panašu, kad tai tu esi iškypėlis.
Merkurijaus siela 2011-12-08 16:14
O tu skaitei visą tekstą? Ar jį supratai? Panašu, kad ne.
Merkurijaus siela 2011-12-08 16:19
Problema, kad netolerantiškos ir homofobiškai nusiteikusios visuomenės didelė dalis net nesuvokia, kodėl kalbama apie homoseksualų problemas. Tai ne individuali, bet visuomeninė problema, kadangi su problema susiduria asmenų grupė. O kadangi visuomenė turėtų būti (gaila, bet Lietuvoje nėra) vieninga bendruomenė, tai ir problemos vieningai ir taikiai sprendžiamos. Kadangi po daugelio dialogų, visuomenė vis dar atbukusi, kalbant apie homoseksualus, tai tų dialogų bus ir bus. Ir tai nei afišavimasis, nei propaganda (bukesni visada prisigalvos „piktųjų kėslų“ teorijų), tai tiesiog problemos kėlimas ir diskutavimas. Žinoma, homoseksualų yra visur, heteroseksualų irgi pilna europarlamente, įstatymai juos gina! Kodėl tai nekelia nuostabos, kodėl esi homofobas? Efektyvius vibratorius? Na, aišku, tu homoseksualus sieji su seksu. Sėsk, Petriuk, gauni dvejetą už bukumą. O kodėl reikia su homoseksualais kovoti, ką jie blogo tau daro?
Merkurijaus siela 2011-12-08 16:21
Kalbi protingai, bet, deja, ne visiems suvokiamai. Atrodo, viskas taip paprasta ir nėra čia jokių blogio jėgų. Bet kažkodėl kai kurie prisigalvoja tiek nebūtų dalykų, kad net gėda, kokia atbukusi mūsų tautelė.
Hmz 2011-12-08 17:42
"Kovoti su gėjais" man skamba panašiai kaip "kovoti su lietumi". Ką tas "kovojimas" reiškia? Niekada neuždavei sau šito klausimo?
Alfredukas 2011-12-08 18:04
Jusu reikalas gyventi taip kaip norite. Ir niekas su jumis nesiekia kovoti tiesiogine prasme, kaip su reiskiniu. Bet problema tame, kad stengiates daryti itaka visai likusiai visuomenei, kuriai jusu veiksmai, visuomenes atzvilgiu, yra nepriimtini. Tikiuosi, kad zinote, kas nepatinka didziajai visuomenes daliai? Tai ir nedemonstruokite to viesai. Patys ir isprovokuojate jums nepatinkancia reakcija.
AirDog 2011-12-08 20:00
Alfredukas bijo, kad jam bus padaryta įtaka ir jis taps gėjumi... P.S. Alfreduk, reikia labiau pasitikėti savimi, būk vyras!
Merkurijaus siela 2011-12-08 20:42
Apie kokią konkrečiai įtaką ir kokias konkrečiai provokacijas kalbi? Galbūt kažką ne taip supranti.
Talkatif 2011-12-08 21:30
Labai geras straipsnis. Visas jų ciklas super. O šio straipsnio komentaruose iškart matyti kas yra kas :D
Talkatif 2011-12-08 21:31
Negali jis kitaip, nes žino, kad tikra meilė tik tarp vyrų :D
faktas 2011-12-08 22:13
O komentarų apie evoliuciją bus???
punktyras 2011-12-08 22:35
O kam? Jei paminimi homoseksualai, visos kitos temos nublanksta Dar bus apie evoliucijos teorijos ir religijos santykį, tai bus linksma. Gerai, kad apie žydų vaidmenį evoliucijoje nebus straipsnio...
Tommis 2011-12-08 22:56
Mano manymu, apie homoseksualumo vietą evoliucijoje bus bus galima kalbėt tik tada, kai bus visiškai išsiaiškintas „įsimylėjimo“ mechanizmas - iki šiol niekas negali pasakyt, kodėl vienas individas patrauklesnis (tiek fiziškai, tiek ir dvasiškai) už kitus, nors jis nėra niekuo ypatingas ar išskirtinis. Galbūt homoseksualumas tėra paprasčiausia atsitiktinė vieno signalo klaidinga interpretacija smegenyse, sąlygojanti, kad visi po to sekantys signalai yra interpretuojami klaidingai: vyriškos lyties individo prakaito kvapas kito vyriškos lyties individo smegenyse įjungia ne savyginos ar agresijos, o, tarkim, reprodukcijos jungiklius. Visa po to gauta ir su klaidingojo signalo šaltiniu susijusi informacija (išvaizda, balso tembras, kvapai ir pan.) nuo tos akimirkos irgi bus siejami jau su reprodukcija, o ne agresija. Tokiu atveju, evoliucija su homoseksualumu neturi jokio ryšio - klaidas darome visi, tiek evoliucionavę, tiek ir nelabai...
Tommis 2011-12-08 23:05
Nesisielok, žydams ir religijos pakaks
vienetas 2011-12-09 01:22
Pala pala Jeigu kažkas yra tolerancijos, racionalaus mąstymo šalininkas, kai kalba eina apie homoseksualumą, tai jau jis pats tampa homoseksualu? Kažkaip Technologijoms.lt netinka visi tie homofobiški komentarai. Betkokiu atveju, geras straipsnis. Tuo pačiu nieko naujo neįnešiąs t.y. tiem, kas buvo kategoriškai prieš, kogero nieko nepakeis.