Europoje siaučia uraganas Joachimas  (5)

Penktadienį ryte į Vokietiją iš vakarinės pusės atūžė galingas žiemos uraganas Joachimas, kuris siautėjo Prancūzijoje ir daug kur nutraukė elektros energijos tiekimą, praneša DPA (Deutsche Presse-Agentur).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijoje audra siautė per naktį, žemo slėgio centras Paryžių pasiekė 3 val. nakties. Luaro regione apgadintos geležinkelio linijos. Be to, siaučiant uraganui, išsiliejo nafta iš krovininio laivo, įstrigusio prie Bretanės krantų.

Prognozuojama, kad uraganas Joachimas praūš Vokietijoje nuo Diuseldorfo iki Hanoverio ir Berlyno, o stipriausias vėjas pūs regionuose, esančiuose į pietus nuo uragano epicentro.

Tarnyba „Meteomedia“ jau paskelbė didžiausią pavojaus lygį didelėse srityse Badeno–Vurtembergo ir Bavarijos žemėse.

Karlsrūhės meteorologijos institutas pranešė, kad Joachimas sukels stiprias liūtis. Institutas pridūrė, kad Alpių viršukalnėse vėjo greitis sieks iki 200 km per valandą, kalnų regionuose prognozuojamas sniegas.

Šveicarija taip pat ruošiasi uraganui Joachimui, kuris atslenka iš Prancūzijos ir Vokietijos, praneša worldradio.ch. „MeteoSwiss“ įspėjo, kad visoje šalyje pūs stiprus vėjas. Didžiausias audros intensyvumas prognozuojamas nuo 6 ryto iki 15 val. popiet.

Meteorologai teigia, kad Joachimas nebus toks stiprus, kaip uraganas Lotaras, kuris, praūžęs 1999 m. gruodžio mėn., nusinešė 14 žmonių gyvybes ir nuvertė 10 mln. medžių. Tačiau prognozuojama, kad žemesnėse vietovėse vėjo gūsiai sieks 100 km per valandą, kalnuose – apie 150 km/h.

Laivybos kompanija, teikianti paslaugas Ženevos ežere, ėmėsi atsargumo priemonių ir atšaukė visus reisus.

Tikimasi, kad šeštadienį ryte ji jau dirbs normaliu režimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (5)