Stokholmo sindromas? Korėjiečiai gedi diktatoriaus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2011-12-20 11:33
Toli gražu ne. Močiutė man pasakojo, kas dėjosi Rusijoje, kai mirė Stalinas - žmonės tikrai verkė, ir tikrai ne todėl, kad NKVD davė komandą. Per laidotuves neorganizuota minia sukėlė grūstį, kurioje buvo sutrypta kažkiek žmonių. Spėju, kad tu negyvenai tais laikais ir dabar tik iš "patriotinių" straipsnių įsivaizduoji tą laikmetį.
kestutisz 2011-12-20 13:05
Korėja - daugmaž stabili buferinė zona tarp vakarų kapitalizmo ir kiniško socializmo, kaip čia paskius smėlio dėžė kurioje (dabar jau) gražiai pasidaliję vieni žaidžia laisvos rinkos, kiti griežto kumščio žaidimus. Ir ten kažkokios permainos tiek vieniem tiek kitiem nelabai pageidautinos. Net jei kinai tiesiogiai ir nesikištų (vargu, jiem už sienos visai nesinorėtų kitokio valdymo stiliaus valstybės), tai ir netiesiogiai su tokio ilgio siena konfliktas būtų begalinis.
Arwis 2011-12-20 14:06
Cia anoks stokholmo sindromas, cia pasekme 3 kartu smegenu plovimo. Vaikai gime po to kai valdzia buvo perimta jo tevo tapo ziauraus rezimo aukomis. Jiems buvo plaunamos smegenys kad ju lyderis GOD-LIKE ir jie tuom tikejo, nes visi aplink tikejo tuom. O kas tuom netikejo dienas baige konsentracijos stovykloms. Tie vaikai uzauge susilauke savo vaiku. Tik sykart viskas buvo lengviau, kadangi ir tevai dabar tikejo savo lyderio didybe. Del visuomenes itakos, rezimui tapo zymiai lengviau plauti smegenis. Galu gale didzioji dalis visuomenes ne neklausinejo lyderio didingumu ar galia, tai tiesiog buvo naturalus dalykas(''faktas''), o tie kas klausineja(o) atsidure koncentracijos stovykluose. Dabar jau trecia karta auga ir visuomene pilnai isplautomis smegenimis. Jiems lyderio mirtis didziausias skausmas, ir skausmas nedirbtinis o tikras, kadangi zmones nebijo to lyderio, o juom tiki. Siaures koriejieciui pasakyti kad ju lyderis blogas yra tas pats kas krikscioniui ar musulmonui pasakyti kad dievo nera - tai tik pasakos.
Vytax 2011-12-20 18:00
Reikia tik kibirkšties, t.y. kažkokio masinio protesto ar judėjimo, kuris turėtų potencialo peraugti į perversmą.
Ispanas19 2011-12-20 18:13
Lygint sovietu sajunga su s. koreja tas pats kas lygint diena su naktim. Tai tiesiog 2 skirtingi dalykai. S. Korejejo yra beveik visiskas totalitarizmas...