Evoliucijos mitai: Evoliucijos teorija sukelia rasizmą ir genocidą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2012-01-03 14:02
Gerai Hitleris darė kad invalidus žudė koks ju gyvenimas aš nesuprantu leistu numirt o dabar visa gyvenima kankinasi. Arba dabar vaikus gimdo po pusė kilo kas iš ju ateiti bus Hitlerio įdėjos žiaurios bet kaikurios yra teisingos. Seniau išgyvendavo tik stiprus žmoniu palykuonys ir gimdidavo tokius pačius bet kai dabar gimdo visi ir atsiranda visokiu išsigimimų visokiu nauju baisiu lygų
Aidas 2012-01-03 14:13
Istorija kuo puikiausiai parodo, kad bet koks prigimtinių teisių ribojimas veda prie piktnaudžiavimo valdžia. Taip, kad tamsta Sabotan, jūsų požiūris yra politiškai trumparegiškas.
Falcon 2012-01-03 14:14
Drįstu teigti, kad pats savo vaikų auginimo dar neragavęs. Aš ir pats dar prieš kelis metus labai už tokias idėjas buvau, ir dabar protu linkstu link to dar kažkiek, bet užtenka pagalvoti apie savo atžalas, kurių manau nebe už ilgo bus - šiurpas nukrato vien nuo minties, kad gali kažkoks gydytojas KMU pabaigęs nusirašinėdamas nuspręsti, ar mano vaikas vertas (!!!) gyventi... Ir dar tik gimus... Kai dar tikimybė išsigydyti vos ne viską yra ypač didelė. Iš vienos pusės - tik stipriausiųjų išlikimas labai naudingas ar net būtinas žmonijai kaip rūšiai, bet toks jau tas žmogus, kad pirmiausia savo daržas... Tas pats ir su mokesčiais... Jų mokėjimas juk naudingas tiek valstybei, tiek ir jos žmonėms (teoriškai visiems), bet kiek įmanoma stengiasi kiekvienas palikti pas save, jei tik galimybė šmėstelia...
Shinigami 2012-01-03 14:35
O kas yra "stiprus"? Šiais laikais raumenų kalnų be proto nelabai reikia, nes fizinį darbą atlieka mašinos. Dabar reikia tų kurie galva ant pečių tūri. O galvai nei kojos, nei rankos nėra būtinos, šiais laikais.
Popasz 2012-01-03 15:28
Asmeniškai aš esu už sterilizaciją. Manau, reikia leisti gyventi jau gimusiems nesveikiems vaikams, tačiau su ta sąlyga, kad ateityje jie bus sterilizuoti (aišku adekvačiai įrodžius, kad tai yra būtina). Silpni ir ligoti stiprių ir sveikų negimdys. Pažvelkite į situaciją Vakaruose. Kiek ligotų, nesveikų, tiek protiškai, tiek fiziškai; kiek nenormaliai nutukusių žmonių, kurie DAUGINASI ir kokią dalį visuomenės jie užima ir užims ateityje. Kaip manote kas iš to išeis? Koks, įsivaizduojate, yra Vakarų genofondas ir jo ateitis? Degeneruojame su kiekviena diena, o apie stabdžius tam niekas nesiima veiksmų. Pagalvokite, ar tie patys, kurie gimė silpnais ir ligotais yra laimingi? Jie tikrai dėl to nesijaučia laimingesni nei mes, jie norėtų būti ir sveikesni, ir stipresni. Pabandykite patys įsijausti į tokio žmogaus vietą. O toks dalykas kaip rasizmas išvis, mano nuomone, yra idiotizmas, kadangi žiūrint iš genofondo perspektyvos, galimybė, jog vaikas, kurio tėvai yra skirtingų rasių atstovai, gims sveikas, yra kur kas didesnė. Apie kultūrinius ypatumus tarp rasių kita kalba, todėl šiuo metu kalbu tik apie biologiją.
BlueC 2012-01-03 15:39
Baisu skaityti. Ir tai XXI a. Noriu "atrankos" šalininkams priminti, kad visuomenė, kaip gyvas organizmas, nuo tokių "valytojų" jau yra ne kartą apsivaliusi. Kad ir Niurnbergo proceso metu. Priminkite tai, prieš skelbdami kitus nevertais gyventi, ir vaidindami dievus.
Popasz 2012-01-03 15:49
Visi, kurie gimė, yra verti gyventi, kadangi jie jau egzistuoja, o jų valymas prieštarautų pagrindiniams žmogiškumo principams.
Justas116 2012-01-03 15:49
Kalbant apie žmones su kokia tai protine negalia, gamta tai jau sutvarkė (bent jau vienu atveju). Dauno sindromu sergantys žmonės negali gimdyti, nes jų somatinėse ląstelėse randamos 47 chromosomos. Dėl nelygaus chromosomų skaičiaus gametos yra "sterilios", individas negali perduoti savo genų, susilaukti palikuonių. Vakarų Europa, pagal gimstamumą, merdi. Daugiausia atžalų susilaukiama trečiosiose šalyse. Dėl degeneracijos, tai ligotų visada buvo ir bus, genai, kurie perduoda ligas dažnai būna recesyviniai, bet taipogi yra ir dominantinių, taip, kad vieną kartą kūdikis bus sveikas, kitą kartą - ne. Mano manymu, visuomenėje labiau ryškėja protinis, ne genetinis, degradavimas, plinta materialinio hedonizmo idėjos.
ligonis 2012-01-03 15:53
žmonės kaip civilizacija negali būti be gailesčio. todėl taip kažkam pasakyti, kad negali jie gyvent yra blogai. reikia tiesiog leist patiems nuspręst ar gyvent ar ne. ir dar norint pagerint genus ateičiai galima būtų tiesiog labiau šviest liaudį apie jų tikimybę turėt vaiką kuris bus produktyvus, ir suteikt lengvatas turėt vaikų tiems kurie juos ir išlaikyt sugebėtų ir tie vaikai ateity duotų naudą. juk jei 2 žmonės kurie nepasižymi nei protu nei sveikata ir abu dirba nekvalifikuota darbą, jie susilaukę vaikų tiesiog jį vers gyventi nepasiturint, ir mažiau lavinant save, ir didelė tikimybė, kad jis taip pat turės įvairių problemų su sveikata.
blizzard 2012-01-03 15:56
Manau galima išvengi sterilizacijos ar Hitlerio įdėjų pradedant rimčiau žiūrėti į santuoką ir vaikų auginimą. Dabar santuoka, seksas ir t.t. reklamuojamas ant kiekvieno kampo, nieko keista kad dažnas nepagalvoja kokią atsakomybę neša savo atžalom ir kokia rimta atsakomybė yra tėvystė. Reikia suprasti kad tai nėra mados reikalas ar amžiaus reikalas, dabartiniu metu šeimą turėti yra būtina, net jeigu tu ir nepasiruošęs tam. Poreikis valymui (kuriam pritarčiau) ar sterilizavimui kyla iš to kad nesam pakankamai stiprūs prisiimti atsakomybę, ar ją tinkamai įvertinti, tai yra mūsų pačių kaltė, o ne gimusių vaikų kad ir kokie jie suluošinti gimtų. Reikėtų spręsti problemą ne nuo pasekmių, o nuo priežasčių.
Pumper 2012-01-03 16:10
Nesuprantu, prie ko čia straipsnio pavadinime rasizmas ir genocidas, kai Eugenics nei su vienu, nei su kitu nieko bendro neturi.
Popasz 2012-01-03 16:23
Pritariu. Didžioji dauguma žmonių instinktyviai veikia pagal dauginimosi programą, sąmoningai nesprendžia ar jie yra verti būti tėvais (dėl sveikų genų ir resursų reikalingų pilnavertiškam vaiko vystymuisi). Dėl to kyla poreikis sterilizacijai.
slack 2012-01-03 19:59
Jokios eugenikos nepadės, kol nebus moralės. Reikia šalint priežastis, o ne pasekmes.
rimasD 2012-01-03 20:15
Ne stipriausieji išgyvena, o labiausiai prisitaikę. Dažnai būna, kad fiziškai silpnas individas, būna genijus kitose srityse.
sielinas 2012-01-03 22:21
Tai vadinama demokratija? Pagal jūsų logiką daugintis turėtų teisę tik tinkami tarnauti kariuomenėje, o tokių turime šiai dienai ne per daugiausiai.
blizzard 2012-01-03 22:41
Čia pagal tavo logiką Grįžtant prie sterilizacijos, nesenai buvo straipsnis apie semo dvynius turinčius vieną sveiką kūną ir 2 galvas, ką tu apie tokį? nei tam žmogui (humanoidui?) bus lengva gyventi nei ką.. kaip jam pritapti visuomenėje? žinoma viskas įmanoma bet reikia labai gerai apsvarstyti ar leisti tokiam žmogui gyventi(kankintis?) ar ne. Negalime sukurti tokiam individui prieinamos aplinkos, čia mano asmeninė nuomonė, turėdamas tokį vaiką, kažin ar sugebėčiau jam užtikrint pilnavertį gyvenimą, tai tiksliąja to žodžio prasme yra išsigimimas ir nieko nepakeisi, dabar normalūs vaikai pavadinti išsigimėliais žudosi, na o ką tokiam vaikui daryti, jis galima sakyt visą gyvenimą pasmerktas tam.. beje tai vadinama demokratija, nes visi turi teisę reikšti savo nuomonę
Tommis 2012-01-04 02:18
kai žmonijos genofondas tikrai nusilps, gamta pati jį išvalys - nauja arba jau žinoma, tačiau pakitusi liga ar virusas paliks tik sveikiausių ir stipriausių genomų turėtojus, todėl nėra jokio reikalo tai daryti mums patiems. Mes nors ir pramokom kovot su esančiomis ligomis, kiekviena nauja sukelia sąmyšį; laimei, iki šiol nepasitaikė nė vienos rimtos ir greitai plintančios. Tačiau ar ilgai dar mums seksis?
Aidas 2012-01-04 09:37
Palik tai spręsti pačiam žmogui, gudruoli.
Linxmas 2012-01-04 14:05
Juoką kelią tie jūsų sterilizavimai, nužudyk invalidą, visai be moralės ir vertybių, bet jei pačius pastatyt į pirmą vietą eilėje prie giljotinos? Tai man priminė iš Babylon 5 vieną epizodą, kur rasė ateivių sukūrė robotus, kurie pravalydavo jų rasės gretas nuo "nešvarių" individų, kol galiausiai robotai neišskerdė visų, nes nerado idealių individų. O jei vis dar tenkiną idėjos apie aš geresnis už kitus, mano gyvybė vertingesnė už kito žmogaus gyvybę, na, tai tada įvedam Highlander tvarką. Where should be one. Ir valinam, kol neliks vienas/-ą vienintelis/-ė, geriausias/-ią iš visų (ką.. neatmetam ir silpnosios lyties..). Na, gerai.. vienas, tai jau per daug.. tebūnie milijonas ar 10 milijonų išrinktųjų.. koks skirtumas.. nei jūsų, nei manęs jame nebūtų..
Popasz 2012-01-04 15:24
To Linxmas: Siūlau pirma sužinoti kas yra sterilizavimas: http://lt.wikipedia.org/wiki/Sterilizac ... tracepcija) Tinkamų reprodukcijai skaičius vis mažėja, ypač pradėjo mažėti po pramonės perversmo, o to priežastis, manau, puikiai suprantate. Natūrali atranka tarp žmonių šiuo metu vyksta visai kitaip nei iki pramonės perversmo. O tu pats norėtum būti žmogaus su protine ar kokia nors žymia fizine negalia atžala? Ir gimti su didžiule rizika, kad ir pats būsi nesveikas? Nemanai, jog leidimas daugintis tokiems žmonėms yra tuo pačiu nusikaltimas ir prieš būsimą naują gybybę? Nesuteikti naujiems visuomenės nariams didesnio šanso gimti sveikiems, mano nuomone, yra moralinis nusikaltimas. Paklausk nesveiko žmogaus ar jis nenorėtų būti (gimti, gyventi) sveikas, įdomu kokio atsakymo sulauksi. Kalbant apie pramonės perversmą: nesakau, kad ši transformacija yra bloga, tačiau žmonės turėjo suvokti, kad gavę didelę laisvę naudotis žemės ir žmogiškaisiais resursais, adekvačiai gavo ir didžiulę atsakomybę prieš save ir prieš gamtą. Deja, žiūrint į šiandieninį pasaulį galima suprasti, kad tos atsakomybės dauguma nelabai tejaučia, o jei dalis ir jaučia, toji dalis yra per silpna, kad ženkliai kažką pakeistų.