Irano grasinimai JAV: kito įspėjimo nebus  (53)

Įtampa tarp Teherano ir Vašingtono ir toliau auga. Iranas pagrsino Jungtinėms Valstijoms atsakomaisiais veiksmai tuo atveju, jei amerikiečių lėktuvnešis sugrįš į Persijos įlankos rajoną. Apie tai pareiškė vyriausiasis Irano ginkluotojų pajėgų vadovas A. Salehis. Jis pabrėžė: antrą kartą Iranas nebepateiks jokio įspėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau Iranas pagrasino blokuoti Ormūzo sąsiaurį, o JAV pareiškė, kad užkirs kelią bet kokiam laisvo laivų judėjimo draudimui. Iranas savo ruožtu Ormūzo sąsiauryje pradėjo karinius mokymus, JAV gi į šį regioną pasiuntė lėktuvnešį „John Stennis“. Kariniai mokymai iš viso truko 10 dienų, per kurias Iranas imitavo Ormūzo sąsiaurio blokavimą ir įvykdė keletos raketų bandymus.

Apie tai, jog Irano karinis laivynas per pratybas kodiniu pavadinimu „Velayat 90“ imitavo Ormūzo sąsiaurio blokadą sekmadienį pranešė šalies karinių jūrų pajėgų atstovas spaudai admirolas Mahmudas Musawis, kurį cituoja oficiali Irano naujienų agentūra IRNA. Pasak Irano kariškių, „taktiniai bandymai“ parodė, jog „bet kokio tipo laivų eismas Ormūzo sąsiauriu bus neįmanomas“, jeigu jį užblokuos Irano karinis laivynas.

Praėjusį antradienį Irano viceprezidentas Mohammadas Reza Rahimis įspėjo, jog jeigu jo šaliai bus taikomos tarptautinės sankcijos, Teheranas užblokuos strateginį Ormūzo sąsiaurį ir taip nutrauks naftos tiekimą.

Kaip pranešė naujienų agentūra IRNA, remdamasi oficialiu Irano karinių jūrų pajėgų atstovu admirolu Mahmudu Musawiu, Iranas pirmadienį, paskutinę šalies ginkluotųjų pajėgų pratybų Ormūzo sąsiaurio rajone dieną, sėkmingai išbandė sparnuotąją „Qader“ raketą, - pirmąją iš dviejų didelio nuotolio raketų. Taip pat sėkmingai išbandytos trumpesnio nuotolio „Nasr“ ir sausumos raketa „Nour“. Prancūzija pareiškė apgailestaujanti dėl Irano raketų bandymų. Pasak jos, „tai labai blogas tarptautinei bendruomenei pasiųstas ženklas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (53)