Kas galaktikoj gyvena? Apie tai, iš ko susideda galaktikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Myslius 2012-01-29 22:28
teisingai sakot, kaip galejau nepagalvot, sumaise tas halas kortas, vat man ir idomu is kur skirtumas tarp tamsonu judejimo ir regimojo disko judejimo. na dar situs galit paaiskint *The cuspy halo problem is that cold dark matter predicts that the density distribution of DM halos be much more peaked than what is observed in galaxies by investigating their rotation curve.[3] *The missing satellites problem is that cold dark matter predicts large numbers of small dwarf galaxies about one thousandth the mass of the Milky Way. These are not observed. *The angular momentum problem is that cold dark matter predicts significant amounts of low angular momentum material, which is not present in most disk galaxies.
_alvydas_ 2012-01-29 23:00
O kodėl tas tamsonas būtinai turi būti stabilus. Tarkim dalį laiko jis juda kaip fotonas greičiu c atsitiktina kryptim, o kitą tiesiog krinta žemyn + kažkoks nedidelis atsitiktinis greitis. Manau tokia sistema irgi būtų stabili ir nebūtų kai kurių minėtų neatitikimų su turimais stebėjimais.
Skeleton 2012-01-30 00:23
Kažkaip keistai tamsta mąstai. Taigi ir mūsų Galaktikoje yra sferinė komponentė sudaryta iš žvaigždžių! Tamsioji medžiaga elgiasi kaip bet kokie kiti kūnai gravitaciniame lauke, tik va kažkodėl jos nematome, ir viskas.
_alvydas_ 2012-01-30 11:27
Turi omeny http://www.atlasoftheuniverse.com/galchart.html Būtų įdomu animuotam variante pažiūrėt kaip juda tos nediskinės žvaigždės.
Laiqualasse 2012-01-30 12:36
Gal ir būtų, tačiau stabilus "tamsonas" yra paprastesnė dalelė, nei kartais pavirstanti vienokia, kartais - kitokia. Taigi pagal Okamo skustuvą tavo variantas yra mažiau tikėtinas.
Laiqualasse 2012-01-30 12:38
Iš Žemės plika akimi matomos pavienės žvaigždės yra mūsiškėje Galaktikos vijoje, taigi gana arti (galaktiniais mastais); vien iš to, kad jos pasiskirsčiusios daugmaž tolygiai, tikrai negalima spręsti apie žvaigždinio halo egzistavimą. Bet tas halas egzistuoja Jei rasiu kur nors triašių orbitų animacijų - pasidalinsiu.
Mitgard 2012-01-30 18:29
N.Levašovo 1-osios knygos informacines medziagos vertimas. http://www.levashov.info
Aidas 2012-01-30 18:41
Mitgard - tai tavo atradimai ar šios žinios turi šaltinį?
_alvydas_ 2012-01-30 19:12
Tai nepanagrinėjus iškart Okamos dalgiu čiaukšt ir ramu . Na jei kuri nors esama versija būtų be priekaištų arba siūloma duotų įdentiškus rezultataus esamai. Bet gi nėra nei viena, nei kita.
Laiqualasse 2012-01-30 23:55
Ne, nebūtinai nepanagrinėjus čiaukšt ir ramu Jei kažkoks kitoks modelis gali esamus stebėjimus paaiškinti geriau ir duoti kažkokius kitokius, nei esamo modelio, spėjimus apie ateities bandymų rezultatus, tai jį galima ir verta nagrinėti detaliau. Tiesiog iš tokio trumpo tavo parašymo nesupratau, kuo toks modelis galėtų būti pranašesnis už tamsmateriją, ir pasirodė, kad jis nelabai atitinka mūsų supratimo apie fizikos dėsnius (tokie staigūs dalelės energijos pokyčiai iš judančios vienaip į judančią visiškai kitaip, kiek žinau, neegzistuoja).
Mitgard 2012-01-31 02:22
N.Levašovo 1-osios knygos informacines medziagos vertimas. http://www.levashov.info
_alvydas_ 2012-01-31 15:49
minėjo keleta. Kaip pavyzdys, analogija, o gal ir tiesioginis sprendimas galėtų būti kokia nors kvantinio vakuumo modifikacija. Kai susikuria virtuali/trumpo gyvenimo laiko dalelė ji dėl gravitacijos vidutiniškai juda link masės centro, o po to virtusi kažkokios rūšies kvantu juda beveik atsitiktinai (jei gravitacija nėra labai didelė). Taip apie dideles mases susidarys kažkokios tai to kvantinio vakuumo frakcijos sutankėjimas. Ne taip paprasta, kaip su tais stabiliais “tamsonais”, bet tada nebelieka ir minėtų nesuderinamumų su esamais stebėjimais.
_alvydas_ 2012-01-31 21:24
Arba sakykim jei būtų galima laikinai sustabdyti laiką kokiam nedideliam "slovike" . Turbūt ir pasimatytų ta dabar mus nematoma masė virtualių "užšaldytų" dalelių pavidalu.
Laiqualasse 2012-02-01 12:21
Jei būtų sustabdytas laikas, tai nieko ir nematytume, nes fotonai taip pat nejudėtų ir nepasiektų mūsų akių ar mikro/tele-skopų Iš kvantinio vakuumo susikuriančios dalelės teoriškai turėtų būti vienodai dažnai ir teigiamos, ir neigiamos energijos (lyginant su tuo vakuumu). Taigi vienodai dažnai atsiradusios dalelės judėtų ir link artimiausio masės sutankėjimo, ir tolyn nuo jo. Be to, tos dalelės turėtų anihiliuotis labai greitai po atsiradimo, ir nevirsti jokiomis kitomis dalelėmis, o nebent fotonais. Į Mysliaus paminėtus tamsmaterijos teorijos trūkumus trumpai jau atsakiau, plačiau gal kada daugiau parašysiu. Praktiškai visi jie yra normaliai išsprendžiami, įvertinus regimosios materijos poveikį tamsiajai, ir nereikalauja jokių naujoviškų teorijos variacijų.
_alvydas_ 2012-02-01 13:07
Bet teigiama pajudės link masės centro. Manau pačią gravitaciją galima aprašyti teigiamos ir neigiamos energijos išsisluoksniavimu. Bus daug arčiau realybės nei kreiva erdvė.
Myslius 2012-02-02 04:08
Kokiu tik teoriju apie dark matter nera... Tikriausiai visi imanomi variantai apsvarstyti. Deje procesai tokie sudetingi kad kito budo kaip tik lyginti simuliacija su realybe nera. Matematiskai formavimosi apskaiciuoti neimanoma, tam reikia superkompiuteriu kurie istisas dienas skaiciuoja. Taigi pamastymai vienu ar kitu aspektu mazai ka pasakyti gali kol nera simuliacijos. Mano manymu, kai dvi galaktikos (bent kiek panasaus dydzio) kolaidinasi, praktiskai neimanoma jog forma isliktu sferine, tiek halo tiek matomos dalies. O pauksciu tako halas kazkodel sferinis/triasinis, ir dar gana tobulos formos. Neteko kolaidintis? Butu idomu pamatyt kokybiska simuliacija, tiek formavimosi tiek kolaidinimosi. Jei zinot gera nuoroda pasidalinkit.
Laiqualasse 2012-02-02 14:00
galaktikų susiliejimams tyrinėti (nebandžiau, taigi negaliu įvertinti).
_alvydas_ 2012-02-02 17:16
. Minimalūs skirtumai tik Doplerio efekto taikymo būde. Ieškau dar kažko, kokios anomalijos reiškinio, kas padėtų atsirinkti vieną iš jų. Ką manai apie šitą Saturno anomalinę precesiją? http://www.physicsforums.com/showthread.php?t=273405
Laiqualasse 2012-02-03 12:31
Nesigilinau į tavo formules/hipotezes/modifikacijas, tai detaliai nepakomentuosiu. Dėl Saturno - neskaičiau viso straipsnio, bet permetęs akimis galvoju, kad visgi iš tų daugelio panagrinėtų galimų paaiškinimų kurie nors tikrai gali būti teisingi; pavyzdžiui tamsiosios materijos nedidelis sutankėjimas aplink Saulę, arba kitų Saulės sistemos kūnų įtaka.
_alvydas_ 2012-02-03 17:01
Paskutinių versijų nebuvau ir papostines. Dar jei kam įdomu čia viena iš jų. http://img194.imageshack.us/img194/5618 ... ioneer.png Būtų įdomu pritaikyt gyroskopui iš ProbeB eksperimento ir pažiūrėt kas gausis. Bet nesugalvoju kaip tą giroskopą skaitiniai įmituoti. Gal kas kokių idėjų turėtumet?