Sukurtas magnetinis muilas  (0)

Tarptautinė mokslininkų komanda sukūrė pirmą pasaulyje į magnetus reaguojantį muilą – tai reiškia, kad muilą ir purvą, kurį jis ištirpdė, bus galima lengvai pašalinti nuo išvalyto paviršiaus magnetu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai teigia, kad patobulinus magnetinį muilą jį bus galima naudoti išsiliejusiai naftai ir nuotėkų vandeniui valyti. Naujasis muilas, kuriame yra geležies atomų, aprašytas chemijos žurnale „Angewandte Chemie“. Magnetinis muilas panašus į įprastą, bet dėl jame esančių geležies atomų muilą traukia magnetas, kuriuo jį galima lengvai pašalinti, skelbia BBC.

Vienas iš muilo kūrėjų, Bristolio universiteto profesorius Julianas Eastoe sakė, kad prieš 10 metų niekas nebūtų net pagalvojęs, kad galima pagaminti į magnetą reaguojantį muilą. Pasak jo mokslininkų komanda bandė išsiaiškinti, ar įmanoma tokį muilą pagaminti naudojantis naujausios sintetinės chemijos žiniomis, ir jiems tai pavyko.

Profesorius J. Eastoe sakė, kad magnetinis muilas dar bandomas ir tiriamas laboratorijose, bet mokslininkų bendruomenė jau dabar yra labai susidomėjusi šiuo muilu. Chemikų komanda tobulina savo išradimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)