Evoliucijos mitai: Evoliucijos neįmanoma paneigti, todėl tai nėra mokslas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ENORCA 2012-01-27 14:54
man tai be nervo klajoklio, dar labai įdomi yra grįžtančiojo gerklų nervo eiga - jis daro lanką žemyn į kaklą vien todėl, kad vėliau nei jis atsiradusios (evoliuciškai) struktūros, kurios vystosi iš žiauninių lankų ir migruoja žemyn į kaklą (kaip kad skydliaukė), jį "pastumia". Ir dėl to vargšės žirafos šitas nervas nusitęsia iki pat kaklo apačios, ir vėl grįžta atgal, o kadangi taip jis išeina net apie 7 m ilgio, tai jo neuronas, kurio aksonas yra šis nervas, tampa viena ilgiausių ląstelių pasaulyje Tik gaila, kad nerviniai impulsai jame per daug nuslopsta ir išsikraipo ir dėl to žirafos negali skleisti tokio plataus garsų diapazono, kokį leistų anatominė jų balso stygų struktūra va čia galima pažiūrėti žirafos skrodimą, kur demonstruojamas minėtas nervas - http://www.dailymotion.com/video/xdm5he ... from=embed
Justas116 2012-01-27 14:57
Kas per idiotai galėtų iškelti tokius absurdiškus "argumentus" prieš evoliuciją? Jei negali paneigti teorijos, tai nereiškia, kad ji nepaneigiama, tai rodo tavo kompetencijos stoką. Žodžiu, kreationistų kvaili teiginiai atsisuka prieš juos pačius... Kaip visada...
sielinas 2012-01-27 15:12
O kas taip sako, kad nepaneigiama? Viską galima paneigti tik reikia turėti kozirius-faktus, kurie taip pat gali būti paneigiami. Mokslas tuo ir žavus, kad dalelelė po dalelės yra lipdomas pasaulio modelis, kartais pasenusias daleles (faktai kurie vis dėlto buvo paneigti) pakeičiant naujomis.
c_ulrich 2012-01-27 15:49
meanwhile in america: Indiana senate has passed a bill that allows to teach creationism in public schools http://www.ibj.com/senate-panel-oks-cre ... icle/32182
Pumper 2012-01-27 16:48
Nu jo. Sunku paneigti tai, ko net nesuvoki. O šiaip tai keistas mitas. Realiai iš creationist'o to niekad neišgirsi - jie gi labai paprastai "paneigia": evoliucija nesąmonė, tu gal ir beždžionė, "God did it" ir pan.
faktas 2012-01-28 02:30
Na vienas iš teorijos tokių kaip ir reikalavimų yra tas, jog ji turi turėti galimybę ją paneigti. Teorijos, kurių neįmanoma paneigti yra tuščios, pvz., teorija, kad žmogus išgyvenimui reikia deguonies. Straipsnyje du dalykai kai kurių mokslininkų dabar gali būti palaikyti klaidomis. Pirmiausia dėl parazitinės DNR termino. Jau pilna pulikacijų, įrodančių, kad nieko nekoduojanti DNR yra labai svarbi struktūrai, iš ko išlenda genų raiškos valdymas ir fizinis DNR išlikimas. Mažos DNR pametamos. Beje, dar labiau tobulėjant genetikai atrandami vis nauji regionai, nuo kurių nurašomos įvairių tipų mažosios RNR, pi, mikro ir n visokių kitokių. Iki tol daug tokių regionų buvo laikyti tiesiog nekoduojantys. Ir kitas niuansas yra Darvino teiginys, jog viskas kilo iš bendro protėvio. Nauji tyrimai rodo, kad labai tikėtina, kad tuo pačiu metu nepriklausomai vieni nuo kitų galėjo atsirasti keli skirtingi organizmai, kurie galiausiai "susijungė". Pvz, žmogaus genome yra bakterijų DNR (ne mitochondrinė ar kokia pan.). Ar bakterijos ir eukariotai kilo iš to paties protėvio labai labai abejotina...
Otto 2012-01-28 08:40
Atrodytu, jau tapusi įprastu dalyku, širdies koronarų šuntavimo operacija, naudoja iš kojos išimtą 'nereikalingą' kraujagyslę. Domiuosi, nes pats laukiu šios procedūros, taigi, kodėl mes turime nereikalingą kraujagyslę? Ar tik ne todėl, kad mūsų tolimų protėvių kelio sąnarys lankstėsi į priešingą pusę, negu mūsų, ir jam valdyti buvo reikalingas raumuo, kurį ji maitino? Tuomet, ko verti religiniai paistalai apie žmonių sukūrimą ir puolimas ant evoliucijos teorijos? Įdomu, ar apie tai nors kiek susimąsto tie patys religingi žmonės, kuriems jau atlikta ši operacija? Kiek tokių pažįstu, tai nepanašu, kad jie bandytu mąstyti.
Pumper 2012-01-28 09:58
Kam jiem mąstyti, jei geriau tiesiog dėkoti dievui, kad išgyveno? Čia bėda ir yra, kad religingi žmonės visai negalvoja nei kokia jų ta religiija, nei kuom jie tiki ir koks iš tikro yra realus pasaulis - kitu atveju jie tiesiog nebetikėtų jokio pagrindo neturinčiais paistalais. Iš to paties ir visi šitie "evoliucijos mitai" atsiranda, nes paprasčiau iškraipyti mokslinius teiginius taip, kaip tau reikia, nei į tą teoriją įsigilinti ir bandyti suprasti, kas joje teigiama ir kokie to įrodymai.
aukselis 2012-01-28 12:03
Koks skirtumas, kompeteningas ar ne, svarbiausia buvo kūrėjas ar ne.
faktas 2012-01-28 12:23
Aukseli, nepyk labai, kad klausiu, bet kiek tau metų ir koks išsilavinimas?
aukselis 2012-01-28 12:35
34 m., aukštasis. Nereligingas. Kokiam lygyje straipsnis buvo parašytas, tokiu pačiu lygiu ir savo komentarą rašiau. Reikės, galėsim ir moksliniais argumentais pasikeist.
Justas116 2012-01-28 13:21
Ar bandai paneigti evoliucijos teoriją teiginiu, kuris yra pagrindas evoliucijos teorijai (prisitaikymas)? Gali patikslint?
Pumper 2012-01-28 13:32
Žinai kodėl? Nes inžinierius neturi jokios įtakos aplinkai, kurioje jo "sistema" būtų naudojama. Jei būtų viskas sukurta, kaip manai tu ir kiti tavo tipo creationist'ai, prisitaikyti niekam prie nieko nereikėtų, nes viskas būtų "sukurta" ir statiška - nekintama.
Otto 2012-01-28 13:37
Aukseli, tiek 'malkų priskaldęs', net nesugebėjai savo nuomonės tiksliai išreikšti . Nenoriu gaišti laiko ieškodamas, bet tikrai mačiau traukinį, su reaktyviniais varikliais. Tačiau, ką tai turi bendro su evoliucija? Jei nori, gali stebėti gripo viruso mutacijas ir žmonių organizmų atsakomąsias reakcijas, manau, tai padės atsisakyti pusės aukščiau išreikštų purkštavimų. Negerai vadinti visą procesą klaidingu, kabinėjantis prie detalių ir net nesistengiant pasigilinti į esmę. Būtum teisus, jei evoliucija būtu įvykusi per vieną dieną ir vykusi tik griežtai viena kryptimi . Tačiau sąlygos nuolat kito, buvo daugybė kataklizmų, kai gyvybė buvo ant išnykimo ribos, tai ir davė stimulą susiformuoti sudėtingai DNR struktūrai, tuo pačiu ir rūšių įvairovei. Tai vyksta pastoviai, netgi dabar, perskaitęs mano postą, turėsi papildomą sinapsių jungtį, kuri gal būt paliks pėdsaką ir tavo DNR . Nepyk, tik norėjau daugiau konkretumo ir rimtesnių argumentų, siekiant sugriauti evoliucijos teoriją .
aukselis 2012-01-28 14:04
Nusišneki kaip reikiant.
Pumper 2012-01-28 14:12
Aukseli, matosi, kad totalus trolis esi, gal toks veikėjas anksčiau išbanintas esi?
Swift RR 2012-01-28 14:14
Kažkada senai sakiau: reikia tuos kreacionistus į kaleimą uždaryt, kad nekalbėtų
aukselis 2012-01-28 14:14
Čia jau pasakos prasideda. Pavydzžiui, ką tu gali papasakoti man apie dinozaurų dnr?
faktas 2012-01-28 14:16
Gausi baudos už žmonių diskriminavimą. (-:
Swift RR 2012-01-28 14:21
Archeologija. Pasidomėk daugiau, tik tada rašyk.