Homeopatiniai preparatai: efektyvumo įrodyti nepavyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mantas.lt 2012-02-02 12:53
Yra net toks anekdotas: vieną kartą žmogus pamiršo išgerti savo homeopatinių vaistų ir nusinuodijo
blizzard 2012-02-02 12:57
Arba nustojo naudot homeopatinius vaistus ir pasveiko, juk kuo mažesnę koncentracija tuo geriau veikia tai galima sakyt kad nenaudojant veikimas 100proc. garantuotas
immortallt 2012-02-02 13:39
Paklausiu kitaip, jeigu tau padeda, tai geriau placebo ar antibiotikai/hormoniai vaistai ar dar kiti preparatai kurie tikrai pakenks sveikatai ?
Arthuras 2012-02-02 13:42
Neįsivaizduoju, ant kiek reikia įtikėt, kad pradėtų padėt homeopatija.
Ethanol 2012-02-02 13:45
Kam mokėt už gramą cukraus virš 20lt? Tai gal geriau tiesiog įsipilt vandens iš krano, supurtyt 10 kartų su gera nuotaika, užlašint ant gabalinio cukraus, suvalgyt ir gripo kaip nebūta!
mobilunkas 2012-02-02 13:56
homeopatija tai informaciniai vaistai, vietoj to kad tave apvogtu fiziskai ir tu sureaguotum i vagyste ir imtum saugotis, homeopatija veikia kaip radija, kuri kalba kad aplink vyksta vagystes ir tu neapsikentes isidedi sarvuotas duris kad nieks taves neapvogtu. Fizinius vaistus gaminant ir vezant svarbu juos apsaugoti nuo lietaus ir pan., o kaip saugot informacinius vaistus? kas butu jei vaizdo kasetes ir kompaktus veztume sunkvezimy kaip zvyra is gamyklos zelandijoj i parduotuve sibire? manau kad dauguma pabande tokius kompaktus sakytu kad jie neveikia, arba nezinia kaip veikia. tarkim vaistas pagaminamas kratant kazka su vandeniu ir cukrumi, o kas atsitinka su tuo vaistu ji vezant duobetu keliu? gruzcikui nesiojant informacinius vaistus ir besikeikiant? turbut tas pats kaip vaizdo kasetes kraunant i priekabas elektromagnetu pries jas parduodant
Pumper 2012-02-02 14:11
Kažką tu čia visai į lankas suvėlei, mobilunk. Viskas ką reikia žinoti šiuo klausimu yra tai, kad homeopatija nėra medicina, homeopatiniai "preparatai" nėra vaistai ir homeopatijai ne vieta vaistinėse, o už jų pardavinėjimą sakant, kad čia vaistas turėtų būti taikoma baudžiamoji atsakomybė už sąmoningą sveikatos sutrikdymą, o kai kuriais atvejais ir žmogžudystę.
enternald 2012-02-02 14:13
Čia tas pats kaip klaust ar važiuoti su tuščia padanga, ar rizikuoti pūsti, nes ji gali susprogti. Žinoma nepamastai rizikos kokią sukelia tuščia padanga. Be to jei ligai tikrai reikia antibiotikų, o ne jie išrašomi iš oro, yra didelė tikimybė, kad su placebu tavo liga peraugs į rimtesnį brudą.
mobilunkas 2012-02-02 14:24
organizmas yra tokia sistema kuri gali is 1 daikto pasidaryt kita, nebepaeini, atsigeri vandens ir vel gali eit, jei turi vilti dykumoj kad uz tos smelio kruvos jau kaimas, tai viltis transformuojasi i jegas ir prarades vilti numirsti kitoj smelio kruvos pusej nerades kaimo . tad daliai zmoniu uztenka ir homeopatines smulkmenos kad kazkas ju organizme pasikeistu, o kitam ir rimti vaistai nebepades :d. jei netikim homeopatija, tai neikim ir i kina, juk ten tik spec efektus rodo- juk visa tai isgalvota ir netikra, bet paziuri koki filma ir noras gyvent atsiranda, kitam gal praeina noras gyvent nematerialus dalykas mus paveikia, apie tai kazkaip nepagalvojam
dawid90 2012-02-02 14:40
?
dawid90 2012-02-02 14:50
Svaigsti ponas ..... ir tai labai stipriai.
immortallt 2012-02-02 15:02
Esme ta, man, dar bunant mazam, hormoniniai vaistai nepadejo nuo Astmos. Ne tik kad nepadejo, bet dar ir dabar turiu problemu del hormonu disbalanso. Tada perejau ant homeopatiniu ir per pora metu problemos susitvarke. Buvo po to tokiu bairiu, kad pradedavo berti nes strikdavo kasos veikla. Berimas laikydavos pusmeti gal, nueini pagaliau, paskiria ka reikia, pavartoji 1-2 sav ir susitvarko viskas. Niekada niekuo fanatiskai netikejau, bet tuo tarpu kol tepiesi pvz hormoniniais tepalais - tol sugyja oda ir gerai, nustoji tepti ir po poros dienu vel viskas islenda. pavartojus homeopatinius 3men praejo. Kitas atvejis, daug ryskesnis draugai susilauke vaiko (cia jau pries 6 metus). Per pirmaji pusmeti savo gyvenimo jis gulejo 3x ligoninej ir 3x gavo antibiotiku pilna kursa. Po to tevai susirupino, kad kas bus, jei tiek antibiotiku gauna nuo pat gimimo. Apsilanke pas homeopata, nieko rimciau kaip persalimo per likusius metus nebuvo (sulauzytos rankos nesiskaiciuoja). Jei jau kudikiui veikia placebo tai nzn. Akupunktura - nenugincijamai sau irodziau, kad tikrai nera placebo. 10d nieko nevalgiau tik geriau vandeni. ( o as jau tikrai megstu ir noriu daug valgyt). Nejauciau nei alkio, nei silpnumo. Dirbau, sportavau ir buvau kupinas jegu. Ka noriu pasakyt, jei nesupranti, nebutinai tai neveikia. Aisku, as del tokiu dalyku itin atsargus ir vis tiek pakankamai skeptiskas, bet reikia isbandyt, kad sakyt, jog neveikia.
sielinas 2012-02-02 15:22
Homeopatinių vaistų efektyvumas lygus placebo efektui. Pažiūrim ką sako wikipedija: tik keista kodėl negalima pardavinėti placebo vaistinėse... Apgailėtina, kad ir šiandien dar yra lengvatikių.
Liandar 2012-02-02 15:22
bendro neturi, tik kartais homeopatai bando atrodyti kaip mokslininkai ir suteikti savo prekei mokslinio pagrindimo, tai pradėda vapsėti apie laukų teorijas, vandens atmintį, vibracijas ar dar ką nors. Ir viską jie tai daro be jokio mokslinio pagrindimo. O pabaigai, dar pasakyk, kad mes nematę filmo Zeitgeist ir kad esam avys valdomos savo NWO zionistų valdovų - tapsi metų post'eris...
sielinas 2012-02-02 15:29
Nebetikime dievu, tačiau tikime ateiviais, homeopatija ir raganomis. Koks beprotiškas tas demonų apsėstas pasaulis, o mokslas tik kaip žvakė tamsoje (mintis iš Carl Sagan)
dawid90 2012-02-02 16:00
Man tai graudu, kad iki šiol žmonės tiki "magiškais eliksyrais".
sielinas 2012-02-02 16:16
Būtent, manome, kad homeopatija padeda, nes norime taip manyti. Manome, kad ateiviai egzistuoja nes norime visgi į kažką tikėti, nes į dievą nebetikime. Kai nebebus ateivių norėsime tikėti į savo genitalijas ir tikėsime. Didžiosios dalies visuomenės tikėjimas į ką nors tik mados reikalas. O tikėjimas gali apgauti. Ir dar: Nepasitikėk autoritetų argumentais - mokslo išmintis byloja - nepatingėk ieškoti naujų faktų paneigiančių jau turimus ir nepabijok atsisakyti savo idėjų jei atsirado naujos paneigiančios idėjos, o vien tik tekstas " juk logiška", "neįmanoma, kad taip nebūtų" ir t.t. tai tik spekuliacijos.
hiperboloidas 2012-02-02 16:39
Meluoji ir neraudonuoji. Normaliai sportuot nevalgant yra NEĮMANOMA. Pažeistum termodinamiką, nebent aišku turėjai daug viršsvorio.
blizzard 2012-02-02 16:53
Immortal, aš asmeniškai turėjau didelių problemų su tokia alergija, populiariausios diagnozės buvo dermatitas, auksinis stafilokokas. Vienu žodžiu rankos nueidavo pūslėm iš kurių tam tikras skystis skverbdavosi, nu tikrai ne kažkas... nu ir ką daktarai kaip ir nepadėjo irgi hormoniniai tepalai veikdavo tol kol tepdavai, nustojai - atsinaujino. Kiti preparatai irgi, tuo labiau kad mažas būdamas buvau alergiškas penecilinui( gal ir dabar alergiškas, nenaudoju tik...) tai sunku būdavo tą alergiją suvaldyt. Taip kankinaus nuo vaikystės iki kokių 18 metų. Dabar grįžtam į užkulsius šitos istorijos. Ko tik nebandėm, bobulytės, akstrasensai, homeopatija, liaudies išmintis ir kitoks mėšlas.. iš pradžių bobulytės lyg ir padėdavo, nu po kokio mėnesio kasdieninių užkalbėjimo seansų (suprask aš šėtonas..) gal ir pagerėdavo, nu taip tesėsi kokius metus ar dvejus, po to kažkaip lyg ir išsitaisę buvo tai bobulytes visi pamiršo ir ramu.. po to vėl prasidėjo, grįžom pas bobulytę, bet ji jau nepadėjo tai perėjom ant žolių ir arbatų + daktarų ir vaistų jeigu labai pablogėja. Nu ir ką tu pasakysi, nebuvo per tą laikotarpį momentų kuomet būčiau pilnai išgijęs nuo arbatų, tiesiog pasiekus kritinę ribą būdavo viskas nuslopinama antibiotikų ir tepalų pagalba. Šiuo metu man yra 21 metai, rankos tikrai susitvarkė lyginant su tuo laikotarpiu, tačiau kartais užeina sausumas toks ir nuo šalčio labai skilinėja, pasidaro tokia šiurkšti, paraudonuoja plėmais išberia, bet prie to jau pripratau ir bet koks rankų kremas puikiai padeda. reziume, priėjau išvados kad pasveikau savaime, tiksliau gal nepasveikau, bet susitvarkė kažkaip ta alergija yra užslopinta, nenoriu tikėt kad pasveikau visiškai, nes kartais kaip minėjau atsiranda tokių plėmų ir pabėrimų, bet su tuo kas buvo prieš tai, tai aš sveikas kaip ridikas. Galiu pasakyt tik tiek kad tie visi ilgi homeopatinių vaistų seansai skirti tik tam kad "gal paciantui pagerės savaime ir jis patikės kad dėl tų vaistų viskas" o tiem kuriem nepagerėja nu tokių ne tiek ir daug.. tos visos pasakaitės tėra tik pasakaitės ir tiek. Žinoma daug įsitikinimas lemia, turiu pusseserę kuri serga astma ir jau nustatė kad nuo katino, taigi pas juos namuose katino jau nebėra. Bet kuomet atvažiuoja pas mane, dėl astmos nesiskundžia, nors namuose praktiškai kas dien katinas būna... placebo yra placebo... p.s. kas liečia akupunktūrą, tai mano tėvui padėjo, jam kažkas buvo lyg ir su kraujotaka, ar tai ranka tirpo viena, po kelių seansų praėjo. Visgi tos adatėlės kažkaip veikia, na aš bent jau tikiuosi kad adatėlių pagalba galima daugiau įtakos padaryt nei skiestu vandeniu..
dawid90 2012-02-02 18:46
Jei jau teigi kad homeo., magijos, tavo filmukai ir kitas mėšlas tiesa/egzistuoja, tai bent jau apgink savo poziciją.