Atrasta ketvirtoji potencialiai gyvenama planeta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

5HT 2012-02-03 23:52
Nuostabu, kad stengies viską patvirtinti. Galbūt kada nors pavyks tai įrodyti galutinai. Fantaziją ir tas nuorodas aš minėjau todėl, kad tai beveik tapatu. Negaliu teigti galutinai, bet peržvelgęs pastebėjau labai nedaug išvadų ir labai daug spekuliacijos. Šitai nepatenka į įrodymų kraitį. Kitas dalykas: paslaptingi dalykai ir paslaptingos priežastys nėra pretekstas paslaptingai būčiai. Man labai paslaptingai atrodo sudėtingi fizikos konstruktai, kurių nesuprantu - stygų teorijos, higgso bozonai. Bet viskas taip gražiai įsitenka į viską, ką mes matome - mokslininkai sako. Lyg ir turėčiau jau tuo tikėt? Kiek daug logiškų ir matematinių pagrindimų. Deja, mokslas neteigia, kad stygų teorija yra teisinga, kol neturi įrodymų. Paslaptingi bet logiški samprotavimai tiesiogiai neįrodo paslaptingos būties. Sakoma, gal stygų teorijos net neįmanoma patvirtinti. Kas tada? Tikėti ja? Ką daryti, kai yra logiška ir graži kažką paaiškinanti teorija, bet nėra jai įrodymų? Tai manau kertinis klausimas šioje diskusijoje. Atsakymas, mano nuomone, pripažinti teorijos teisingumo galimybę ir kantriai laukti galutinių įrodymų. Dėl rusų dokumentikos patylėsiu ir nieko nesakysiu . Ne šalyje esmė. Tiek vakarų, tiek rytų žmonės nusišneka - pripažinkim. Taip, ko nematai - tas neaišku. Sunku susitaikyt. Vieni nežinodami bėga religijos pusėn, kad jiems auksinė knygelė pasakytų viską ir nebeliktų paslapčių. Kiti desperatiškai ieško atsakymų ir juos neva suranda, nors galbūt supranta jų abejotiną teisingumą. Treti kantriai laukia ir nuodugniai tikrina. Iš tikrųjų nuodugniai. Ir nuodugniai ištyrę pateikia savo atradimus pasauliui, kuris, anksčiau ar vėliau, pripažins jų teisingumą arba numes užmarštin. Ishiki, telieka laukti jūsų kontribucijos kada nors ateityje. Kolkas man, kaip ir daugeliui kitų, telieka pasilikti prie labai skeptiškos pozicijos. EDIT: dėl to 25 tonų obelisko. Faktas tas, kad jie jį pastatė. Žmonių rankų darbo pagalba, be jokių kranų ar kažko. Tai yra precedentas viskam kitam. Jei šitai įmanoma, vadinasi turetų būti įmanomi ir kiti panašūs dalykai susiję su atrodytų neįmanomais logistikos ir statybos dalykais. Nenuvertink taip to meto žmonių. Be to, matai, čia ir yra skirtumas tarp tavo argumentacijos, Ishiki, ir didžiosios mokslininkų dalies. Tau iškart reikia atsakymų, tu mąstai taip: "gerai, jei šitą padarė, tai kaip tada padarys kitą? Aha, negali pasakyt, reiškias neteisingai mąstai". Labai skubi, ieškai atsakymo iškart ir viskam. O mokslas daro viską lėčiau, bet užtikrintai: įrodo vieną dalyką taip, kad paskui negali juo abejoti ir remiasi tuo įrodymu sekantiems įrodymams. Juk nesakysi dabar "niekas negali pakelti 25 tonų obelisko be kranų". Viskas - įrodyta, kad gali. Niekas nepakeis šito. Tai ir yra vadinama įrodymu. Šito visose tavo nuorodose nėra. Todėl tavimi niekas ir netiki.
Ishiki 2012-02-04 00:54
Nezinau as tokiu atomo fotografiju, butu idomu pamatyt? Dekui iskart uz nuorodas tikrai turetu but internete. Paieskosiu.
Ishiki 2012-02-04 01:00
Matai paprasti zmones niekada nepasakines pries Valstybiu paslaptis, kad ir ka visi irodinetu galiausiai baigsis tuom, kad tai FAKE, tai efektyviausias slapstymo budas. Del viso kito as bent bandau pasidomet kita puse, o ne ziuret i viska taip kaip man paduoda. Ir isvis su kai kuriais ne ner vilties gincytis, 5HT gal vienintelis is "skeptiku" kazka objektyviau pakalbejo visi kiti MALA SHUDA. Del autentiskumo as tikrai nieko neirodysiu to as nenumaciau, net nepradejes buciau komentuot. Tik as jauciuos laimingesnis kai kazka padarau pats, o ne tik pasiimu informacija ir ja patikiu 100%.
Ishiki 2012-02-04 01:05
mano manymu vargu ar paemus virves, ir tukstancius zmoniu jie sugebetu dabar pastatyti tokius statinius, parasyt teorija kuria dazniausiai visi patiki viena, bet ja irodyt irgi reikia, niekas neirode, kad jie pastate butent taip, lai nufilmuoja ir irodo, to niekas irgi neirode, tik pateikia teorija ja visi priima kaip galimiausia ir naudoja kaip TIESA. Ar ne taip vyksta? Kur tas vadinamas irodymas, o ne teorija? As jo irgi cia nematau, kad man pasake manoma, kad paeme virve ir tukstanciai zmoniu pastate? Kurioj vietoj cia irodymas? Ir cia visada sitaip, pradedi tik kazka kitaip sakyt, prasideda neva irodymai kurie visai nepanasus i irodymus labiau i teorine prielaida. Antras dalykas niekas nezino kam buvo statomi tokie statiniai, o tai paaiskina energetinio zemes tinklo teorija, kad tam tikruose zemes taskuose buvo statomi ilga laika galintys isbuti statiniai, kad palaikyt energetini zemes tinkla. I tuos taskus ieina didele dalis senoves statiniu, kuriu paskirties pakolkas nesugeba niekas paaiskint. Cia yra taip jei tu kazka atlika, bet kazkas turi galia publikuot, tu niekada to neaplenksi, kad ir kaip stengtumeis.
kionig 2012-02-04 01:07
Atsiversk wikipedia ir rasi.
Skeleton 2012-02-04 01:07
Primenu kad visokios UFOlogijos priklauso sąmokslo teorijų ir kitų kliedesių skyreliui.
Ishiki 2012-02-04 01:14
http://en.wikipedia.org/wiki/Atom Prasyciau man neismaneliui paaiskint kurioj vietoj yra vieno atomo nuotrauka?
sielinas 2012-02-04 01:34
"...mano manymu vargu ar..." - matai pats abejoji ką sakai...
kionig 2012-02-04 03:25
Tai, mes tavęs pačio ir neprašom, nes tau nei laiko, nei pinigų neužtektų visko ištirti. Prašome pateiktų tų žmonių, kurie tai jau yra padarę anksčiau. Be to, jau buvo nuo pat pradžių aišku, kad taip ir nesugebėsi pilnai atsakyti už savo žodžius. Tik daug subjektyvios lyrikos numetei...
kionig 2012-02-04 05:44
P.S. Nepyk, per tiek laiko skaitydamas tavo beletristikas nieko konkretaus neradau, tad ir žodžių jau nebeliko pakomentuoti tokias super-materijas...
kionig 2012-02-04 05:49
Pasakysiu taip. Vaizduotė be proto, yra neįgali gyventi harmonijoje. Kupina vidinių prieštaravimų, besiblaškanti, nežinanti savo vietos ir t.t. Turėti beribę vaizduotė nėra išeitis, kadangi tu nuskurdini kitus dalykus.
kionig 2012-02-04 07:01
Apie sužaloto intelekto žmones... Jei atpažinsite save čia, aš nieko dėtas http://www.youtube.com/watch?v=H_KHwYkM-SM http://www.youtube.com/watch?v=qyiFVI5jybQ Na ! Didieji mąstytojai, rėžkite ar sutinkate su šiais "žmonėmis" ?!
Ishiki 2012-02-04 09:52
Jooo, kaip visada moderatoriai nuzudo savo genialumu, viska visada zinantys psichologai, fizikai, astrologai, visu galu meistrai galintys, bet kada kazka pasakyt ir ju zodis paskutinis, jie ne ispejimas arba banas, jusu pateiktos nuorodos niekada nebus prafiltruotos ir su jumis negalima gincytis. Bet rimtai koks as durnas, kad isvis su jumis kalbu jeigu po teisybei... Ir nereikia manes vadinti idiotu, jei as mastau kitaip nei jus man to niekas daryti nedraudzia ir as tik norejau parodyti, kad i viska galima paziureti kitaip ar kitu kampu, jus to nesugebat suvokt paprasciausiai, kad i viska galima paziuret is keliu trajektoriu, butent toks yra gyvenimas.
Ishiki 2012-02-04 10:01
Irodymus galit visi susirasti, kodel as dabar turiu viska padet jum ant stalo, pasakiau, kad jie yra ir jie laikomi FAKE. Nezadu gaist cia tiek laiko, kad jum irodynet, tai ko "nera", nes vistiek neirodysiu, kodel jus visi isvaizduojat, kad jau jusu saltiniai neprafiltruoti, kad jusu neapgaudineja ir viskas ka matote "publikuojamuose straipsniuose" yra tiesa? Kas tai irode? Cia neuztenka vien tik ateiviais dometis, kad sita suprast, reik ir pacia zemes sistema pasidomet, kaip viskas veikia ir kodel po siai dienas niekas nezino tiesos. O jus ponas pateiket lygiai tokius pacius pezalus kaip ir as, savo pamastymus, todel prasyciau nesijaust protingesniu papezejus is savo galvos ir isivaizduot, kad kazka argumentavot? Iskur istrauket, kad tik simpanzes masto? Kas nustate, kad tik jos? Tie patys mokslininkai kuriem rupi irodyt, kad mes is besdzionu atsiradom...
Ishiki 2012-02-04 10:08
Jei prasyciau irodyti bent kazka ka jus pasakot, nenumetant paprastu linku wikipedijos ar dar kazko, nes viskas gali butu FAKE. Nesugebetumet nieko irodyti, lygiai taip pat kaip as. Todel nereikia apsimesti, kad esat protingesni uz tuos kurie kitaip masto.
Ishiki 2012-02-04 10:12
Keli paveiksliukus, kad tik pazemint mane kitu akivaizdoj, kokius cia absurdus darai, cia yra visiska nepagarba ne tik man, bet ir visam forumui. Apgailetina ziuret i tavo kaip zmogaus asmenybe kuri sugeba sikt kitiem ant galvos tokiais budais, kad tik irodyt savo tiesa.
Ishiki 2012-02-04 10:15
Prasilenkia su realybe, ar su jusu realybe?
sielinas 2012-02-04 10:21
O niekas ir nesako, kad tarkim mūsų teorijos nėra fake nes kažin ar čia nors vienas diskutuojantis yra mokslininkas tos srities apie kurią diskutuojame ir mes negalime patikrinti, mes tik galime pasiremti tos srities mokslininkų argumentais. Tik nesinori, kad viešoje erdvėje išsakytų abejotinos prigimties minčių neperskaitytų vaikai, kurie labai lengvai programuojami nesąmonėm. O internete pilna nesamonių, ypač kai galima visas tas nesamones be jokio argumentavimo tiesiog nemokamai rašyti. Nemanau, kad visoje internete esančios informacijos bent 50% yra tiesos. Tiesa - tai tam tikrų teiginių atitikimas tikrovei (ne paralelei, ne virtualei, ne išgalvotai, ne kito lygmens ar dar kažkokei susifantazuotai, o šiai materialiai, kurią galime apčiuopti, paliesti ir kurioje gyvename tikrovei). Jeigu kažko nežinai tai tiesiog patyli, o ne postini linkus iš youtube ar dar kokios abejotinos reputacijos svetainės.
Ishiki 2012-02-04 10:31
Yra daug abejotinos kilmes taip, bet tikrai ne visos, kodel vadini kazkurias svetaines abejotinomis o kitas ne? Kas tai nustate, kad vat tos abejotinos, o vat jau tos kuriomis naudojasi visi yra 100% patvirtintos? Nezinot nei jus nei as kur kas yra melas kur tiesa, zmogus neturi tokios gamtos dovanos 100% to atskirt, tik vieni tai supranta ir paima abi informacijos puses, kiti to nesupranta ir paima kazkuria viena ir 100% ja itiki.
Pumper 2012-02-04 10:36
Bėda ne tame, kad tu kitaip mąstai, o tame, kad tavo mąstymas neturi jokio racionalaus pagrindo. Imi temą, pvz. piramides, kur jau išaiškinta, kas, kaip ir kodėl jas pastatė, ir pradedi vapsėti apie ateivius ir kad žmonėm neįmanoma tokių akmenų nei atgabenti, nei pastatyti į vietą - nors tai praktiškai buvo ne kartą pademonstruota.